Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wytłumaczyć temu pojebowi?

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz mu, że nawet jak mu ściągniesz grę... To będzie brał udział w procederze, bo piractwo to przestępstwo... Którym jak widać policja się nie przejmuje do czasu...

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiedz mu, że nawet jak mu ściągniesz grę... To będzie brał udział w procederze, bo piractwo to przestępstwo... Którym jak widać policja się nie przejmuje do czasu...

Zacznij ściągać po +300gb/m w akademiku to prędzej czy później wpadną z wizyta.

76561198001815076.png
Opublikowano

Najeb mu. Jak taki typowy debil czy dresiasz to poradzisz sobie bo oni jak widzą że płaczesz to dają znak że jesteś cienki i mogą cie nękać. Postaw się walni mu luta, kopa w jaja czy coś i go skop. Nawet jak dostaniesz to raczej nie będzie zaczynał.

Ew. jak pyta się co dzień ile ściągnąłeś

\ to mów, że 2% dziennie bo masz limit przez rodziców ;D

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

" Jak wytłumaczyć temu pojebowi""

Opdowiadam kijem bejsbolowym. I napewno dasz rade.Zrób tak jak inni ci mówią ,że chujwoego neta masz limit i wykorzystałeś cały, albo komp ci sie sfajczył się ostatnio.

Albo niby to pobrałęś tą gre ,albo pobierz ją naprawde i jak się znasz się trochę na kompie to zrób mu jakiegoś wirusa tak aby mu kompa wyjebało ,żeby bez formata nie mógł już wejść, ja tak kiedyś coś z neta pobrałem ,że musiałem formata robić ,bo nie mogłem kompa odpalic inaczej.To był hax jakiś do gier i jeszcze tam coś pisało ,że jestem noobem haha i kompa mi wyjebalo.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Powiedz rodzicom, że zostawisz komputer na 1h, bo chcesz coś ściągnać albo po prostu mu wytłumacz , że nie będziesz mu nic ściągał, a jeśli Cię ruszy pójdziesz do pedagoga lub nauczyciela z tą sprawą. :-)

Opublikowano

Jak pójdzie do pedagoga, albo nauczyciela to powiedzą, że jest debilem.
Wytłumacz mu po prostu, że nie masz czasu na ściąganie i niech się odpi..... że przez ten czas co czeka już dawno mógłby zostawić kompa na noc czy coś i se sam ściągnąć, a Ty po prostu nie masz na to czasu i siedzisz bardzo mało.

Opublikowano

Jak już część wpomniała - odmów. Warto zachować asertywność. Też byłem szkolnym popychadłem, ale jak raz na pół roku dostałem po mordzie lub sam komuś wyjebałem to miałem spokój na kilka tygodni. Przestań się bać starcia. Bólu nie poczujesz, bo adrenalina to taka nasza (tych słabszych) sekretna broń. Jak się biłem z 1 typkiem to wyłapałem combosa 5 strzałów w głowę, a wszyscy ząg, bo nawet po twarzy było widać, że to mnie nie ruszyło. W tedy też zrozumiałem taką myśl - "Czasem warto pokazać, że się umie sprzeciwstawić. Nawet jeśli dostaniesz po mordzie, to będziesz miał szacun, że nie bałeś się przyjąć wyzwania, a przyokazji dowiesz się jakie masz możliwości"

Drugą opcją bd pójście na ugodę. Tu koledzy proponują stawkę 5-20 zł, ale ja proponuję wbrać od godziny. Powiedz koledze, że za każde 1h pobierania będziesz brał np. 5zł, albo nici z gierki. Zapchaj łącze internetowe, strzel SS przewidywanego pobierania gry, uwolnij łączę od zbędnego przeciążenia i po sprawie. Jak dobrze zrobisz zator to nawet 50zł wpadnie do kieszenie. Ew zawsze możesz mu wirusa wgrać razem z grą. Wszak nic nie wspominał, że gra ma być czysta.
Acha, jeszcze 1 takie zabezpieczenie - weź ze sobą 2 płytki - pustą i z gierką. Najpierw daj mu pustą. Jeśli bezproblemowo zapłaci ci określoną przez Ciebie kwotę, to powiedz mu, że pomyliłeś płytki i mu po chwili dasz tą prawdziwą. Jeśli zabierze Ci płytkę którą mu dajesz, a on Cię oszuka (np. zapłaci za mało) to zostaw mu tą pustą płytkę.

