Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheat Engine 6.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja mam inny problem. Miałam starą wersję Cheat Engine, teraz ściągnęłam 5.6 i nie da się wybrać jako procesu, ani firefox'a ani internet explorera. Wyświetla mi się wtedy informacja o błędzie przy otwieraniu procesu : " Error while opening this process" czy wiecie dlaczego??

Jeśli chodzi o obsługę i ktoś czegoś nie umie, to zróbcie sobie tutorial :) są tam podstawowe rzeczy które trzeba wiedzieć :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poprawiona wersja Cheat Engine 5.6.1:

Cheatengine 5.6.1 - Download

Fixes:

Fixed bug where ce would crash(close) on XP systems on certain type of games when opening a process

Fixed the error at "Same as first scan" when using the float type

Pointer rescan for value now accepts more than 8 characters

Fixed pointerscan for value not supporting more than 1 thread

Fixed showing the fpu in the kernelmode debugger

Fixed Decreased/Increased by %

Dissect Data now detects non-exact floating point values again

Disabled executing the aobscan when assigning a script to the table

Some disassembler fixes

Again some more DPI fixes

The byte-editor in the hexeditor window is now properly aligned at the proper height

The XMM registers are now shown for kernelmode debugging as well

Implemented the stop button for kernelmode "Find what addresses this code accesses"

Fixed error message when pressing enter and no address is selected in the addresslist

Fixed samememory regions so the last byte is now included as well

Fixed the simple-copy/paste option in settings (it now has effect)

Fixed bug where pressing alt made a lot of controls invisible in vista and later

Fixed the pointerscan bug that caused out of memory problems for the scan (Was already secretly fixed and released for 5.6 one week after the official release, but still mentioning it)

Changes:

Rightclicking on registers(multiple locations) saves them to the clipboard

The values of dissect data can now be saved to disk

Auto Assembler script entries have a small <script> text you can click for easier script editing

The commonmodulelist.txt has been updated with some extra dll's that have nothing to do with the game (thanks to psych)

AutoAssembler: You can't move the cursor beyond the end of a line anymore

Pointerscan: Pointerscanner now tells you that pressing stop is a stupid thing to do

Pointerscan: doubleclicking an pointer with invalid base now adds it anyhow. (In case the base becomes valid again later)

Several extra window positions are now saved when the option to save the position is enabled (included pointerscan and autoassembler)

CE now notifies you if it thinks there's not enough dispace left

Default pointer option is now set back to insert instead of append

Added a "Same as first scan" hotkey option

When opening a new process and chosing to disable everything now also disables entries in advanced options

Co do osób myślących że w CE siedzi wirus:

http://forum.cheatengine.org/viewtopic.php?t=24363&start=0

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem. Gram w Miejskie Gangi i za pomocą Cheat Engine zmienia wartość np kasy ale nie wczytuje jej. Czy jest jakaś możliwość żeby zmieniona kasa była dostępna w grze.

Opublikowano

Witam mam problem z użyciem tego Cheat Engine 5.6 w grze 4Story eg jeśli ktoś wie jak go użyć prosze pisać na GG : 1924648 bede bardzo wdzięczny :)

ahh czy wy nie czytacie napisane ze do mmorpg nie dziala[...]

• 4 tygodnie później...
Admin Cienia
Opublikowano

Działa tylko na gry które są na waszych komputerze, również niektóre gry flashowe znajdujące się na stronach internetowych mają specyficzną budowę i owe wartości da się edytować. Z życia wzięte - Pamiętam że grałem w jakąś grę Monkey baloons ~~, stawiamy tam wieżyczki z małpek i strzelamy do pojawiąjących się balonów, za pomocą cheat engine zamroźiłem wartość posiadanej gotówki i tym samym miałem jej nie skończoną ilość. :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
to nie hack tylko zmiana wartości wyswietlanej, w zadnej grze tego typu nie wzbogacisz się tym sposobem, serwer widzi zawsze własciwe wartości

co najwyzej mozesz sobie w nim właczyć spedhacka w grze i nic więcej poza tym nie robi w grach mmorpg poza odczytem zawartości pamięci

Cheat engine to jest cheat bo zmienia wartoci, tak samo jak speed hacki itd itp -.-

sygnayd.png

Opublikowano

Po co odpisujesz na post z kwietnia? Opis co to jest CE znajduje się tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/99778-cheat-engine-krotki-opis/

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mały problem, niedawno zaczołem grać w gre spaceinvasion (z tego co sie orietuje to gra typu mmo) i zaczołem używać programiku Cheat Engine 6.0 zmienia wartość surowców to tylko wizułalnie, lecz nie wczytuje tych wartosci do stanu gry. Czy jest jakaś możliwość zmiany z licznków była dostępna w grze ?

czy może jakiś inny sprytny programik przez który można wprowadzic zmiany, oczywiscie z niewilką szkodliwoscią dla mojego konta :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...