Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kabel

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby mi ktoś zapodać fote kabla który wpina się do TV? Bo chcę wiedzieć, że na pewno będę miał wejście na ten kabelek w tv :D

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Jak masz te ''trzy kolorowe kabelki'' to kolor pod kolor podpinasz je do tv, w telewizorze będziesz miał identyczne kolory jak kolory tych kabelków ;)

A jak HMDI, to kolega wyżej już pokazał.

Opublikowano

A czym się to różni? :D na kolorowe kabelki mam wejście ale na taki mały od hdmi niemam.

sygna1.png

Opublikowano

Ja mam tylko wejścia na te cznicze i takie -

http://imgup.pl/di/WIL7/tv.png

. To do tego drugiego nie da się podłączyć? ;/

+ duża jest różnica między hdmi a tymi kolorowymi kabelkami w grafice?

PS. Może są jakieś przejścia z tego drugiego (chyba AV) wejścia na hdmi? ^^

sygna1.png

Opublikowano

@up

to jest EURO AV pod które też podłączysz ale obraz będzie słaby jak pisali CI koledzy wyżej.

Dodatkowo będziesz potrzebował kostkę Euro aby podłączyć pod nią kable RCA

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Noto zdecysuj się...

to jest EURO AV pod które też podłączysz ale obraz będzie słaby jak pisali CI koledzy wyżej.

sygna1.png

Opublikowano

@up

Czytaj ze zrozumieniem... cznicze podpinasz pod kostkę Euro która nie da Ci lepszego obrazu!

Nie ma różnicy w obrazie po podłączeniu pod RCA czy pod kostkę Euro więc nie będzie żadnej różnicy w obrazie...

W obu przypadkach obraz będzie slaby, o 720p po prostu zapomnij. Nawet nie raczyłeś z łaski swojej napisać jaki to tv, sądząc po wejściach to jakiś stary odbiornik na którym uzyskasz max 480p.

RCA i ERO to jest praktycznie to samo, różnica jest tylko we wyglądzie

Opublikowano

Jeszcze raz... W moim TV posiadam takie wejścia:

tv.png

W PS3 mam dwa kable do wyboru. Podłączenie kabla HDMI (na którego wejścia nie mam) lub podłączenie trzech kolorowych kabelków (czniczy). Tak?

sygna1.png

Opublikowano

@up

tak, te same kable możesz podłączyć pod te duże czarne wejścia kupując za jakieś góra 5zł kostkę Euro ale nie musisz... chodzi tylko o to, że możesz podłączyć pod obydwa i różnicy w obrazie nie będzie.

Opublikowano

OK, dzięki wielkie. Możesz mi jeszcze napisać jakiej jakości będzie obraz na TV daewoo dth-29u3k-100d?

Zdjęcia:

pict0004sj.jpg

67483339_2_644x461_telewizor-daewoo-dth-

+ może można kupić taki kabelek? żeby działało na hdmi? :D

9376400800_1327913619.jpg

sygna1.png

Opublikowano

@up

świetny TV ale pod PS2...

Rozdzielczość jaką uzyskasz to max 480p na tym kineskopie czyli wystarczy, że odpalisz sobie jakieś filmy z gry na PS3 w 480p to mniej więcej będziesz wiedział jak powinien wyglądać obraz, pragnę jednak przypomnieć, że to telewizor kineskopowy więc cudów się nie spodziewaj przy PS3.

Kupno tego kabla mija się z celem, obraz i tak będzie taki sam jak na kablach AV dołączonych do zestawu z konsolą więc po co masz wydawać kasę na coś co już masz.

Opublikowano

pragnę jednak przypomnieć, że to telewizor kineskopowy więc cudów się nie spodziewaj przy PS3.

Tzn.? Nie mam poco kupować PS3?

sygna1.png

Opublikowano

@up

Ty zrobisz co uważasz, ja osobiście bym się wstrzymał i uzbierał kasę również na tv albo w ostateczności na monitor min. 22" z HD Ready.

Po prostu nie jesteś w stanie wykorzystać możliwości graficznych przy tym tv, ja nie wyobrażam sobie grania w grę która jest w 1080p na kineskopie przy 480p... będziesz się męczył przy dostrzeżeniu wszystkich szczegółów na ekranie.

Opublikowano

Ale przy 480p nie jest nie wiadomo jak źle :D oglądam filmiki na YT w jakości 360p i jest w miarę dobrze ;D

sygna1.png

Opublikowano

Wy jakoś sprawdziliście model TV czy osądziliście jakość obrazu po tym, że jest kineskopowy? Bo kolega przedwczoraj kupił xBoxa 360 (a grafika na xboxie i na ps3 jest prawie taka sama) i ma TV podobny do mojego (też kineskopowy i wielkość mniej, więcej też taka jak ja mam) więc zobaczyłbym u niego jak to wygląda ;)

sygna1.png

Opublikowano

Ale przy 480p nie jest nie wiadomo jak źle :D oglądam filmiki na YT w jakości 360p i jest w miarę dobrze ;D

obraz będzie bardzo zwężony, dla przykładu samo menu w konsoli będzie wyglądało fatalnie, każda rozwinięta kolumna z opcjami czy też listą znajomych będzie rozłazić się po całym ekranie

z grami jest tak samo, po prostu nie będziesz widział wszystkich szczegółów na ekranie...

Tutaj chodzi o rozdzielczość, model kineskopu tutaj nie ma nic do znaczenia. Na kineskopach nie uzyskasz nigdy lepszego obrazu jak w 480p w dodatku przy proporcji obrazu 4:3

Opublikowano

@up

co to za problem pożyczyć konsolę i podłączyć u siebie, kolega jest w stanie chyba Ci pożyczyć konsolę dosłownie na 5 minut w celu sprawdzenia?

Opublikowano

Chyba jednak nie :D

+ kolega ma tv 32cale a ja 29

EDIT: O co wam chodziło że niby będzie beznadziejna grafika??...

zobaczcie co znalazłem w necie.

3183927035_b2a5dd4225_o.jpg

setupbhh5.jpg

sygna1.png

Opublikowano

Kolego, nie wiem czemu się tak się upierasz że kieskop ma dobrą jakość obrazu. Nie ma i koniec tematu, te telewizory miały już swój czas bytu, teraz mamy nową generację TV i koniec. Oczywiście nie mówię że kineskopy teraz nadają się do wyrzucenia, bo przy dobrych ustawieniach gammy, jasności itp obraz może być w miarę zadowalający dla niewymagających użytkowników. Aczkolwiek nie wyciągniesz z tego HD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...