Jak by się pytał poco Ci 2 płyty, to powiedz, że 1 zapakowałeś przypadkiem.

Opublikowano

powiedz mu ze nie masz czasu na pierdoly i jak jestes jeszcze w gimbazie to przypierdol mu lepe w ryj jak w wyzszej szkole to raczej trudniej bedzie zdjac go na strzala ale zawsze proporcjonalne jest to ze im bardziej ktos kozaczy tym wieksza pytka

Opublikowano

Jak już część wpomniała - odmów. Warto zachować asertywność. Też byłem szkolnym popychadłem, ale jak raz na pół roku dostałem po mordzie lub sam komuś wyjebałem to miałem spokój na kilka tygodni. Przestań się bać starcia. Bólu nie poczujesz, bo adrenalina to taka nasza (tych słabszych) sekretna broń. Jak się biłem z 1 typkiem to wyłapałem combosa 5 strzałów w głowę, a wszyscy ząg, bo nawet po twarzy było widać, że to mnie nie ruszyło. W tedy też zrozumiałem taką myśl - "Czasem warto pokazać, że się umie sprzeciwstawić. Nawet jeśli dostaniesz po mordzie, to będziesz miał szacun, że nie bałeś się przyjąć wyzwania, a przyokazji dowiesz się jakie masz możliwości"

Drugą opcją bd pójście na ugodę. Tu koledzy proponują stawkę 5-20 zł, ale ja proponuję wbrać od godziny. Powiedz koledze, że za każde 1h pobierania będziesz brał np. 5zł, albo nici z gierki. Zapchaj łącze internetowe, strzel SS przewidywanego pobierania gry, uwolnij łączę od zbędnego przeciążenia i po sprawie. Jak dobrze zrobisz zator to nawet 50zł wpadnie do kieszenie. Ew zawsze możesz mu wirusa wgrać razem z grą. Wszak nic nie wspominał, że gra ma być czysta.

Acha, jeszcze 1 takie zabezpieczenie - weź ze sobą 2 płytki - pustą i z gierką. Najpierw daj mu pustą. Jeśli bezproblemowo zapłaci ci określoną przez Ciebie kwotę, to powiedz mu, że pomyliłeś płytki i mu po chwili dasz tą prawdziwą. Jeśli zabierze Ci płytkę którą mu dajesz, a on Cię oszuka (np. zapłaci za mało) to zostaw mu tą pustą płytkę.

Jak by się pytał poco Ci 2 płyty, to powiedz, że 1 zapakowałeś przypadkiem.

Z tymi płytami to bardzo fajny pomysł, ale tak się składa, że on chce mi dać swojego pendriva żebym na niego przegrał, a na żadne ugody nie idzie, bo mam mu ściągnąć za darmo, bo mam szybkiego neta i tyle.

Już byś to dawno ściągnął i po problemie. Pół godziny dziennie siedzisz? A jak się mecz przedłuży w lolu to co?

Kurcze, skąd wiesz, że w tym półgodzinnym czasie gram w LoL'a? xD

Opublikowano

Z tymi płytami to bardzo fajny pomysł, ale tak się składa, że on chce mi dać swojego pendriva żebym na niego przegrał, a na żadne ugody nie idzie, bo mam mu ściągnąć za darmo, bo mam szybkiego neta i tyle.

Kurcze, skąd wiesz, że w tym półgodzinnym czasie gram w LoL'a? xD

Powiedzże mu jak będzie się pytać, zacząłeś ściągać, następnego dnia powiedz że 1%, drugiego że 2%, 3% i tak dalej.

