Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie w wieku 13 lat

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie napisałam ze to zle :) po prostu na wszystko jest swój czas który trzeba wykorzystać..

I co niby mam odpuścić? Napisałam swoje zdanie bo wolno każdemu , Tobie również .. zadałeś mi pytanie - odpowiedziałam .. wiec ? Może Ty sobie odpuść ? :)

Nie napisałam ze to zle :) po prostu na wszystko jest swój czas który trzeba wykorzystać..

I co niby mam odpuścić? Napisałam swoje zdanie bo wolno każdemu , Tobie również .. zadałeś mi pytanie - odpowiedziałam .. wiec ? Może Ty sobie odpuść ? :)

Ale jakby to powiedziec twoje zdanie niezbyt pasuje do tematu jednak co do zarabiania przez internet to sie z Toba zgodze :)

To akurat glupi pomysl, wiecej straci niz zarobi.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam takie zdanie i trudno .. Może pomagać rodzicom za kieszonkowe i to tez jest praca:) a mieszkając na wsi na pewno takiej pomocy nigdy za wiele..

i myślę ze bardziej do tematu nie pasuje ta dyskusja która ze mną prowadzisz..

Opublikowano

Biorą do ulotek 13 latków? Co do odśnieżania, to nie taki głupi pomysł. Pomyślę. Narazie mam 8m w grze, tj. w przeliczeniu na pln jakieś 8 zł warte.

21515.jpg

Opublikowano

ja w twoim wieku udawałem mądrego w internetach, z kumplami założyliśmy stronke że niby targujemy różne żeczy,

zgłosiło się 2 gości, przelali pieniądze powiedzieli co chcą kupić (podszywaliśmy się pod firme) kupiliśmy to w lombardzie

i zajebaliśmy 25% z tego. Ot co my tacy bizmesmeni w wieku 13 lat

ja w twoim wieku udawałem mądrego w internetach, z kumplami założyliśmy stronke że niby targujemy różne żeczy,

zgłosiło się 2 gości, przelali pieniądze powiedzieli co chcą kupić (podszywaliśmy się pod firme) kupiliśmy to w lombardzie

i zajebaliśmy 25% z tego. Ot co my tacy bizmesmeni w wieku 13 lat

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

Widać jak się uczyłaś. Teraz dam Ci lekcje ortografii.

Po pierwsze - przed przecinkiem nie stawia się spacji.

Po drugie - przed kropką nie stawia się spacji.

Po trzecie - przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji!!!

Myślę iż z mojej lekcji wyciągniesz trochę wniosków.

Dziękuję za wykład!

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Dziękuję za wykład!

nauż sze rzytać rególamin .

ps , co cię to obchodzi niech młody zarabia

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

nauż sze rzytać rególamin .

ps , co cię to obchodzi niech młody zarabia

Ahh... jeżeli o to chodzi, że jestem nie w temacie to jestem. Wcześniej napisałem posta co do tematu więc sobie przejżyj a nie błądzisz :)

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Dziękuję za wykład!

a po czwarte - wypierdalaj z tematu polonista się znalazł

offtopic

Ahh... jeżeli o to chodzi, że jestem nie w temacie to jestem. Wcześniej napisałem posta co do tematu więc sobie przejżyj a nie błądzisz :)

temat jest o zarabianiu w wieku 13 lat a nie o ortografii, widać jak jesteś w temacie spinaczu internetowy

Opublikowano

Wiesz co... jeśli masz znajomego który zna się na grafice i tworzeniu animacji czy inter a ty masz głowę i kreatywność, spróbuj nagrywać filmy na yt. jako że masz 13 lat zapewne nie przeszedłeś mutacji więc musiał byś robić to bez mikrofonu. Nie potrwa to miesiąca i nie zbijesz 100tyś + subskrypcji w kilka dni ale jeśli się postarasz i będziesz miał sporą ilość pomysłów na pewno ci się uda.

