Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jaki laptop?

Kwasna111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie mówię że nie :)
Narazie trzymam go w zapleczu, bo nigdzie nie widziałam takiego a wolałabym kupić w sklepie niż przez internet :)
Dzisiaj w jednej z hurtowni stanowczo odradzili mi sonego vaio bo jak się coś zepsuje to koszty naprawy mnie zeżrą..
A szkoda bo vaio ma wbudowany subwofer (czy jak to się tam pisze ^^ )
Ja nie jestem jakoś super ogarnięta w temacie podzespołów itd.. więc tutaj szukam jakiś propozycji i porad.
Na tą chwilę wiem że procek i3 albo lepiej, ramy wiadomo 4<, no i unikam karty graficznych z intela
(nvida wydaje mi się lepsza, ale to tylko moje jakieś tam nie potwierdzone teorie ^^ )

Zostały mi jeszcze dwa tygodnie do zakupu więc już pora brać na celownik konkretne propozycje ;)

b6y2zc.png

:783_heart_decoration:  Music - Games - Tattoo's - Muscle car's   :783_heart_decoration:

Opublikowano

A może być PC czy musi być laptop ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

ja nie mówię że nie :)

Narazie trzymam go w zapleczu, bo nigdzie nie widziałam takiego a wolałabym kupić w sklepie niż przez internet :)

Dzisiaj w jednej z hurtowni stanowczo odradzili mi sonego vaio bo jak się coś zepsuje to koszty naprawy mnie zeżrą..

A szkoda bo vaio ma wbudowany subwofer (czy jak to się tam pisze ^^ )

Ja nie jestem jakoś super ogarnięta w temacie podzespołów itd.. więc tutaj szukam jakiś propozycji i porad.

Na tą chwilę wiem że procek i3 albo lepiej, ramy wiadomo 4<, no i unikam karty graficznych z intela

(nvida wydaje mi się lepsza, ale to tylko moje jakieś tam nie potwierdzone teorie ^^ )

Zostały mi jeszcze dwa tygodnie do zakupu więc już pora brać na celownik konkretne propozycje ;)

Karty intela są zintegrowane w procesorze i zwykle co najmniej 2 razy słabsze. Szukaj laptopów z dedykowaną grafiką, tzn. Nvidia lub AMD.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

lapek :)
stacjonarka będzie wymieniona swoją drogą bo jeszcze nie jest źle że tak powiem :D

Kicak105 czyli dobrze myślałam, dzięki za potwierdzenie informacji :D

b6y2zc.png

:783_heart_decoration:  Music - Games - Tattoo's - Muscle car's   :783_heart_decoration:

Opublikowano

A w jakie gry planujesz grać ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

dobra panowie laptop już zakupiony, jak by ktoś był ciekawy to daje parametry
asus: i3 nowej generacji; 4gb ramu; nvida geforce 720m 2gb;
myślę że tragedii nie będzie zaraz będę testować czy serwery muonline pociągnie.
Bo to będzie gra na pewno odpalana regularnie :D

Jak narazie sprawdzałam na canurunit, jak wygląda na grach w które grywam, i muszę powiedzieć że jestem zadowolona.
zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce ;)

b6y2zc.png

Opublikowano

Na canyourunit nawet nie patrz, bo to kopalnia bzdur. Sprawdź w testach lub na własną rękę.

@EDIT

Łap.

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-720M.90440.0.html

MW3 na med, Dead Space 3 na low - med, Tomb Raider low, GRID 2 low - med. Asus którego Ci podawałem w grach sporo lepszy (w każdej grze o 1 stopień ustawień wyżej), ale to już była Twoja decyzja i nie będę Cię zniechęcał do nowego sprzętu, tym bardziej jeśli był sporo taniej. Miłego użytkowania ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...