Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Pytanie/Sugestia] Wymóg posiadania orginalnej gry.

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Chcę się zapytać o jedną rzecz. Why posiadanie pirackiego Minecrafta nie jest "karane" (np. brakiem pomocy), a jednocześnie "propagowane" - czyt. udostępniane są pirackie launchery, każdemu piratowi niesiona jest pomoc z problemem. A jednocześnie dlaczego posiadanie każdej innej gry [np. FIFA] nie dość, że dawanie linków jest zabronione [tutaj się akurat z wami zgadzam - nikt chyba nie chcę, aby ktoś z tytułu umieszczania owych linków miał jakieś problemy] to jeszcze każdy posiadacz "pirata" nie może uzyskać pomocy?

To przynajmniej wg. mnie nie ma sensu. Liczę na wypowiedzi.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

To jest mpc, tutaj nie szukaj jakiejkolwiek logiki z czyjejkolwiek strony.

Dlaczego tak jest? Dlatego że Geoning (kiedyś GM) lubił majnkampa, zrobił swojego launchera no i kokosz (kolesiostwo) zgodził się żeby zostało itp. itd.
Dlatego tak to jest i tak to będzie, ale Ciiii, Ty nic nie wiesz, ja nic nie mówiłem.

Majnkraft > inne gry.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Bo twórcom minecrafta non-premium nie przeszkadza,w dodatku kontrolowanie czy ktoś ma premke byłoby żałosne

Opublikowano

Bo twórcom minecrafta non-premium nie przeszkadza,w dodatku kontrolowanie czy ktoś ma premke byłoby żałosne

Ale i tak i tak to piractwo...

Za, niedawno o tym status miałem...

Opublikowano

Ale i tak i tak to piractwo...

Za, niedawno o tym status miałem...

Piractwo piractwem,ale przy takim rozwiązaniu dział minecraft na mpc by umarł podczas wojny wyzwisk między tymi z premką ignorującymi a tymi bez ignorowanymi

Opublikowano

Siemka. Chcę się zapytać o jedną rzecz. Why posiadanie ..

Przypadek?

@top

Ja jestem za tym żeby można było pomagać tylko ludziom z oryginalnymi grami, co wiąże się z tym że trzeba o nie pytać ew. dodawać w regulaminach że jest obowiązek pisania tego czy gra jest oryginalna czy nie, jeżeli w ciągu 1h autor nie napisze to temat close i do kosza, jak z downloadem bez skanu.

Opublikowano

Już niedługo śmierć drugiego co do wielkości działu mpc utrata zajęcia przez lorda hadesa,custa,mpctaylora,blezura,tiestooo,uвera,Er3ora,kackiego i kamikadzekks

Opublikowano

Za pomoc osobie, która ma pirata nic nie grozi (polskie prawo jest tak zajebiste, że posiadaczowi pirata niby grozi, ale i tak to jest tylko na papierku, a w praktyce...) Powinniśmy pomagać każdemu, kogoś nie stać to ma pirata i już, nie zabrania to nam użytkownikom pomagania mu. Moje skromne zdanie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Tak ale twórcą gry to nie przeszkadza,a osobom niektórym na mpc tak więc trzeba właścicieli non-premium ukarać fuck logic

1384026455-U917524.jpg

Opublikowano

Kurwa człowieku weź wypierdalaj, bo większych głupot dawno nie widziałem.

Prawnie chuja kogoś obchodzi że jakiejś firmie koło chuja lata że ktoś coś piraci. Piractwo to piractwo i nic tego nie zmieni.

"zniszczyć dział majnkraft"
Pierdolnij się w czoło... Wiele płatnych gier ma dział, stoi od wielu lat, i jest w miarę (jak na swoją wielkość) aktywny

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@może dlatego że w innych grach nie jest tak łatwe i powszechne piracenie

Jak ktoś przeklnie raz na tym forum wielkie spiny,best member każe mi wypierdalać i pierdolnąć w czoło cisza jak makiem zasiał

Opublikowano

bo każdy wie że klnę jak szewc i uwierz że ranga gówno znaczy w moim przypadku ;)

Każdą grę tak samo się crackuje...

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Minecraft jest wyjątkiem,co według mnie jest bezsensu.Rozumiem że firmie nie przeszkadzają piraty,po prostu gracze nie mogą grać na niektórych priwach.Ale grasz np. FIFY też chce grać tylko na singlu.I co?I gówno bo piractwo w polsce zakazane.Minecraft jest zwykłą grą jak każda inna,i nie powinna być faworyzowana.

Opublikowano

Zakazanie wersji minecrafta non-premium było by stratne dla MPC - już nie raz widziałem w reklamach(tam na dole) na mpcforum, że była reklama serwera tej gry, a w dodatku by straciło użytkowników. Można powiedzieć, że wersja premium wprowadza tylko:

•Możliwość zmiany wyglądu
•Możliwość wejścia na serwery tylko dla posiadaczy premium

Czyli można by to ująć, tak jakbyśmy zakupili VIP'a na jakimś serwerze i mamy więcej uprawnień(to wywyższa nas).

Osobiście jestem posiadaczem tego "VIP'a"(premium) - nie popieram piractwa.

Zauważcie, że Mojang(twórcy tej gry) nie mają nic przeciwko wersji "bez VIP'a", a inni wydawcy gier są przeciwko piraceniu ich oprogramowania(gry) - tak mi się wydaje. To co napisałem może nie mieć dla Was sensu, dla działu Minecraft już ma.

Opublikowano

Kolejny raz napiszę że podejście Twórców do piractwa gówno się ma do czyjegokolwiek prawa. Wyjątkiem byłoby gdyby gra była na licencji Shareware (kupisz masz wszystko, nie kupisz, możesz używać z ograniczeniami i obie wersje byłyby dostępne na stronie) To wtedy nikt by się nie przyjebał do nikogo o "pirata" bo czegoś takiego by nie było.

Równie dobrze możemy powiedzieć że zpiracenie Battlefielda, w sumie nie jest niczym złym, bo zagramy tylko w singla który trwa 4/5 h a multi jest zablokowane, a że EA rżnie użytkowników na wszystkim, to my możemy orżnąć ich z single.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Bezsens, jak niby to się będzie sprawdzać? Screenami? Taka zabawa jest niepotrzebna. Jak ktoś nie wspomni o tym jakiego ma mc, to można pomóc. W moim dziale często jest tak, że ktoś prosi o piraty, potrzebuje pomoc dotyczącą ich. Czemu zabraniam pomocy? Bo najczęściej przyczyną na przykład błędu gry/programu jest to, że jest piratem. A jak ktoś okłamie, że ma oryginał, to niech się nie dziwi, że rady userów się nie zawsze przydają.

Ofc. jestem na nie, bo MC to wdg mnie nie piractwo(sam mam premium), ale po prostu podzielenie kont na "premium" i "non-premium".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...