Żeby ci podpowiedzieć co nagrywać zaczął bym od Minecrafta z racji tego że jest on bardzo popularny i fajnie się go ogląda jeśli ktoś potrafi pomyśleć i dobrze wykorzystać efekty dzwiękowe, animacje czy robić ładne budynki. W końcu kiedy nabijesz subskrypcje ktoś cię zauważy. Dlatego proponuję zacząć od tego lecz wiąże się to jak wspomniałem z robieniem inter, obeznaniem programów do tworzenia animacji abyś nie musiał stale polegać na znajomych czy innych forach gdzie stworzą dla ciebie cokolwiek.

Kolejną opcją jest jeszcze granie w gry takie jak DarkOrbit, wbijesz 20 poziom zrobisz porządne eq. rozbudujesz ładnie postać pod PvP i sprzedasz za 200 zł na alegro.

Co do nagrywania, mógł byś wrzucać na przykład śmieszne akcje niektórych filmów i komentowanie ich w postaci napisów, jest jeszcze opcja przerobienia głosu na grubszy i bardziej zmutowany co czasami brzmi zabawnie, mógł byś wrzucać filmy zwierząt które śmiesznie się zachowują, mam na myśli podobne nagrywanie jak RayWilliam pooglądaj sobie i zrozum to o czym on mówi :) komentuje on śmieszne wypadki ludzi. I ma z tego ponad 10mln subskrypcji.

To chyba na tyle mam nadzieję że coś ci się przyda :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. Rób strony internetowe.
2. Załóż fanpage na facebooku , zgromadź fanów , zaproponuj jakiejś firmie reklamę ( np zdjęcie w tle , refflinki adfly )
3. Projektuj swoje koszulki i je sprzedawaj.
4. Zrób konto na yt i nagrywaj filmy , nie staniesz się popularny zbyt szybko , o ile wgl się staniesz.

22tp.png

Opublikowano

Ale jakby to powiedziec twoje zdanie niezbyt pasuje do tematu jednak co do zarabiania przez internet to sie z Toba zgodze :)

To akurat glupi pomysl, wiecej straci niz zarobi.

Mam takie zdanie i trudno .. Może pomagać rodzicom za kieszonkowe i to tez jest praca:) a mieszkając na wsi na pewno takiej pomocy nigdy za wiele..

i myślę ze bardziej do tematu nie pasuje ta dyskusja która ze mną prowadzisz..

Wasze odpowiedzi mnie smiesza, aktualnie utrzymuje sie tylko z zarobkow internetowych (marketing internetowy)

Jestem wlasnym szefem.

Nie chodze do pracy od 8 do 17 jak wiekszosc z was .

Nie lubie jak ludzie pisza iz w internecie sie nie da zarobic .

Czemu nie lubie ? Poniewaz jesli byla by to prawda znaczylo by iz w internecie nie mozna nic KUPIC :)

Polecam ci forum CPAElites.com , nauczysz sie tam wiele na temat PPD/CPA a jak juz bedziesz mial wiekszy budzet przejdziesz do PPC :) ( o ile chcesz sie rozwijac , oraz zarabiac wiecej )

Ludzie ktorzy siedza w PPC zarabiaja pare tysiecy dolarow dziennie .( PPD tez daje takie mozliwosci , leczj est duzo trudniej, zrozumiesz jak wejdziesz w ten biznes )

Do nauki PPC polecam tego goscia :

http://ppc-academy.com/

Za 2 godziny treningu live(na prawde pomoze ci to ) bierze 197$ (musisz sie z nim umowic wczesniej poprzez email )

Oczywiscie do PPC polecam jakis budzet typu 1-2k$ zeby zarejestrowac sie na odpowiednich platformach .

Nie bede juz sie rozpisywal , bo zaraz przyjda inni uzytkowini co napisza ze na internecie nie da sie zarobic :)

BTW.To moze wrzuce taki wykres z 1 sieci PPD ktora jest srednio popularna,i sa w niej sami poczatkujacy ( zaczynajacy PPD )

65a521e33c07c79ba1545971a2f750ce.png

To jest z dzisiejszego dnia . A dzien sie dopiero rozpoczol :)

Przewaznie pod koniec dnia ci poczatkujacy w dziedzinie PPD zarabiaja 100-300$ dziennie .

