Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiedzi na nurtujące Was pytania. Rozwiązanie Waszych problemów tylko tutaj! v2

iRokushou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Link do starego tematu: Odpowiedzi na nurtujące Was pytania. Rozwiązanie Waszych problemów tylko tutaj!

Tamten temat miał tak dużo stron, że postanowiłem go zamknąć. Po prostu ciężko było się w nim połapać.

Teraz wszystkie wasze prośby, problemy i pytania zamieszczajcie tutaj.

Regards, iRokushou!

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

• Odpowiedzi 973
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomocnik
Opublikowano

Ile expa musi nabic moj jr. zebym dostal 5k repa?

Dział maple tutaj mnie dobija... Mam kurwa dosyć typów którzy nie potrafią nawet winjecta używać..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dawno mnie tu nie było :D

Opublikowano

Krozon w poprzednim temacie pytal sie o bypass

Bypassy zawsze sa, szczegolnie do hackshielda, nie jest tak ze hackshield ma pod opieka tylko MapleStory ale tez inne gry a w nich TEZ (o dziwo...) sa hackerzy ktorzy sie na tym znaja.

Co do twojego problemu z zaznaczaniem cheatow w tabelce w CE (Frozen)

Musisz miec:

a) zaznaczony CRC Bypass, inaczej nie pojdzie

B) Jesli zaznaczasz i dalej nie dziala to znaczy ze nie masz CE Memory w folderze z tabelka.

c) Zeby zrobic CEM musisz wlaczyc Maple, podpiac proces pod MS wejsc w Memory View, dac File>Save Memory>Ok/Yes> Na pulpit. Potem wkladasz CEM do folderu w ktorym masz tabelke.

Przykladowy Skrypt na CRC Bypass na kolorowo masz miejsce w ktroym powinienes szukac nazwy jaka musisz nadac swojemu CEM'owi, na czerwono jest juz znalezione przezmnie, w tmy wypadku, gdy bedziesz zapisywal CEM i zapyta cie o nazwe dla pliku, musisz wpisac "v41" bez znakow cudzyslowia

[ENABLE]

alloc(CRC,128)

alloc(DUMP,3670018)

label(OLDMEM)

label(RET)

loadbinary(DUMP,v41.CEM)

CRC:

cmp ecx,00400000

jb OLDMEM

cmp ecx,00780000

ja OLDMEM

mov eax,DUMP

add ecx, DUMP-400000

OLDMEM:

mov eax,[EBP+10]

DB 56 57

jmp RET

00468C25:

jmp CRC

RET:

[DISABLE]

00468C25:

mov eax,[EBP+10]

DB 56 57

dealloc(CRC)

dealloc(DUMP)

Have Fun Rezanka

Athis :3

W du*ie mam moja liczbe postow, pisze jak chce, byleby nie obrazac uzytkownikow, wylaczcie mi naliczanie postow, ale pozwolcie pisac tak, jak chce.

Opublikowano

Mi bypass nie jest potrzebny bo i tak większość cheatów jest ab

(godmode ab, jakieś vacki np. dupex ab, no delay patched

svac i pvac prędzej czy puźniej będzie patched.. ) A nikt i tak nic nie udostępni..

Jaki wniosek? Trzeba będzie grać legalnie :(

Opublikowano

zamiast v41 ma byc nazwa twojego CEM'a

W du*ie mam moja liczbe postow, pisze jak chce, byleby nie obrazac uzytkownikow, wylaczcie mi naliczanie postow, ale pozwolcie pisac tak, jak chce.

Opublikowano

Z tego co widzę to CEM nie nazywa się v41. Nazwij CEM tak i spróbuj znowu. Co do tego DUMP, nic nie zmieniaj, CEM'a i tak będzie szukać w folderze w którym znajduje się tabelka.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

pamietaj tylko ze ten skrypt jest pod wersje GMS v41 a teraz chyba 60 jest wiec raczej NA PEWNO nie dziala, daje ci tylko przyklad czemu nie mzoesz zaznaczac hackow w CT

Opublikowano

tu jest moj

[ENABLE]
alloc(Memory,2048)
alloc(CRCBypass,3670018)
label(OriginalCode)
loadbinary(CRCBypass,EMSv60.CEM)

