Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja Nadchodzące dni ...

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie powiem że ten temat nie ma na celu urażenia nikogo.

Jak wiecie nadchodzące dni przyniosą nam, lub niektórym zarówno dobre, jak i złe wrażenia, wspomnienia.

Wiele osób w popłochu nadchodzących świąt po prostu zapomina o tym, co najważniejsze. Uczniowie cieszą się że nadchodzi długi weekend,

ale połowa z nich nie wiedziała dlaczego. Tak często zapominamy. Zapomnieliśmy tych, co nas opuścili. Te dni nie są po to aby się bawić tylko po to mieć czas na chwilę refleksji i skupienia. Wspominamy osoby które odeszły.

Hallowen

Hallowen to amerykańskie święto. Jak ktoś chce się bawić - OK sam z tego korzystam, ale NIE MOŻNA zapominać o prawdziwej istocie tych świąt. Dzisiaj na lekcji Polskiego w podręczniku znalazł się wiersz Wisławy Szymborskiej. Oto on:

Wisława Szymborska - Kot w pustym mieszkaniu.

" Umrzeć - tego się nie robi kotu.

Bo co ma począć kot
w pustym mieszkaniu.
Wdrapywać się na ściany.
Ocierać między meblami.
Nic niby tu nie zmienione,
a jednak pozamieniane.
Niby nie przesunięte,
a jednak porozsuwane.
I wieczorami lampa już nie świeci.

Słychać kroki na schodach,
ale to nie te.
Ręka, co kładzie rybę na talerzyk,
także nie ta, co kładła.

Coś sie tu nie zaczyna
w swojej zwykłej porze.
Coś się tu nie odbywa
jak powinno.
Ktoś tutaj był i był,
a potem nagle zniknął
i uporczywie go nie ma.

Do wszystkich szaf sie zajrzało.
Przez półki przebiegło.
Wcisnęło się pod dywan i sprawdziło.
Nawet złamało zakaz
i rozrzuciło papiery.
Co więcej jest do zrobienia.
Spać i czekać.

Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach.
O żadnych skoków pisków na początek.
"

A więc apeluje do was - NIE ZAPOMNIJCIE !

1H.jpg

aniol-emo.gif

http://youtu.be/vJ483fb6jeo&autoplay=1

Opublikowano

Już idź grać w tego swojego minecraft'a, bulwersie. Niech każdy robi co chce - POD WARUNKIEM, że nie szkodzi tym nikomu.

Opublikowano

Już idź grać w tego swojego minecraft'a, bulwersie. Niech każdy robi co chce - POD WARUNKIEM, że nie szkodzi tym nikomu.

Problem w tym, że to zaczyna szkodzić innym. Jak? Już tłumaczę. W szkole propagują hallowen różne zabawy, przebrania itp ale to jest Polska a nie USA/kanada a hallowen jest obchodzone dla zabawy zapominając o polskich wartościach które wymierają. Jak umrę wolę by ktoś o mnie pamiętał niż aby bawił się w przepieranie za duchy/potwory a właśnie przez hallowen to szkodzi.

Jeżeli komuś nie podoba się Polska to niech stąd emigruje ale proszę nie piszcie po polsku na polskich forach bo skoro wyrzekacie się tego narodu to już w całości, więc nie wchodźcie w polski internet.

A hallowen jest świętem satanistycznym i jeżeli ktoś się w to bawi to nie ma prawa bawić się w Boże narodzenie bo z automatu staje się hipokrytą. No ale w końcu prezenty ważniejsze od ideei i innych wartości. Co się dzieje z tym światem.

Jak ktoś chce to ja nie zabraniam bo po to jest wolna wola by mieć swój wybór nawet za cenę głupoty ale zastanówcie się nad swoimi wartościami.

Opublikowano

Dafuq? Przecież mimo że nie jestem anglikiem to przecież mam prawo po angielsku się porozumiewać na anglojęzycznych forach.

Wiesz co? i tak nie będziesz wiedział że twoje dzieci lub wnuki bawią się w święto zmarłych. Bo po śmierci znikniesz, jak wszyscy inni.

acha, i jeszcze coś, zakładam że z taką samą odmową spotykało się święto zmarłych. Sorry, ale tradycje same sie nie zrobiły, tylko były formowane przez lata, tak jest, będzie i tak zostanie. narka

Opublikowano

Kurwa, ja jebie...