Zaloze sie iz jest to wiecej niz zarabia nasza szanowna pani DELLETE pracujac 12 godzin w pracy od rana do wieczora :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wasze odpowiedzi mnie smiesza, aktualnie utrzymuje sie tylko z zarobkow internetowych (marketing internetowy)

Jestem wlasnym szefem.

Czemu nie lubie ? Poniewaz jesli byla by to prawda znaczylo by iz w internecie nie mozna nic KUPIC :)

Polecam ci forum CPAElites.com , nauczysz sie tam wiele na temat PPD/CPA a jak juz bedziesz mial wiekszy budzet przejdziesz do PPC :) ( o ile chcesz sie rozwijac , oraz zarabiac wiecej )

Ludzie ktorzy siedza w PPC zarabiaja pare tysiecy dolarow dziennie .( PPD tez daje takie mozliwosci , leczj est duzo trudniej, zrozumiesz jak wejdziesz w ten biznes )

Za 2 godziny treningu live(na prawde pomoze ci to ) bierze 197$ (musisz sie z nim umowic wczesniej poprzez email )

Oczywiscie do PPC polecam jakis budzet typu 1-2k$ zeby zarejestrowac sie na odpowiednich platformach .

Nie bede juz sie rozpisywal , bo zaraz przyjda inni uzytkowini co napisza ze na internecie nie da sie zarobic :)

BTW.To moze wrzuce taki wykres z 1 sieci PPD ktora jest srednio popularna,i sa w niej sami poczatkujacy ( zaczynajacy PPD )

65a521e33c07c79ba1545971a2f750ce.png

To jest z dzisiejszego dnia . A dzien sie dopiero rozpoczol :)

Przewaznie pod koniec dnia ci poczatkujacy w dziedzinie PPD zarabiaja 100-300$ dziennie .

Zaloze sie iz jest to wiecej niz zarabia nasza szanowna pani DELLETE pracujac 12 godzin w pracy od rana do wieczora :)

Pozdrawiam.

Ludzi zarabiających tak jak Ty są jednostki. Nie znam nikogo kto by tak zarabiał.

Ten dzień mógłby się dla Ciebie rozpocząć ze słownikiem w dłoni ;_;

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Ludzi zarabiających tak jak Ty są jednostki. Nie znam nikogo kto by tak zarabiał.

Ten dzień mógłby się dla Ciebie rozpocząć ze słownikiem w dłoni ;_;

Przyznaje,nie uzywam polskich znakow oraz nie pisze perfekcyjnie po polsku,poniewaz od 8 lat nie mieszkam w Polsce .

Opublikowano

zima się zbliża.

śnieg spadnie, bierzesz łopatę i pytaj sąsiadów czy chcą abyś odśnieżył :). zawsze jakiś grosz wpadnie.

x

Opublikowano

Jestem wlasnym szefem.

A mnie śmieszy to ze 13-letniemu dzieciakowi proponujesz 'biznes" z koniecznym kapitałem startowym "Za 2 godziny treningu live(na prawde pomoze ci to ) bierze 197$, Oczywiscie do PPC polecam jakis budzet typu 1-2k$ "

Normalnie każdy 13-latek w szkolnym plecaku nosi takie "drobne"

Może to i jest dobry pomysł na zarabianie ale na pewno nie w wieku 13 lat

p.s. Szanowny Pan pietroskoxu22 , Pani Delette nie musi pracować po 12 godzin dziennie od rana do wieczora :) Pani Delette prowadzi swoja firme, sama sobie ustala godziny pracy i sama sobie jest szefem. Pozdrawiam ;]

Opublikowano

Delette,gratuluje firmy :)

To jest naprawde duze osiagniecie . (wedlug mnie)

Ja mu nie proponuje wykladac 3k$ na stol tak O.

Napisalem mu jak ma zaczac , przedstawilem mu kroki od A-Z lecz jesli on nie umie,tego zinterpretowac do wlasnego uzytku,to ja go nie bede za raczke prowadzil .

Pozdrawiam i podziwiam to iz masz firme :)

PS.Na tym forum co ci podalem jest jeden 12 latek co zarabia wiecej niz srednia krajowa w polsce dziennie .

