Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Urgot

DamCiWygrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym poznać wasze zdanie na temat tego championa. Według was opłaca się go pickować w dzisiejszej mecie, czy nie odstaje od reszty adc itp. :). Wypowiadajcie się :).

Opublikowano

Dla mnie bardzo dobry na adc, jak grasz premade bota np: z threshem to macie easy win bot ( moim zdaniem) barddzo dobry charas z q a jeśli użyjesz e to q masz auto namieżanie. Jak ogarniesz to jest OP !!

Opublikowano

Wezmę Caitlyn i po Urgocie.Nie ma szans na ten moment aby go pickować.

Range nie powala jedynie co jest w nim fajne to auto namierzanie z Q podczas trafienie z E.

Ult nie przydatny pod tf'y.Urgot to ciężka postać ale jak się ogarnie można nim grac ;)

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Wezmę Caitlyn i po Urgocie.Nie ma szans na ten moment aby go pickować.

Range nie powala jedynie co jest w nim fajne to auto namierzanie z Q podczas trafienie z E.

Ult nie przydatny pod tf'y.Urgot to ciężka postać ale jak się ogarnie można nim grac ;)

Bullshit, Jak ja grałem urgotem vs cait to ja zniszczyłem głównie powkiem E+Q.

@top

Jak dla mnie urgot to jest bardzo fajna postać, może iść na bot lub top lane. Ma bardzo świetny harras i może również polować [tarcza daje nam slowa do AA].

Ludzie nim nie grają, bo on ma bardzo mały zasięg ;/

Opublikowano

Postać strasznie mocna,ma dobry harass,w 1v1 bardzo dobrze sobie radzi.Niestety nie ma escape,no i co jak co,ale np.taka cait,varus go zjedzie .

Opublikowano

Na soloQ ma ciężko, ponieważ brakuje mu escape mechanizmu i to go w sumie skreśla. Na linii w early i mid game owni strasznie. W late już nie należy do najmocniejszych.

No i useless ultimate.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Gdyby nie to że jego auto-attacki ssą, to by był dobry, ale słyszałem że podobno z postacią jak sona robi dobre poke, ale co z tego skoro i tak nie przydatny w teamfightach, i w ogóle 0 escape :/

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Ogólnie to działą tak:

Gracze wolą grać adc który ma norma range jak na adc (525~650)

Niż Urgotem którego range jest mizerny, ale będą tacy którzy powiedzą że przeciez on zamiast aa ma spamowalne q z 1000 rangem.

No i co z tego ze ma 1000 range jeżeli może jeszcze na lini łatwo tym trafić ale w tf te jego "ostrza" sa useless.

Nie wspominam nawet o braku jakiegokolwiek blink'a, dasha, boost'a do ms czy czegokolwiek co pomoże mu uciec.

Opublikowano

Dobry ma lane ale w TF mało przydatny. Dotego bardzej doświadczeni gracze wiedzą ,że wystarczy wejść do krzaków aby zatrzymać jego E-Q. W dotadku wystarczy jakiekolwiek uciszenie stun czy cokolwiek i urgot nic nie zrobi , nie ucieknie bo nie może :) Dla mnie to nie jest ADC, lepiej i tak się sprawdza na solo topa. No i ten ult... Zbyt dużo nie zrobi, może kogoś zabije ale można też samemu się zabić :) Rework jakiś zdecydowanie by mu się przydał , ale spoko by było gdyby Q i E zostawili :)

Lol

Opublikowano

Mhm, jego E + Q nie zatrzymuje się w krzakach, cały czas jak najedzie w miare na ciebie myszką, to ciebie wyceluje ( jeżeli jesteś zarażony z e ) tak samo miałem, gdy ktoś się flashnął przez sciane, nie mam wizji a q moge strzelac tam(już wymierzone)

Opublikowano

Z wyglądu przypomina 2 gragasa na topie miażdży szczegołnie jak się gra na fiore ;p (Pasywka) . Jego ult jest teraz useless fajnie żeby zrobili mu reworka.

Opublikowano

Mhm, jego E + Q nie zatrzymuje się w krzakach, cały czas jak najedzie w miare na ciebie myszką, to ciebie wyceluje ( jeżeli jesteś zarażony z e ) tak samo miałem, gdy ktoś się flashnął przez sciane, nie mam wizji a q moge strzelac tam(już wymierzone)

Już tak nie można , musisz mieć wizje na typa.

Lol

Opublikowano

Urgot.. jest mało grywalnym championem, a jest zarazem dobry na lane. Dobry haras, ult może być w dobrych sytuacjach epicki. Tak jak mówiłem, jest mało grywalnym i mało osób widzę, aby tym championem grywano..

8372383248.png
Opublikowano

Co wy chcecie? Urgot jest op supportem jeśli złapie w ulty enemy AP/ADC to automatycznie tf wygrany ,ponieważ wymiana support za adc raczej jest na + ,+ oczywiście na lini jest to niesamowicie agresywny i dobry support... Gdy twój jungler gankuje Ci bota to szybkie ulty na enemy adc i już macie killa + zmniejszenie ad. Według mnie jakby nie patrzeć jest to jeden z lepszych supportów w obecnej mecie ,szkoda tylko ,że nikt nie widzi jego potencjału

Opublikowano

Co wy chcecie? Urgot jest op supportem jeśli złapie w ulty enemy AP/ADC to automatycznie tf wygrany ,ponieważ wymiana support za adc raczej jest na + ,+ oczywiście na lini jest to niesamowicie agresywny i dobry support... Gdy twój jungler gankuje Ci bota to szybkie ulty na enemy adc i już macie killa + zmniejszenie ad. Według mnie jakby nie patrzeć jest to jeden z lepszych supportów w obecnej mecie ,szkoda tylko ,że nikt nie widzi jego potencjału

Główną rolą supporta jest bronienie swojego Adc, jak on go obroni przed śmiercią ? Napewno nie jest to dobry support. Po za tym na ulta ma dość duże CD. Dlatego dla mnie jest on tylko na topa gdzie może ładnie nękać przeciwnika , szczególnie jak jest melee. Ult naprawdę jest do niczego i nawet średnio pasuje do postaci kata. Więc jakby mieli reworkować to W czyli tą tarcze i R,

Lol

Opublikowano

Chciałbym poznać wasze zdanie na temat tego championa. Według was opłaca się go pickować w dzisiejszej mecie, czy nie odstaje od reszty adc itp. :). Wypowiadajcie się :).

ADC? Urgot nie jest adc może najwyżej iść mida lub topa ale bardziej opłacalny na mida bo posiada wielki zasięg z E i Q jako adc nie polecam bo on potrzebuje dmg a nie atack speed jak normalne adc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...