Halloween to nie jest żadne Hamerykańskie święto, tylko celtyckie.

Dla twojej wiadomości święto "Wszystkich Świętych" to też święto celtyckie...

Masz chcesz być poprawny to idz wyprawiać Dziady, a nie raz na rok jebniesz znicza na grób babci i myślisz, że będziesz świecić...

Opublikowano

Co rok to samo pierdolenie o hallowen mam 17 wiosen i nigdy kurwa nie widzialem przebranego czlowieka w te dni czy nikogo kto by pukał z słynnym "cukierek albo psikus"..

Jebać hallowen.

Święto zmarłych też słabym pomysłem jak chce isc na czyiś grób to ide wtedy kiedy czuje taką potrzebę.

vayne.png

Opublikowano

Nie róbcie problemów o byle święto, ktoś chce iść świętować, to prosze bardzo. Nie podejmujmy polemiki.

@up3

My jutro omawiamy dziady xD

Opublikowano

Ogółem w samym Halloween nie ma nic złego ;-) Gorzej jak zapominamy co jest na serio ważne :)

Oświeć mnie, i powiedz co jest naprawdę ważne. Problem w tym, że nikt nie ma z góry zaznaczonych hierarchii wartości. Niech każdy postępuje zgodnie z jego moralnością.

Opublikowano

Jutro stawiamy znicz, a dzisiaj normalnie można chodzić po domach, żadnego święta nie ma. U mnie normalny dzień w szkole jest, a tak propo ten wiersz miałam w 6 kl. podstawówki XDD
wszyscy mówicie, że to jakieś święto szatana, a to gówno prawda. i tak nic sie nie dzieje, w tej polsce to chociaż raz może coś.. bo u nas nie potrafią niczego wymyślić, wiec musimy kopiować.

Opublikowano

Idiota, no kurwa idiota.

Ile ty masz lat? 14? 15? Piszesz takie głupoty, że sie w bani nie mieści.

Halloween jest zajebiste, szkoda ze w polsce tak chujowo obchodze.

A to, że swieczke na grobie trzeba zapalić to jest chyba normalne i nikt o tym nie zapomni, no kurwa.

Idz ty smutny jak ten jebany kraj typie na cmentarzu siedz cały dzien i sie módl kurwa do boga którego nie ma, tak masz racje idz.

Opublikowano

A ja tam od 3 lat obchodzę co roku i Noc Halloweenową i Wszystkich Świętych chociaż powoli zaczyna już mnie męczyć to drugie.

Dzień, który powinien być dniem radosnych wspomnień o bliskich zmienił się w schematyczne jeżdżenie po całym kraju w celu zapalenia znicza, poobgadywania sąsiada bądź rodzinnego spaceru po cmentarzu (bo nie ma do tego lepszych miejsc)

Nie widzę powodu, dla którego w "Święto" powinienem chodzić smutny i zadumany "bo tak wypada", wolę powspominać bliskich w domu, olać tą całą cmentarzową szopkę i jeszcze przy okazji się pobawić :)

1382800106-U1012385.png

Opublikowano

A ja tam od 3 lat obchodzę co roku i Noc Halloweenową i Wszystkich Świętych chociaż powoli zaczyna już mnie męczyć to drugie.

Dzień, który powinien być dniem radosnych wspomnień o bliskich zmienił się w schematyczne jeżdżenie po całym kraju w celu zapalenia znicza, poobgadywania sąsiada bądź rodzinnego spaceru po cmentarzu (bo nie ma do tego lepszych miejsc)

Nie widzę powodu, dla którego w "Święto" powinienem chodzić smutny i zadumany "bo tak wypada", wolę powspominać bliskich w domu, olać tą całą cmentarzową szopkę i jeszcze przy okazji się pobawić :)

nachlać się wódki i nawpierdalać boczku jak świniak

lolol

Opublikowano

Hhahaahh, ej ziomki. ja se wracam dzisiaj z halloween, wbiliśmy do pewnej starszej pani i mówimy "cukierek, albo psikus"
ona : "co?" a my "cukier, albo psikus" ona : "szatany jedne! do kościoła precz! posłanniki szatana! kiedy wy byliście w kośćiele ? won grzesznicy!" hhahaa boże i to jest normalne ? troche szacunku powinno być. sporo osób, miało zapalone światło i jak zobaczyli, że chodzimy to je gasili i zasłaniali rolety, beka. jeden tylko się odważył wyjść i powiedzieć "niestety nic nie mam" a oni robią z siebie debili.