Opublikowano

Wiesz co... jeśli masz znajomego który zna się na grafice i tworzeniu animacji czy inter a ty masz głowę i kreatywność, spróbuj nagrywać filmy na yt. jako że masz 13 lat zapewne nie przeszedłeś mutacji więc musiał byś robić to bez mikrofonu. Nie potrwa to miesiąca i nie zbijesz 100tyś + subskrypcji w kilka dni ale jeśli się postarasz i będziesz miał sporą ilość pomysłów na pewno ci się uda.
Żeby ci podpowiedzieć co nagrywać zaczął bym od Minecrafta z racji tego że jest on bardzo popularny i fajnie się go ogląda jeśli ktoś potrafi pomyśleć i dobrze wykorzystać efekty dzwiękowe, animacje czy robić ładne budynki. W końcu kiedy nabijesz subskrypcje ktoś cię zauważy. Dlatego proponuję zacząć od tego lecz wiąże się to jak wspomniałem z robieniem inter, obeznaniem programów do tworzenia animacji abyś nie musiał stale polegać na znajomych czy innych forach gdzie stworzą dla ciebie cokolwiek.
Kolejną opcją jest jeszcze granie w gry takie jak DarkOrbit, wbijesz 20 poziom zrobisz porządne eq. rozbudujesz ładnie postać pod PvP i sprzedasz za 200 zł na alegro.
Co do nagrywania, mógł byś wrzucać na przykład śmieszne akcje niektórych filmów i komentowanie ich w postaci napisów, jest jeszcze opcja przerobienia głosu na grubszy i bardziej zmutowany co czasami brzmi zabawnie, mógł byś wrzucać filmy zwierząt które śmiesznie się zachowują, mam na myśli podobne nagrywanie jak RayWilliam pooglądaj sobie i zrozum to o czym on mówi :) komentuje on śmieszne wypadki ludzi. I ma z tego ponad 10mln subskrypcji.
To chyba na tyle mam nadzieję że coś ci się przyda :)

Pozdrawiam.

Mutację teoretycznie przeszedłem. Jestem co prawda w jej trakcie, ale głos mam już o wiele bardziej " męski " niż większość osób z 2 gim. mojej szkoły, do tego pod mikrofonem brzmi on jeszcze bardziej basowo ;) O kapitałach początkowych nie ma mowy. Nie będę wkładał tysięcy których nie mam w nic.

Ile się zarabia miesięcznie na yt z wyświetleniami ok. 10 tysięcy na tydzień ;)? Lub 10 tyś. widzów?

21515.jpg

Opublikowano

A mnie śmieszy to ze 13-letniemu dzieciakowi proponujesz 'biznes" z koniecznym kapitałem startowym "Za 2 godziny treningu live(na prawde pomoze ci to ) bierze 197$, Oczywiscie do PPC polecam jakis budzet typu 1-2k$ "

Normalnie każdy 13-latek w szkolnym plecaku nosi takie "drobne"

Może to i jest dobry pomysł na zarabianie ale na pewno nie w wieku 13 lat

p.s. Szanowny Pan pietroskoxu22 , Pani Delette nie musi pracować po 12 godzin dziennie od rana do wieczora :) Pani Delette prowadzi swoja firme, sama sobie ustala godziny pracy i sama sobie jest szefem. Pozdrawiam ;]

Ja tez jak mam wolne to się budzę po 6 a jak mam do pracy iść do dopiero bym spała - jedno wyklucza drugie

pozdro

@topic

wbij 16 lvl i idź pracować do maca

Opublikowano

Jeśli masz całkiem dobry komputer i internet, możesz robić live na twichu, założyć konto na PayPalu i streamować 1-2h z jakiejś gry, Np. Minecraft, zawsze jakiś Donator, nawet zagraniczny może Ci wysłać ok 5$, Napisz w Opisie Streama "Zbieram na motor", jeśli ktoś Ci pisze posty typu "Nie zarobisz", "idź ogórki zbierać" I ty w to uwierzysz to nie masz szans na zarobienie. Uwierz w siebie i rób to co Ci się podoba, pozdrawiam i życzę Ci powodzenia w zarabianiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...