Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Początkowe" portfolio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Na wstępie - "początkowe", ponieważ jest to dopiero strona tytułowa, informująca usera, że właściwe portfolio jest na etapie przygotowań, nie mniej jednak prosiłbym o ocenę treści, składni kodu i temu podobnych ;).

Starałem się, by było to "minimalistyczne" z naciskiem na przekaz, a teraz bez zbędnego gadania link:

Co do niewypełnionych pól, gdzie jest "xxxx" i niepodlinkowanych sociali - wszystko porobię, to tak tymczasowo : ).

http://mbt-project.pl

Prosiłbym o surowe oceny, jestem przygotowany na krytykę (oczywiście konstruktywną), tak więc czekam na wypowiedzi, co zmienić i temu podobne ;).

Pozdrawiam!

PS: nie wiem, czy mogę to tu wstawiać, no ale..^^

1384421583-U1041066.png

Opublikowano

To mila odmiana popatrzec na cos nie-oczojebnego jak to zazwyczaj bywa :)

ja bym tylko zmienil jquery z 1.10 na 2.0 zeby konsola nie trula du...y

Ostrzeżenie: Metoda getPreventDefault() jest przestarzała.  Należy używać defaultPrevented.
Plik źródłowy: http://mbt-project.pl/js/jquery-1.10.2.min.js
Wiersz: 5

a druga sprawa zrobilbym cursor:pointer na linkach spolecznosciowych

Lepiej jest nie odzywać się wcale i pozwolić ludziom myśleć, że jesteś glupi, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain

Opublikowano

To mila odmiana popatrzec na cos nie-oczojebnego jak to zazwyczaj bywa :)

ja bym tylko zmienil jquery z 1.10 na 2.0 zeby konsola nie trula du...y

Ostrzeżenie: Metoda getPreventDefault() jest przestarzała.  Należy używać defaultPrevented.
Plik źródłowy: http://mbt-project.pl/js/jquery-1.10.2.min.js
Wiersz: 5

a druga sprawa zrobilbym cursor:pointer na linkach spolecznosciowych

Dzięki wielkie za radę, już zmieniam ;)

@Edit: zmienione na 2.0 ; ), teraz się sapie o jakieś "min.js.map" Oo, ale to już tam olać, powinno być okej.

@Edit2: podlinkowałem FB, hyh. Macie może jakąś stronkę z fajnymi favicon, lub ktoś byłby na tyle miły by mi takowe wykonać? ;)

1384421583-U1041066.png

Opublikowano

Subtelne i minimalistyczne :P, jak dla mnie ok.

To z boku o Tobie, zmieniłbym na bardziej widoczne, inny kolor/czcionka, bo jest identyczna z copyrightem, a to chyba ważniejsza część tej strony, nie mówiąc NAJWAŻNIEJSZA.

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano
<script src="./js/transicion.js" type="text/javascript"></script>

Według HTML5 dla .js type nie jest potrzebny.

No i stopka:

UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów,treści, grafik i temu podobnych elementów witryny jest zabronione przez mbt-project.pl © 2013. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
Zgodnie z ustawą z 4 lutego 1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych (D.U. 1994/24/83) za naruszenie praw własności poprzez kopiowanie, powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych wyżej treści bez zgody autora grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolności od 6 m-cy do lat 5 (art. 115.1).

To jakby wymieniłeś linijkę wyżej, bo © jest "odnośnikiem" do praw autorskich.

A co najważniejsze, a nikt o tym nie wspomniał, to białe znaki przed <!DOCTYPE>

- validator

- outline

Opublikowano

No mnie w sumie też takie stopki śmieszą. Zmień ją :)

W sumie okej, chciałem to jakoś "uprościć", bo nie każdy rozumie przekaz tego znaku..

@2UP - okej, ogarnę to - dzięki. Swoją drogą nie wiem, czemu walidator się czepia, skoro te metatagi są poprawnie podane (tak z pamięci pisząc), sprawdzałem je swoją drogą i składnia się zgadza..

Pragnę dodać, że to tylko taka "welcome-page", a właściwe portfolio dam pod lupę już za kilka dni ;)

@Edit: takie podstawowe poprawki już wdrożone.

@Edit2: może mi ktoś powiedzieć, dlaczego validator czepiał się o meta tag "distribution" ? I druga rzecz... Witryna oczywiście pod google itp zgłoszona, po jakim czasie średnio googlebot powinien ją nawiedzić? ;)

1384421583-U1041066.png

Opublikowano

Ponowny refik, może ktoś przy okazji odpowie mi na pytania z posta @UP ; ).

Nie trzeba daleko szukać

http://stackoverflow.com/questions/13597571/meta-name-distribution-in-html5

Co do strony, to nie ma zachwytu z uwagi na to, że jest to bootstrap - co przy obecnym stanie daje mało wkładu w ogólną stronę - jest statyczna i mało mówiąca (nie mówiąc o odstraszającej ilości tekstu na początek). Poza próbą wejścia w styl "simple" (tylko próbą), to strona nic sobą nie pokazuje od strony autora. Dodatkowo opis "portfolio" do czegoś zobowiązuje, czego próżno szukać na obecnej stronie.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nie trzeba daleko szukać

http://stackoverflow.com/questions/13597571/meta-name-distribution-in-html5

Co do strony, to nie ma zachwytu z uwagi na to, że jest to bootstrap - co przy obecnym stanie daje mało wkładu w ogólną stronę - jest statyczna i mało mówiąca (nie mówiąc o odstraszającej ilości tekstu na początek). Poza próbą wejścia w styl "simple" (tylko próbą), to strona nic sobą nie pokazuje od strony autora. Dodatkowo opis "portfolio" do czegoś zobowiązuje, czego próżno szukać na obecnej stronie.

Dziękuję za link, a co do obecnego wyglądu.. Pisałem kilka postów wyżej, że to taka "welcome-page", stąd mała ilość sensownych treści, brak podstron i prac. Oficjalne i właściwe portfolio na dniach zostanie opublikowane.

1384421583-U1041066.png

• 3 tygodnie później...
  •  carbonx zmienił(a) tytuł na "Początkowe" portfolio
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...