Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Sposób walki z witherem

Gość ʞɔɐqǝɯoɔןǝʍ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym tutorialu przedstawie mój ulubiony sposób na pokonanie withera.

1.Przygotowanie miejsca

Na początku musimy przygotować miejsce naszej walki z bossem.Jest to komora z obsydianu (im więcej warstw tym lepiej)

1384017633-U917524.png

2.Przygotowanie totemu

Przygotowujemy totem withera,lecz stawiamy tylko 2 głowy czarnego szkieleta.

1384017843-U917524.png

3.Stworzenie pomocników

Respimy w naszej co najmniej 3 żelazne golemy.

1384017998-U917524.png

4.Przygotowanie ekwipunku

Do walki z bossem bierzemy tylko potrzebne rzeczy,z racji ogromnego wkładu golemów zbroja nie musi być super mocna,bo golemy przed własna śmiercią odbierają witherowi ponad 50% życia czym zabierają mu większość szans na zabicie nas. Przy grze na poziomie hard należy wziąć ze sobą mleko (boss daje na tym poziomie efekt obumierania II).

1384018308-U917524.png

4.Stworzenie bossa

Dokańczamy totem withera.

5.Walka z bossem

Po śmierci golemów wither zwróci swoją uwagę na nas. Należy jak najszybciej zacząć go bić z miecza. Po śmierci boss dropi gwiazdę netheru. Jest głównym elementem magicznej latarnii.

1384018569-U917524.png

Mam nadzieję że poradnik ten pomoże wam w rozgrywce :D

Opublikowano

Stare, było na YouTube. Ale może dzięki tobie więcej osób o tym się dowie.

Uwaga, rzucam like. Złapiesz? ;)

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

"Sposób walki z witherem"??? Tu wogóle nie ma żadnego punktu o tym jak się z nim walczy! Porażka...

Chyba to się tyczy walki nie? Przeczytałeś w ogóle mój tutek czy przejechałeś szybko nie zobaczyłeś słów "ujebać" "upierdolić" itp to się przywaliłeś

Opublikowano

Na YT jest mnóstwo lepszych tutów, gdzie withera zabijemy bez otrzymania DMG - bez większych kosztów. Szczerze - wykopanie obsydianu i tylu iron blocków może sprawiać problemy

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Na YT jest mnóstwo lepszych tutów, gdzie withera zabijemy bez otrzymania DMG - bez większych kosztów. Szczerze - wykopanie obsydianu i tylu iron blocków może sprawiać problemy

generator obsydianu i mamy problem z głowy,a tyle żelaza nie jest żadnym problemem jak dla mnie, jeśli ktoś jest na poziomie bicia withera to co to dla niego?

Opublikowano

Może się komuś przyda ale szczerze to Wither jest dość lajtowy jak masz zbroje, miecz i ew. kilka potek na heala

Jak dla jest on dużo trudniejszy od ender dragona. Ender dragon jeszcze nigdy nie zadał mi damagu,a wither owszem.

Opublikowano

Zależy też na jakim poziomie trudności bo np. peaceful to pokonamy tylko w diaxowym eq :D

Na peaceful wither znika...

Opublikowano

jeśli chodzi o walkę z witcherem to o takim pomieszczeniu myślałem, lecz na te golemy to nie wpadłem :D + dla Ciebie

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...