Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft się nie odpala na laptopie...

Fr4yta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, minecraft na kompie mi działa fajnie 100FPS, lecz gdy włanczam na laptopie *Minecraft premium/no-premium* to nic się nie dzieje gdy klikam Play nic sie nie dzieje.

- Sterowniki mam zaktualizowane,

- Parametry komputera:

- Karta: Standarowa karta VGA

- Ram: 2GB

- Procesor: Intel® Celeron® CPU [email protected]

:)

Opublikowano

Próbowałeś z innymi launcherami (magic launcher, zyczu itp.) ?

Masz javę (w ogóle bądź najnowszą) ?

Opublikowano

Masz javę, ale pewnie zła wersja dla Twojego systemu. Niewłączający się minecraft bez żadnego errora, to java...

.

Opublikowano

Musisz zainstalować Devleoper Kit oraz wyślij nam tutaj jave ewent zainstaluj wersje javy: JAVAW

eJwrNjTRS8vITdYryLEyMjMzM-AyMjU1M-UK8XVS WBIJAJ! NAJLEPSZY SERWER MC
Opublikowano

W sumie masz mało ramu na tym lapku - próbowałeś zmniejszyć jego użycie? - w zyczu masz to pod ikoną z 2 kluczami przy logowaniu się - z innymi będzie problem - spróbuj ustawić na 512 mb, lub jak nie pójdzie, to na 310 (czy coś w tym stylu - nie można przeznaczyć całego ramu na grę, system też trochę zabiera, a w szczególności windows)

Poszukuję programistów java do dużego projektu (nowy tryb gry oraz kilka innych ciekawych pomysłów) - kontakt poprzez pw na forum, tam podam ewentualnie inne sposoby kontaktu.

~ErroR 69 - Brain Not Found

Opublikowano

Ten laptop jest za słaby mam lekk lepszego i mi ledwo co chodzi. (HD 3400 Series & 2.00Ghz (1Rdzeń) oraz 3GB DDR2)

Podaj dokładny model karty graficznej oraz jaki typ ramu. (DDR, DDR2 lub DDR3)

"Chciałbym się w końcu do czegoś przydać"

By BiałyPL

Opublikowano

@up

Laptop mam aktualnie rozładowany...

Ale ja kiedyś na laptopie miałem 50-70fps...

I PS: Zauważyłem że to nie tylko z MC mi się tak dzieje również tak też jest z flatout 2...

:)

Opublikowano

@up Na laptopie na wersji 1.2.5 na dobrych ustawieniach (Normal, Fancy) bez optifine miałem 40-70FPS teraz ze starości. (Stara pasta termoprzewodząca zeschła i już nie przewodzi tak dobrze ciepła, wentylator może być też zakurzony, najlepiej by było walnąć formata). Proponuję dobry program CClearn. Przeznacz lekko więcej ramu na mc, np. 1,2GB.

"Chciałbym się w końcu do czegoś przydać"

By BiałyPL

Opublikowano

W sumie masz mało ramu na tym lapku - próbowałeś zmniejszyć jego użycie? - w zyczu masz to pod ikoną z 2 kluczami przy logowaniu się - z innymi będzie problem - spróbuj ustawić na 512 mb, lub jak nie pójdzie, to na 310 (czy coś w tym stylu - nie można przeznaczyć całego ramu na grę, system też trochę zabiera, a w szczególności windows)

Launcher zycza dostosowywuje się sam do komputera,jeśli weźmie za duzo ramu to się odpali z odpowiednim ramem.

Opublikowano

A microsoft FRAMEWORK>? masz go ? xD czy najnowszego?

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...