Opublikowano

Hhahaahh, ej ziomki. ja se wracam dzisiaj z halloween, wbiliśmy do pewnej starszej pani i mówimy "cukierek, albo psikus"

ona : "co?" a my "cukier, albo psikus" ona : "szatany jedne! do kościoła precz! posłanniki szatana! kiedy wy byliście w kośćiele ? won grzesznicy!" hhahaa boże i to jest normalne ? troche szacunku powinno być. sporo osób, miało zapalone światło i jak zobaczyli, że chodzimy to je gasili i zasłaniali rolety, beka. jeden tylko się odważył wyjść i powiedzieć "niestety nic nie mam" a oni robią z siebie debili.

Nie dziwie się.. Ja też tak zrobiłem.. Kiedyś w wieku 7 lat to mogło być, bo wszystko w tamtym wieku to zabawa, ale u mnie z wiekiem się to zmieniło i zrobiłem się na NIE przeciwko temu świętu. Dzieciaki oprócz żebrania o słodycze i przebierania się na wszystkim znane postaci również.. np. rozwalają klatkę schodową (wszystkie gazety rozrzucają, jakaś skrzynka pocztowa rozwalona..) i na dworze budynek w srajtaśmie. Dlatego jestem na NIE, ponieważ powodują te dzieci straty. I kto ma to potem posprzątać, odkupić? Nawet juma nie śpi i rower komuś jumneli

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jedynymi debilami są takie gimbusy (nie mylić z gimnazjalistą) jak ty, które dla zabawy naruszają spokój np. właśnie osób starszych i które nie mają za grosz szacunku dla polskich tradycji i obyczajów, które są okupione krwią milionów osób.Każdy Polak ma 3 opcje zachowań na przełomie października i listopada:

1.Świętowanie według wiary chrześcijańskiej

2.Obchodzenie obrzędu dziadów

3.Obojętność

ale nigdy nie może propagować obcej i gorszącej kultury we własnej ojczyźnie.

Tak nawiasem mówiąc, to ciekawe czy byście byli tacy wygadani jak podczas "zbierania cuksów" spotkali jakiś skinheadów, którzy łagodnie mówiąc, bardzo radykalnie podchodzą do polskiej kultury i do obcych kultur, więc wyśmiać staruszkę to nie problem, ale wyśmiać takiego naziola to już trzeba mieć "jaja" <3

Opublikowano

A ja mam gdzieś swieczki i mam gdzieś halloween. Czo teraz hurrwa?

no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszego papieża polaka naszego rodaka wielką osobę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest ktoś tam taki sobie że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest wiara .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się stalina albo hitlera albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej świętej osoby jak papież jan paweł 2 .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie zdięcia na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że do koscioła nie chodzi jak jestes nie wiem ateistą albo wierzysz w jakies sekty czy wogóle jestes może ty sługą szatana a nie będziesz z papieża robił takiego ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami szatana .wez pomyśl sobie ile papież zrobił ,on był kimś a ty kim jestes żeby z niego sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle papieża naszego ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to papież jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to kosciół i religia ,widac że się nie modlisz i nie chodzisz na religie do szkoły ,widac nie szanujesz religii to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym kim był papież jan paweł2 jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za taką osobę jak ojciec swięty bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu krzyża ani jednego obraza świętego nie chodzi tutaj o kosciół mnie ale wogóle ogólnie o zasady wiary żeby mieć jakąs godnosc bo papież nikogo nie obrażał a ty za co go obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką osobę jak ojciec święty ?brak mnie słów ale jakbyś miał pojęcie chociaz i sięgnął po pismo święte i poczytał sobie to może byś się odmienił .nie wiem idz do kościoła bo widac już dawno szatan jest w tobie człowieku ,nie lubisz kościoła to chociaż siedz cicho i nie obrażaj innych ludzi .

