Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domowe Wi-Fi, nie działa internet w telefonie a na lapku jest...

sebasku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam telefon samsung galaxy pocket s 5301 i mam taki problem że na laptopie mam normalnie internet wszystko śmiga, na telefonie się podłączam do sieci wifi i gówno niby mam sygnał doskonały a tak naprawdę nie mam, nie moge wejść na "jutjuba" na "fejsa" nawet na google play nic co związane z internetem nie działa...

Router mam od multimedii + router TP-LINK żeby wifi działało...

Tak więc proszę o pomoc i jeśli ktoś wie jak zrobić zeby mi wifi na telefonie działało

graphic.png

Opublikowano

Przeczytaj instrukcje obsługi routera jak dodać nowe urządzenie na wifi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Też miałem taki problem kiedyś mi "chyba" pomogło zmienienie zabezpieczeń na niższe

Opublikowano

Filtracja MAC włączona? Tak jak robem mówi, lepiej instrukcję przeglądnąć tam na pewno wszystko pisze.

Opublikowano

No właśnie instrukcji nie ma mam jedyne co mam to przez pół przetargane pudełko :D

Może ktoś dać linka albo na tępy chłopski rozum wyjaśnić jak dodać telefon do sieci wi-fi?

Sprawdziłem sobie w telefonie i piszę mi tak

Adres MAC

04:1B:BA:A7:2E:3A

Adres IP Wi-Fi

192.168.1.3

Nie wiem, może to w czymś pomoże ;)

PS.

Na naklejce pod routerem piszę ip 192.168.1.1

nick admin

hasło admin

tylko że jak wchodzę na 192.168.1.1 to mi wyskakuje że takiej strony nie ma ;/

Więc albo jestem tępy albo nieogarnięty :D

Z góry dziękuje za pomoc...

graphic.png

Opublikowano

Wejdź na cmd i wpisz ipconifg, i przy Twojej karcie domyślnej, to ip z bramka domyślna to jest właśnie połączenie z routerem.

Opublikowano

Dobra więc tak ogarnołem sobie menu weszłem do niego i teraz mam takie pytanie:

Bo mam wifi które działa mi na pc i nie chcę go zepsuć konfigurując tak żeby działało na telefonie, więc czy jak włącze to DCHP które mam wyłączone to czy jest możliwość że będe coś musiał konfigurować bo mi wifi zniknie z pc(przestanie działać) i czy jak mi przestanie działać i odznacze to DCHP to wróci wifi i będe je miał z powrotem?

graphic.png

Opublikowano

weź przeczytaj w końcu tą instrukcję obsługi routera i nie kombinuj , tam wszystko pisze jak ustawić i jak podłączać nowe urządzenia, w 90% urządzenia tplink maja instrukcję po polsku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

pisałem że nie mam instrukcji, kłania czytanie się ze zrozumieniem...

graphic.png

• 2 lata później...
Opublikowano

pisałem że nie mam instrukcji, kłania czytanie się ze zrozumieniem...

ja miałem ten sam problem ale wpadłem na to żeby wyłączyć i włączyć telefon i wszystko działa

Opublikowano

Bo mam wifi które działa mi na pc i nie chcę go zepsuć konfigurując tak żeby działało na telefonie, więc czy jak włącze to DCHP które mam wyłączone to czy jest możliwość że będe coś musiał konfigurować bo mi wifi zniknie z pc(przestanie działać) i czy jak mi przestanie działać i odznacze to DCHP to wróci wifi i będe je miał z powrotem?

jak włączysz dhcp to musisz wtedy na kompie ustawić dns na pozyskiwany automatycznie w ustawieniach karty sieciowej. ustaw statycznie dns na połączeniu na telefonie

http://xslab.com/2013/08/how-to-change-dns-settings-on-android/

i sprawdź czy łączy, bo niekoniecznie to jest przyczyną.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

jak włączysz dhcp to musisz wtedy na kompie ustawić dns na pozyskiwany automatycznie w ustawieniach karty sieciowej. ustaw statycznie dns na połączeniu na telefonie

raczej nie czekał przez trzy lata aż mu pomożesz... 

Opublikowano

raczej nie czekał przez trzy lata aż mu pomożesz... 

raczej nie czytam daty postów które zostały podbite

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Tej k***a, nikomu nie dałem prawa podbijać mojego tematu.  :makka: 
Niech ktoś to zamknie. xD 
Tak btw. to pomogła zmiana routeru na dużo nowszy model. :P

ale ze mnie k***a janusz był 3 lata temu. XDD

#weszłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...