Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROJEKT] MixHost. - Szukam ogarniętej ekipy!

WalkerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta strona , którą podałes w linku nie jest twoja :) Juz w samym kodzie źródłówym jest <!-- C o p y r i g h t © 2 0 1 0 - 2 0 1 2 b y x h o s t . c h G m b H . A l l r i g h t s r e s e r v e d . -->

I nie chce cie martwic ale era minecraft mija i nie wiem czy jest sens kupic dedyka za grubą kase (takie w miare na ovh.pl z tego co widze to z 2 tyś.) albo nawet więcej żeby postawic hosting. Podaj parametry maszyny no chyba ze to profesjonalny hosting dla 10-15 serwerow ;D wtedy kupuj co chcesz ale serio odradzam ci kolejnego hostingu minecraft. Tym bardziej będą to bardzo nie stabilne serwery ponieważ zalecana ilość ramu jaka jest potrzebna na 1 slot to ~100mb a ty dajesz zaledwie 50mb ...

Opublikowano

Człowieku masz coś z głową?

Kod STRONY jest mój (www.mixhost.pl) a PANEL (www.mixhost.pl/multicraft) jest gotowcem płatnym więc nie dziwne że kod jest podpisany - http://www.multicraft.org/

Slepy jesteś ? Są podane parametry początkowej na rozkręcenie maszyny oraz ceny ;)

100mb to bardzo wydajna ilość a 50mb optymalna więc nie wypowiadaj się jak sie nie znasz.

Cen też chyba nie widzisz..

Znajdz mi takie ceny to będziesz dobry.

" era minecraft mija" ?

Dopiero miałem siec serwerów minecraft Willraft.eu lecz ją zamknełem ponieważ chcę coś większego zrobić dlatego mam pieniądze (3000zł/miech)

Więc nie pisz czegoś czego tak naprawde się nie dzieje.

Czekam na dalsze zgłoszenia...

Pozdrawiam

Opublikowano

Człowieku masz coś z głową?

Kod STRONY jest mój (www.mixhost.pl) a PANEL (www.mixhost.pl/multicraft) jest gotowcem płatnym więc nie dziwne że kod jest podpisany - http://www.multicraft.org/

Slepy jesteś ? Są podane parametry początkowej na rozkręcenie maszyny oraz ceny ;)

100mb to bardzo wydajna ilość a 50mb optymalna więc nie wypowiadaj się jak sie nie znasz.

Cen też chyba nie widzisz..

Znajdz mi takie ceny to będziesz dobry.

" era minecraft mija" ?

Dopiero miałem siec serwerów minecraft Willraft.eu lecz ją zamknełem ponieważ chcę coś większego zrobić dlatego mam pieniądze (3000zł/miech)

Więc nie pisz czegoś czego tak naprawde się nie dzieje.

Czekam na dalsze zgłoszenia...

Pozdrawiam

Po pierwszym zdaniu "Człowieku masz coś z głową?" przestalem czytac bo zrozumialem ze to dyskusja z 12 latkiem , wiec zegnam lepiej idz grac w swojego minecraft i temat juz gdzies był z platnymi zleceniami no chyba ze myslisz ze ktos ci bedzie pomagac za darmo :) I widze ze dopiero rano dodales chyba parametry serwera bo ich nie bylo z tego co pamietam :)

Opublikowano

32 GB Ramu... 40 Slotów - 2 GB.. nie warto.

Tak moze i malo lecz zobacz na cene.

Ludzie to sa moje obliczenia na szybko zawsze mozna zmienic je..

Co to wypowiedzi Pana @UP

To akurat ty masz 10 lat

Ja mam 16 wiec daruj sobie ;)

Czy Ja napisalem ze za free?

Bedzie ekipa bedziemy sie dzielic zarobkiem.

Czekam na dalsze propozycje i prosze o nie wypowiadanie sie hejterow.

Opublikowano

Dysponujesz działalność gospodarczą, rozliczasz się co miesiąc z US? Jeśli nie to sobie daruj.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Jeżeli pobierasz z tego korzyści majątkowe musisz założyć działalność gospodarczą i co miesiąc rozliczać ZUS, a co rok PIT. HomePay może rozliczać opodatkowanie za SMS, ale PIT'u Ci nie rozliczy.

