Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

El Clasico

Gość Testimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Neymar - Gareth Bale

Cr7 - Messi

Fenomenalny mecz , pełen adrealiny , pełen mnóstwo akcji jak i dryblingów.

Niestety jestem za Realem Madrid ,a wynik wiadomo 2:1 Dla barcy.

Rozczarowałem się troche ale no cóż , mimo tego mecz świetny.

Pozdrawiam.

Udowodnij mu, że zadarł nie z tą osobą. ~ Kazdar...

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ehh.. na prawdę? Z sobotniego meczu:

1379850_641595732545777_1671544410_n.jpg

Faktycznie, bardzo symulował. Co zrobił klub z Raulem? Sam chciał odejść by nacieszyć się grą w innym klubie, gdzie będzie mógł grać w wyjściowej jedenastce. Wiedział, że nie będzie miał szans z młodym Pipitą i Benzemą będących wówczas w znakomitej formie.. Nie powinieneś wypowiadać się o legendzie Madrytu, skoro Barcelona jeszcze gorzej potraktowała Abidala. Dostal informację, że jak lekarze wydadzą pozytywną opinię zostanie przedłużony z nim kontrakt, Rosell zmienił zdanie i w chamski sposób pożegnano Abidala, w obawie o właśnie kontuzje. Co teraz? Abidal gra w każdym wyjściowym meczu As Monaco, który ex aeuqo z PSG prowadzi w lidze. Jeju, na prawdę jesteś taki, że będziesz dyskutować o tym co było kiedyś? W tym momencie mogę dać piruety Alvesa, Busquetsa odchylającego ręke czy Valdesa, który dostał w Marcu po meczu czerwoną kartkę i po słowach do arbitra został zawieszony na cztery spotkania. Szczyt hipokryzji, kibice Barcelony wtykają Realowi symulacje, już pomijając ten fakt, że jeśli spytasz się każdego kibica innego klubu, to odpowie Ci, że najwięcej symuluje Barcelona. Jak ktoś go lekko szturchnie to się wywraca? Dałem Ci wyżej zdjęcie, odpowiesz czymś co było w MU może? Akurat Messi zasymulował (tak, ten który niby nigdy nie symuluje) w El Clasico a nie Ronaldo. Ronaldo jak na razie zasługuję bardziej na złotą piłkę niż Messi, strzelił kilka bramek więcej a aktualnie więcej niż Barcelona w lidze mistrzów, także nie powinieneś się na ten temat odzywać. Robisz z siebie wielkiego kibica, a żeby mi odpisać szukasz w google coś negatywnego na temat Realu, oj nie ciekawą masz wiedzę. Ciekawe, czy znasz chociaż 10 zawodników z Barcelony 2001-2006. Anyway, staph.

@PS.

Naucz się w końcu pisać, przed przecinkiem nie robi się spacji i nie powinno się pisać dwóch znaków interpunkcyjnych, jak coś odpiszesz to błagam, poprawnie.

@Edit

Komentatorzy - mówisz o Ryczelu (aka. Lewandowski?) czy o kim? Aaa! Powiedz mi jeszcze, że zadaniem najbardziej cofniętego defensywnego pomocnika nie jest obrona, tylko bycie jak najbliżej napastnika.

Dziecko, dziecko... już na prawdę nie potrafisz powiedzieć niczego konkretnego. Nic takiego nie myślę ani nie piszę, to Twoje wymysły. Jak na razie swoją umiejętnością składnia normalnych zdań i poprawnnym umieszczaniu znaków interpunkcyjnych się nie popisałeś, a to już powinieneś umieć w podstawówce.

Patrz ! Oświecę Cię . Raul sam chciał odejść? Największa legenda tego klubu sama chciała odejść? Z klubu w którym się wychowała ? OK .

Sam w wywiadach razem z Figo komentowali to ,ze go mówiąc kolokfialnie wyjebali na zbity pysk :) .

Tak na marginesie . Dla Ciebie nie będę sie starał pisać bezbłędnie :)

Alves i piruet ? Ahh no tak sam oglądałem przeróbki madryckich fanów ...

https://www.youtube.com/watch?v=4SvtBNpRyhQ

Fajne piruety nie prawda ? ;] Takim postępowaniem ( sędziowie właśnie wzięli to pod uwagę ) zasłużył sobie na mniemanie ,ze Alves nie mógł symulować .

Zmień płytę człowieku . Wypominasz ciągle busquets'a ?

- Ramos w meczu z Juve

- Ronaldo w każdym meczu

- Di Maria co jakiś mecz

Hmm... Skład barcelony . Nie chce być chamem i oszustem aby w tym momencie zerknąć na google . Sam znam nie wielu z tamtego okresu ponieważ urodziłem sie w 1998 i kibucuje Barcelonie od 2006 . Mogę Ci z ręką na sercu napisać ,ze wymieniłem ich z głowy ;]

1. Ronaldinho

2. Zambrotta

3. Milito

5. Eto'o

6. Xavi

7. Iniesta

8. Puyol

9. Messi

10. Deco

Dziecko ? Co z tego ,ze nie mam osiemnastu lat ? Przecież ty kiedyś też nie miałeś ... Widać jesteś hipokrytą . Gnoili Cię na podwórku jak byłeś młodszy ,ze teraz wyszstkich od dzieci wyzywasz ?

https://www.youtube.com/watch?v=Plc7GypZWeA - Pepe

Pozdrawiam ;_;

Opublikowano

@Up

Miał wybór. Mógł zostać i mało grać, albo odejść i grać dużo więcej. Chyba normalne że wolał grać więcej.

