Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy ten zasilacz pasuje do tego zestawu ?

TheFlanker11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, G3220 będzie w porządku, a jeżeli chodzi o płytę to najtańszą pod 1150 np. MSI H81M-E33

a czi g3220 sie dużo różni od i3 2120 ?

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla porównania taki G3430 jest zbliżony wydajnościowo do i3-3240 (http://pclab.pl/art54829-5.html)

Nie rozprowadzaj takich pierdół dalej, jak nie wiesz, o co chodzi w tym teście. i3 3240 dla gier korzystających z HT to nadal poziom wyżej od Pentiuma.

Wyżej TF napisał :

@UP Aż walnę warna za takie bzdury. Nie znam się = nie piszę i nie wprowadzam w błąd, mam nadzieję że ktoś to w końcu pojmie bez drastycznych środków.

Opublikowano

Moderatorze, czy napisałeś coś niewłaściwego ? Dałem test do przejrzenia, żeby autor wyciągnął własne wnioski. Zgadzam się, że i3-3240 ma więcej wątków, ale np. G3430 w trybie turbo ma więcej MHz dla GPU, dodatkowo wykorzystuje FMA3. A testy pokazują, że w części przypadków G3430 spisuje się lepiej.

Opublikowano

Moderatorze, czy napisałeś coś niewłaściwego ?

To nie było do Cb, nie wiem o czym Sweet pisze

Na morelach tego pentiuma masz za 2 stówy, obowiązkowo nowa płytka do niego. Wszystko będzie współgrało

Opublikowano

To nie było do Cb, nie wiem o czym Sweet pisze

Na morelach tego pentiuma masz za 2 stówy, obowiązkowo nowa płytka do niego. Wszystko będzie współgrało

a warto bedzie g2030 ? jest troszku tańszy na allegro :)

Opublikowano

a bedzie chociaż 40 fps ?

Zależy od mapy. Ale MAX mapy, na któych bym grał to 32 osoby na serwerze (mogą wystąpić spadki poniżej 40FPS). Wyżej FPS będzie zbyt niski i BF stanie się niegrywalny ;).

Opublikowano

Mi zalezy glownie na plynnej grze w bf4 :) a na tym g2030 i hd 5830 jest to mozliwe ?

Nie, nawet nie odpalisz tej gry (nie wiem, czy nadal ale dotychczas nie ruszała na 2 rdzeniach).

G2030 już w BF3 będzie się dławić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...