Jak nie odpuści sobie po 60% to powiedz że dysk szlag trafił i rozjebało całe ściąganie i gówno już z tym zrobisz :]

shoob.png

Opublikowano

ale masz problem... :DDD powiedz najzwyczajniej w świecie, żeby się odpierdolił, jesteś młodziutkim gimbusem i Twoi rówiesnicy czesto mają IQ małej gaśnicy samochodowej, albo sciągnij mu tą gre i niech sie wkoncu odjebie.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Po wiedz mu, że ma za małą pojemność, lub Ci nie czyta komputer pendrive (jak by się pytał dlaczego, to możesz powiedzieć, że Twój kolega informatyk stwierdził, że pendrive jest źle sformatowany), albo, że masz 2 porty USB - 1 popsuty a do drugiego masz mysz podłączoną. A jak nie, to zapakuj grę do winrara i ustaw hasło. Jak by chciał od cb hasło, to powiedz, że ma za nie zapłacić. W końcu umowa była taka, że ściągasz za free (ale płacenie za hasło to już inna bajka). Lub że on ma zapłacić za to, że Ty mu wgrałeś tą gre na pendrive, a samo ściąganie było w gratisie. Nawet nie wiesz jaką moc ma umowa. Ew powiedz, że już było z hasłem.

Jak by nie chciał ugody, to mu powiedz - nie ma kasy, nie ma gry, a jak Ci wpierdoli, to tymbardziej gry nie dostanie. Koniec kropka. Ważne byś się nie wachał i trzymał ciągle 1 stronę. Przedewszystkim nie daj mu się

Opublikowano

pobierz mu tą grę, wpierdol mu jakiegoś wirusa (np. sality) i niech rozpierdoli mu system.

Tak jak wyżej

Pobierz tę gre i walnij tam najlepiej:

- Sality

- Trojana

Ta, a na następny dzień powie żeby mu sformatował kompa bo sam nie umie xD

Opublikowano

W mojej pierwszej wiadomości mówiłem o wirusie ;____;

Ta, a na następny dzień powie żeby mu sformatował kompa bo sam nie umie xD

Autor też nie musi umieć.

ale wy ludzie macie problemy dajesz sie jakiemuś szczeniakowi, najeb mu i tyle ja tak zawsze robię a jak nie dajesz rady to zacznij ćwiczyć tyle w temacie

Łatwo mówić. Byłeś kiedykolwiek gnębiony przez rówieśników? Nawet delikatnie podłamane morale mogą drastycznie wpłynąć na bieg wydarzeń. Nawet nie jesteś świadom jak działa strach, a taką wiadomością napewno nie pomagasz

@Edit

A propos wirusów. Wjeb do plików Rootkita

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rootkit

Oraz wirusa "Czarnobyl" (CIH)

http://m.onet.pl/gadzety/technowinki,n35xs

Opublikowano

W mojej pierwszej wiadomości mówiłem o wirusie ;____;

Autor też nie musi umieć.

Łatwo mówić. Byłeś kiedykolwiek gnębiony przez rówieśników? Nawet delikatnie podłamane morale mogą drastycznie wpłynąć na bieg wydarzeń. Nawet nie jesteś świadom jak działa strach, a taką wiadomością napewno nie pomagasz

wystarczy powiedziec rodzicom i co i jak i coś sie poradzi w tej sprawie a nie na forum przychodzic z takim problemem jak i tak pol mpc nie pojedzie rozjebac jakiegos ziomka bo chce gre

Opublikowano

wystarczy powiedziec rodzicom i co i jak i coś sie poradzi w tej sprawie a nie na forum przychodzic z takim problemem jak i tak pol mpc nie pojedzie rozjebac jakiegos ziomka bo chce gre

Osoby dorosłe nic nie zrobią. Bo typek i tak będzie gnębił i tak, a kolega z forum wyjdzie na kapusia. Też tak kiedyś robiłem i mam 9 lat stażu w byciu popychadłem, więc wiem jak to jest ;___; Tak na prawdę to trzeba zacisnąć zęby i jakoś przetrwać ten okres jak się nie ma odwagi komuś oddać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...