Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy laptop do ok. dwóch tysięcy...

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem nowego laptopa. Otóż sprawa jest prosta, założyłem, że cena może wynieść do dwóch tysięcy ew. dwóch z tzw. 'hakiem'. Co polecacie? Chciałem, by laptop posłużył mi do podstawowych rzeczy tj. gra, przeglądanie internetu, jakiś podstawowych prac biurowych, itd... Chciałbym, aby był sprawny (mam na myśli, żeby szybko chodził), miał dobrą grafikę i aby bazował na systemie Win7 ew. innym.

Szukam najlepszej opcji, ale nie mam pojęcia co wziąć, więc liczę na Was! :)

PS. Prosiłbym również o wskazówki czym się kierować...

np. Jaki procesor, grafika, ile ramu itd.

Pozdrawiam.

zSCFQrN.png

Opublikowano

W gry jakieś dość wymagające zamierzasz grać?

Nieee... sprowadza się do gier tj. Metin, LastChaos, Counter Strike...

W temacie chcesz laptopa a w opisie komputer? To co w końcu chcesz :)?

Laptopa, przepraszam, ale tak szukam, patrzę i mi się pomyliło :D

zSCFQrN.png

Opublikowano
Opublikowano

A jeszcze takie pytanie... dlaczego akurat WIndows 8? Słyszałem, że to PODOBNO badziewie... ;s NIe jestem jakoś przekonany do niego. Preferuję siódemkę. Może jakieś inne propozycje?

zSCFQrN.png

Opublikowano

A jeszcze takie pytanie... dlaczego akurat WIndows 8? Słyszałem, że to PODOBNO badziewie... ;s NIe jestem jakoś przekonany do niego. Preferuję siódemkę. Może jakieś inne propozycje?

Tylko win8

Z dopłatą Y580 a jak bez dopłaty to ASUS K56CB

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Ponieważ jest najnowszy , i wiele gier jest przestawionych na niego oraz zżera najmniej pamięci ;c

76561198122231440.png

Opublikowano

2x mniej niż 7

ok 400-500mb

Rozumiem. A jak już, to jaki Windows 8 brać? Bo widziałem, że jest kilka wersji.... Win8 Pro, RT, 8.1 itd... x32, x64, x86.... i się pogubiłem :D

zSCFQrN.png

Opublikowano

Nie żeby coś, ale jak kupisz komputer za tą samą cenę, to będzie 2 lub 3 razy lepszy, 2 razy bardziej wytrzymały i jak laptop się zepsuje to do wyrzucenia, a jak komp się zepsuje to naprawisz

Nie nabijam postów! Stwierdzam fakty!

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Nie żeby coś, ale jak kupisz komputer za tą samą cenę, to będzie 2 lub 3 razy lepszy, 2 razy bardziej wytrzymały i jak laptop się zepsuje to do wyrzucenia, a jak komp się zepsuje to naprawisz

Nie nabijam postów! Stwierdzam fakty!

Jednak chcę mieć możliwość korzystania z niego wszędzie, więc komputer odpada... :p

Weź x64 8.1

Okej.

Po namyśle, chyba zdecyduje się na:

http://www.ceneo.pl/21530849#tab=spec

Jednak może macie jakieś lepsze propozycje?

zSCFQrN.png

Opublikowano

Dużo lepsza karta graficzna. Pograsz w Tomb Raider i Far Cry 3 na med, MW3 high i Skyrim na low. Na HP odpalisz Tomb Raider i Far Cry 3 na low, MW3 na med, Skyrima ledwo - ledwo na low (wybrałem tylko niektóre dla porównania).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak masz brac to tego asusa up albo lenovo g580.

Nie bierz samsungow bo 70% laptopow z samsunga ma wadliwa karte graficzna a naprawa/wymiana tego w laptopie to koszty rownowartosci laptopa. Polecam lenovo bo to najwytrzymalsza firma . Samsungi sie tez strasznie grzeje wiec spadki klatek i lagi beda pewnie na porzadku dziennym po odpaleniu wymagajacej gry.

Opublikowano

chciałbym, aby był również dosyć dobry (chodzi mi o to, żeby nie był to jakiś badziew) :D

@ps. dlaczego pytam? - ponieważ preferuję laptop z dotykowym ekranem, lecz jeśli nic nie będzie dosyć dobre za tą cenę to zostanę przy niedotykowym :)

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...