Memory:
cmp ecx,00400000
jb OriginalCode

cmp ecx,00A00000
ja OriginalCode

mov eax,CRCBypass
sub eax,00400000
add ecx, eax

OriginalCode:
mov eax,[ebp+10]
push esi
push edi
jmp 00486cdc

00486cd7:
jmp Memory

[disable]
00486cd7:
mov eax,[ebp+10]
push esi
push edi
dealloc(Memory)
dealloc(CRCBypass) 

powinien dzialac ale nie dziala

najlepiej napisz mi po kolei co mam zrobic zeby dzialalo

Opublikowano

zmien EMSv60 na ems

Opublikowano

To jest CRC od Johnego, czy tam kogoś z W8Baby? Jak tak to na 100% nie działa ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Podajcie link do ściągnięcia maple story v 75 (Nie cwaniakujcie podając mi stronkę z top100 privow, ponieważ z nich nie mogę ściągnąć, bo nie odnajduje wrzuconego maple). Proszę o działający link z MSv75.

SayanPL.gif
Opublikowano

http://rydahms.org/download.php

Nie wiem dlaczego nie mógłbyś ściągnąć stąd. Na Megaupload i Filefront działa.

Jak nie ma innego to poszukaj przy innych privach(tak, tak, innych miejsc nie znajdziesz oO).

PS

Pytania odnośnie PS'ów kieduj do tematu w odpowiednim dziale...

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

mam pytanko: czy usuwanie skilli mobów wciąż działa? (attack1, attack2 itp -ctrl+r) nie mam czasu sprawdzać mulami, a się trochę spieszę

@edit thx iRoku

na razie poradziłem sobie zmieniając range na 0

signature

Opublikowano

Chodzi ci o jak było np. Zakum Magic Disarm? Jeśli tak to chyba powinno działać.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

co to jest slow delay i jak dziala i czy jeszcze dziala ?

czy dziala jeszcze to ze zbiera loot (super tubi chyba ) szybko z calej mapki badz tylko z miejsca w ktorym sie stoi ?

czy mozna zrobic tak aby po pewnym czasie jak bije mobki na svacu + pvacu i wchodze do cs to zebym nie dostawal dc ?

Opublikowano

Slow Nodelay - wolniejszy No-Delay na Skille, robi się go przez Character.wz i nie jest patched.

Super Tubi - jak masz bypassa to będzie działać.

Auto CS - powinno być w jakimś bot'cie, znajdź na MPC.com

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

auto CS możesz zrobić za pomocą imaxmacro, lecz jeśli masz klawiaturę USB to możesz skorzystać z innych makr, lub autoit'a

@edit:

Chciałem poexpić na blue kentaurach (miodzio exp) ale natrafiłem na powtarzające się co 3-5min fake ab...

i nie wiem co jest ich przyczyną...

używałem:

ranged pvac

mob speed: 125, później 120

mob magic disarm (najpierw range 0, później zmiana nazwy całego suba ataku)

super avoid acc=1

fake teleporty

próbowałem różnych kombinacji: samo super avo bez disaramu i na odwrot

cały czas w party byłem z moim ring mulem który miał tak samo z edytowane pliki jak ja i nie dostawał bana

auto cs/cc nie działa, dostaję od razu dc (jadę na własnym skrypcie od pierwszego dnia po patchu 60 i nigdy mnie nie zawiódł)

te durne ab uniemożliwia mi afkowanie! Co według was może być przyczyną tych ab??

screen prezentujący 1 ze spotów

33dduev.png

@edit 2;

Fake ab powodowały moje teleporty... zostawiłem tylko 1 (przenoszący z dolnej platformy na samą górę) i żadnego fake ab/dc, 80-83 w 1h ;p

signature

Opublikowano

mam auto cs i mam ustawione ze co 25 atakow wchodzi do cs

ale chodzi mi o to ze np po godzinie takiego expienia po wyjsciu z cs walne z 10 razy i dc

czasami po 2h a czasami po 5 minutach .... ;/

Opublikowano

Naufrin, może Fake Tele ma fake AB? I ja bym się jeszcze zastanowił nad tym Disarmem, to też może być przyczyna.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

tak kazde godmode lub magic disarm moze dawac a/b

moze ale nie musi

zalezy od farta

mozesz na tym expic kilka tygodni i nic a moze kilka godzin i ban

a bez godmode nie dasz rade tam expic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...