Opublikowano

Rozwieje ci plany ;)

1.Jeśli nie założysz firmy i zarobisz +3k rocznie = kara 60 tyś. zł (dla firmy to chyba 200k ja się nie myle ;x)

2.Radzę ci nie robić takich rzeczy jeśli nie masz +18

3.Serwisy SMS nie rozliczy ci PIT'u ;]

Opublikowano

Rozwieje ci plany ;)

1.Jeśli nie założysz firmy i zarobisz +3k rocznie = kara 60 tyś. zł (dla firmy to chyba 200k ja się nie myle ;x)

2.Radzę ci nie robić takich rzeczy jeśli nie masz +18

3.Serwisy SMS nie rozliczy ci PIT'u ;]

1. To zdanie nie ma sensu, jeżeli nie założy fitmy to nie zapłaci kary za firmy. Zapłaci zadość uczynienie i zwroty podatkowe za oszustwo podatkowe.

2. Z punktu widzenia prawa i tak nie może tego zrobić, jeśli jest poniżej 18 roku życia, chyba że poprzez pełnomocnika.

DG nie jest problem?

Przy twoich cenach zarobisz tyle co nic (Bo koszt ZUS, to normalnie 700zł miesięcznie. Generalnie dla studentów zakłądających jednosobową działalność gospodarczą przysługuje ulga -> 300zł miesięcznie, przez pierwszy rok). Również radze CI nie wyobrażać sobie, że zapchasz całą tą maszynę serwerami ;). 100mbit nie wyciągniesz realnie, a przydałoby się tak liczyć ~10mbit per server 40slotowy.

Opublikowano

@up moje zdanie ma sens.. chodziło mi o to że jeśli przekroczy limit 3k będzie musiał zapłacić karę jeśli skarbówka go złapie & w nawiasie chodziło o to że limit dla firmy się do 200tyś (Chyba) :P

Opublikowano

Dobrze, ale jeżeli założy firmę to nie ma problemu, mogą się jedynie dopatrzeć oszustwa podatkowego i odpowiednio go ukarać, za to za to, że nie ma działalności gospodarczej (Czyt. firmy) może zapłacić wysoką karę za świadczenie takich usług.

Opublikowano

@up to o czym dyskutujemy sprowadza się do jednego :D

~Bez firmy lepiej niczego nie rób :D

Dokładnie.

To jest maszyna na rozpoczęcie mam tyle kasy ze na razie mogę stracić żeby zyskać później.

Oczywiście ze DG założę na pełnomocnika.

Jeżeli masz tyle kasy to nie interesuj się OVH, tylko zobacz coś poważniejszego, Atman, Kei, Biznes Host. Na Polski rynek będzie to lepsze rozwiązanie. Nie mówię, że OVH jest złe, czy małe, bo stanowi ogromną infrastrukturę, jednak mniejsze pingi dla graczy będą w Polsce.

Opublikowano

Skoro dysponujesz budżetem, masz zamiar założyć działalność gospodarczą to idź na poważniejsze forum i znajdź specjalistów.

Opublikowano

To ma wgl sens? Minecraft serio?? Juz lepiej jakbys zrobil hosting typu videoslasher.com i zareklamowal gdzies za granica bys wyszedl 1000% lepiej i daje glowe ze bys zarobil juz nawet w 1 miesiac jakbys sie postaral :)

Opublikowano

To ma wgl sens? Minecraft serio?? Juz lepiej jakbys zrobil hosting typu videoslasher.com i zareklamowal gdzies za granica bys wyszedl 1000% lepiej i daje glowe ze bys zarobil juz nawet w 1 miesiac jakbys sie postaral :)

Chyba nie masz świadomości jakie trzeba mieć maszyny do streamowania.

Opublikowano

Dobra kurcze nie czepiajcie się chłopaka. Będzie miał kary to miał będzie, jego kasa jego sprawa. Niech sobie robi co chce, a nie mu "dokuczacie". Zazdrość?

PS: Walker masz PW

Opublikowano

Dobra kurcze nie czepiajcie się chłopaka. Będzie miał kary to miał będzie, jego kasa jego sprawa. Niech sobie robi co chce, a nie mu "dokuczacie". Zazdrość?

PS: Walker masz PW

Nie dokuczanie się czy zazdrość, a jeżeli jesteśmy świadkami popełniania/usiłowania popełnienia przestępstwa to jako prawi obywatele powinniśmy nakłonić do zaprzestania bądź zgłoszenia incydentu do odpowiednich służb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...