Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angielski - nauka

Kuaczi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dawna chciałbym bardzo nauczyć się dobrze języka angielskiego, ale wiadomo jak to wygląda w szkole. Na lekcje staram się przerobić dokładnie materiał, ale to dla mnie trochę za mało. Jeżeli znacie jakieś domowe sposoby na naukę angielskiego prosiłbym o podzielenie się nimi w tym temacie. Do szkoły angielskiego niestety mogę zapisać się dopiero od nowego roku. Co myślicie o słuchaniu nagrań po angielsku w wolnym czasie na słuchawkach? Czego mógłbym dokładnie słuchać?

Opublikowano

Najlepiej to oglądać filmy po angielsku itp. Najważniejsze żebyś na początku ogarnął w miare tą gramatyke, a później miał cały czas kontakt z tym językiem właśnie poprzez np. oglądanie filmów(bez lektora PL) no i słówka.

@dokładnie jak ernest011 napisał. Czytaj artykuły, ogladaj reportaże/filmy i inne pierdoły. U mnie znajomi w taki sposób szybciej nauczyli się angielskiego niż w szkole. Ważne też żebyś miał chęc się uczyć ;]

snikersproject1.png
Opublikowano

Najlepiej czytać dużo po angielsku.

Wejdź na BBC i czytaj artykuły (wzbogacisz słownictwo).

Możesz też oglądać tam reportaże i starać się zrozumieć o czym mowa.

Wystarczy, że dziennie będziesz czytał po 2,3 newsy dziennie i ważne żebyś się nie poddał.

Jeżeli nie rozumiesz jakiegoś słówka przetłumacz sobie.

Wg. mnie to najlepszy sposób na nauke na własną rękę.

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

Ja ci mogę polecić filmy z polskimi napisami ogl słuchaj co mówią a potem najlepiej obejrzeń te same filmy tylko z angielskimi napisami nie czytaj bo to za dużo nie daje

jestem w angli od 6 lat i ciągle sie uczę jak stok mówi tzn znam już na tyle angielski żeby normalne gadać itp ale zawsze jakieś słówka czy coś sie podłapie :D

Fajny serial nie dano znalazłem jest z napisami od razu Bad Breaking ( wejdź na kinomaniak.tv i zrób se konto za darmo masz opcje bez limitu )

Opublikowano

Słownik w łapę i WSZYSTKO co się da przepiąć na angielski. Do tego zamienić polskie strony na ich angielskie i amerykańskie odpowiedniki. Do tego wszystko, co się da ogladać z angielskimi napisami. Na początku będziesz się prawie co linijkę zatrzymywał, ale po jakimś czasie zacznie to przynosić efekty. Dobrze jest też zacząć tłumaczyć.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

To tak. Najpierw proponowałabym Ci nauczyć się słownictwa. Ucz się słówek. Wszystkich, których używasz w codziennym życiu. Dosłownie wszystkich, bo to jest w języku najważniejsze. Gramatyka w angielskim to jest banał. Naprawdę nauczenie się wszystkich czasów to pestka. Trzeba tylko wiedzieć kiedy ich używać. Możesz sobie kupić taką tablicę ze wszystkimi czasami i tam masz od razu poukładane na przeszły, teraźniejszy, przyszły i wszystkie możliwe kombinacje, dobra sprawa. ;3 Ale najpierw słówka, słówka, słówka, bo bez tego ani rusz.

Opublikowano

Szczerze? Zagraj w Tibię, darmowa nauka zagwarantowana, a przy tym możesz się jeszcze bawić.

Opublikowano

Oprócz tego o czym pisaliście powyżej, polecam serwis engvid.com, gdzie są lekcje wideo prowadzone przez rodowitych użytkownikow angielskiego (native speakerów). Tłumaczą gramatykę, słownictwo itp. Wszystko za darmo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...