Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozłącza internet

szaman77x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Posiadam Internet z Plusa LTE. Łącze sie przez modem/router Huawei E5776s. Gdy chce pograć w LC to normalnie moge wybrać postać itd. Jednak gdy już gram za jakąś minute gra mi się rozłącza. Zaznaczam ze Metin2 działa bez problemu. Znacie jakieś sposoby aby to naprawić? Wiem że internet od operatorów jest dość słaby do gier online ale co poradzić. Proszę o szybką pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego, co wyczytałam to modemy od Huawei lubią szwankować. Może jest zbyt duże obciążenie... nie zmienia się kolor diody na modemie w momencie, kiedy Cię wywala z gry?

Opublikowano

Modem nie ma diody xD Ma wyswietlacz na ktorym jest zasieg itd. To właściwie jest router z karta sim.

No nie ważne. U mojego znajomego się przełączały jakieś tryby i wtedy dioda zmieniała kolor. Ale on miał internet z Play. To może być wina systemu, jakichś ustawień, samego LC... no nie wiem.

Opublikowano

To samo w przypadku Destiny i Hard Chaos. Zmieniłem internet i dalej rozłącza. Zmieniłem na stary dobry "po kablu". Neostrada.

Zmieniłeś i co?

Działa?

Prawdopodobnie miałeś za wysoki ping ;)

Opublikowano

Według mnie po prostu nie wyrabia Ci łącze.. Mówisz, że problem nie dotyczy jednego serwera, a jakiejś tam większej ilości, więc to wina leży raczej po Twojej stronie, a nie klientów.

Opublikowano

Może być też coś z klientem LC, dlatego dostajesz dc. Jaki to serwer?

Nie, pytałem się wcześniej.

@up co ma do tego łącze?

Ping jest ok, download też.

Według mnie coś Ci blokuje połączenie z serwerem.

Np. firewall?

Opublikowano

Nie, pytałem się wcześniej.

@up co ma do tego łącze?

Ping jest ok, download też.

Według mnie coś Ci blokuje połączenie z serwerem.

Np. firewall?

Dużo ma. Jak ja leciałam na mobilnym to po prostu net nie wyrabiał i mnie rozłączało z serwerem. Mimo, że inne gry chodziły dobrze. A jestem pewna, że mi nic nie blokowało połączenia. ;) Niemniej pomysł Padriny jest całkiem trafny, więc sprawdź wszystko i napisz czy pomogło.

Opublikowano

Z tego, co wyczytałam to modemy od Huawei lubią szwankować. Może jest zbyt duże obciążenie... nie zmienia się kolor diody na modemie w momencie, kiedy Cię wywala z gry?

Moje interneta roznoszą się na zasiong całego doma rałterem hałoweja i jakoś nie ma problema.

Powyłączaj wszystkie programy i wtedy zobacz. LC ma wbudowany wykrywacz "niechcianych" programów, a niewiadomo jaki mu przeszkadza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...