@Top

A tak na poważnie, to tak płaczecie, że halloween, a nawet jeden dzieciak nie zadzwonił dzisiaj do mnie do drzwi

Nie widziałem też żadnego specjalnego zainteresowania tym halloween, oprócz tego, że w markecie było więcej dyni niż zwykle

Byłem dzisiaj na cmentarzu, zapaliłem tego znicza, ale jakoś nie poczułem się ani trochę lepiej, że jaki to ja zajebisty, bo pojechałem na grób zamiast siedzieć przed komputerem

Wielcy kuhwa katolicy, co chwilę po tym jak autobus odjechał sprzed cmentarza, zaczęli obrabiać dupska innym : jakie to znicze tandetne, a kwiatki też jakieś biedne, a to burżuje, bo wydają tyle hajsu na ozdobne nagrobki itd.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Haha, rozwalił mnie ten podkład. Fajnie zrobione. Like dla ciebie. Jutro oczywiście pójdę na groby osób z rodziny, na mszę itp., a halloween mam mam w dupie i tak w mojej miejscowości nikt go nie obchodzi i dobrze.

Nie widzę jakoś sensu w tym Halloween poza eventami w grach.
Przynajmniej mam to szczęście, że w mojej okolicy nikt tego nie obchodzi :]

Tak samo myślę.

Opublikowano

Jedynymi debilami są takie gimbusy (nie mylić z gimnazjalistą) jak ty, które dla zabawy naruszają spokój np. właśnie osób starszych i które nie mają za grosz szacunku dla polskich tradycji i obyczajów, które są okupione krwią milionów osób.Każdy Polak ma 3 opcje zachowań na przełomie października i listopada:

1.Świętowanie według wiary chrześcijańskiej

2.Obchodzenie obrzędu dziadów

3.Obojętność

ale nigdy nie może propagować obcej i gorszącej kultury we własnej ojczyźnie.

Tak nawiasem mówiąc, to ciekawe czy byście byli tacy wygadani jak podczas "zbierania cuksów" spotkali jakiś skinheadów, którzy łagodnie mówiąc, bardzo radykalnie podchodzą do polskiej kultury i do obcych kultur, więc wyśmiać staruszkę to nie problem, ale wyśmiać takiego naziola to już trzeba mieć "jaja" <3

Przez takie teksty właśnie... Ja nie uczęszczam do kościoła, bo to co kościół odwala to wstyd i hańba... Odwołać księdza, który miał obiekcje co do pedofilii w kościele no brawo... Albo nakłanianie do głosowania na PIS, bo to jedyna słuszna partia...

Szczerze powiedziawszy... Gdy tylko będzie możliwe, wyrzekam się Polskiej narodowości...

Tak nie jestem patriotą... I nie wstyd mi wcale, bo szacunek mam do naszej historii... Ale nie do obecnych czasów jakie są w Polsce.

Opublikowano

Przez takie teksty właśnie... Ja nie uczęszczam do kościoła, bo to co kościół odwala to wstyd i hańba... Odwołać księdza, który miał obiekcje co do pedofilii w kościele no brawo... Albo nakłanianie do głosowania na PIS, bo to jedyna słuszna partia...

Szczerze powiedziawszy... Gdy tylko będzie możliwe, wyrzekam się Polskiej narodowości...

Tak nie jestem patriotą... I nie wstyd mi wcale, bo szacunek mam do naszej historii... Ale nie do obecnych czasów jakie są w Polsce.

Absolutnie nie bronie tutaj Kościoła Katolickiego, gdyż sam jestem protestantem.

Można być patriotą i jednocześnie potępiać obecną sytuacje w Polsce i zachowanie niektórych jej obywateli, mało tego, każdy prawdziwy patriota powinien dostrzegać błędy w swoim kraju.Tak samo jak jak nie trzeba rezygnować z wierzenia Boga przez KK, bo nie ma on monopolu na religię.Jeżeli chodzi o jego stosunek do helloween, to słusznie je potępia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...