Ps. Symulują w obu drużynach. Tak samo z faulami ;x

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Tak tak "Ps. Symulują w obu drużynach. Tak samo z faulami ;x" tylko dlaczego barcelona jest na 1 miejscu ilością najmniej faulujących z drużyn?

CrysisAngel wypierdalaj już proszę Cię.

Ronaldo zasługuje w tym roku na złotą piłkę ?Kpisz sobie?

Riberi aktualnie na nią zasługuje.

Opublikowano

Strucel i dynamomagic to jakieś debile. Ja jebie zrozumcie że sędzia pomaga każdej drużynie.

Aa co do ręki Adriano w polu karnym to zobaczcie sobie karny ronaldo w meczu z bayernem gdzie boateng tak samo został nabity przez di marie i karny był.

W drugiej połowie pepe popchnął mario gomeza tak samo jak marszczerano ronaldo i sędzia odgwizdał karnego dla bayernu.

Debilom:
-testimo

-Struclowi

-Dynamomagic

-oraz innym debilom neo

życzę wszystkiego najlepsiejszego <3

aa i jeszcze żałosne są te dzieci co piszą VISCA EL BARça, a nawet nie wiedzą co to znaczy LOL

Opublikowano

Strucel i dynamomagic to jakieś debile. Ja jebie zrozumcie że sędzia pomaga każdej drużynie.

Aa co do ręki Adriano w polu karnym to zobaczcie sobie karny ronaldo w meczu z bayernem gdzie boateng tak samo został nabity przez di marie i karny był.

W drugiej połowie pepe popchnął mario gomeza tak samo jak marszczerano ronaldo i sędzia odgwizdał karnego dla bayernu.

Debilom:

-testimo

-Struclowi

-Dynamomagic

-oraz innym debilom neo

życzę wszystkiego najlepsiejszego <3

aa i jeszcze żałosne są te dzieci co piszą VISCA EL BARça, a nawet nie wiedzą co to znaczy LOL

Niech żyje barca . I co w tym trudnego . Debilem to możesz matke i ojca nazywać bo najwyraźniej przewyższamy cie inteligencją o lata świetlne . Wagarowało się w przedszkolu huh ?

Opublikowano

Niech żyje barca . I co w tym trudnego . Debilem to możesz matke i ojca nazywać bo najwyraźniej przewyższamy cie inteligencją o lata świetlne . Wagarowało się w przedszkolu huh ?

Możesz mi buty co nawyżej pastować kmiocie. Iloraz twojej inteligencji (co widać po twoich postach) jest równa czerstwej bułce.

Nara napinaczu.

Jest takie powiedzenie "Kozak w necie, pizda w świecie", lecz do ciebie bardziej pasowałoby "pizda w necie, pizda w świecie, i gdziekolwiek indziej"

Opublikowano

Możesz mi buty co nawyżej pastować kmiocie. Iloraz twojej inteligencji (co widać po twoich postach) jest równa czerstwej bułce.

Nara napinaczu.

Jest takie powiedzenie "Kozak w necie, pizda w świecie", lecz do ciebie bardziej pasowałoby "pizda w necie, pizda w świecie, i gdziekolwiek indziej"

Sam się inteligencją nie popisujesz ...

W tym meczu nie powinno być żadnych karnych

1. Adriano nie miał prawa uniknąć kontaktu z piłką . Jest to po prostu nie zgodne z prawami fizyki .

2. Arbiter już się wyczulił na sumulacje Ronaldo, więc to co zostało wam sprezentowane zostało wam odebrane!

Fajny mecz, dużo emocji . Parady Valdes'a - Cud miód

Opublikowano

Dobra nie kłóćmy się, który klub jest lepszy i który klub co zdobył, raz wygrywa Real, raz Barca. A chyba o to chodzi w piłce nożnej co?

ab1aut.jpg

Opublikowano

Ja tylko kontratakuje takich ćwierć mózgów . Nie ma pojęcia o piłce nożnej a szczeka

Opublikowano

Tak tak "Ps. Symulują w obu drużynach. Tak samo z faulami ;x" tylko dlaczego barcelona jest na 1 miejscu ilością najmniej faulujących z drużyn?

CrysisAngel wypierdalaj już proszę Cię.

Ronaldo zasługuje w tym roku na złotą piłkę ?Kpisz sobie?

Riberi aktualnie na nią zasługuje.

Tak, kpie sobie. Ma więcej bramek od Waszego świętego Messiego, a złota piłka jest indywidualną a nie drużynową nagrodą. Nawet nie potrafisz normalnie odpowiedzieć, tylko musisz używać do tego wulgaryzmów. Jak przykro. Naucz się pisać nazwisko francuza również.

@Kacperovsky

Powinien być karny za te przepychanki, nie żadne symulacje. Ty na prawde jesteś ślepy, przeczytaj sobie moje wcześniejsze posty. Jak to Orłowski skomentował niedawno - skoro tu był karny to w El Clasico powinny być karne za faulowanie Ronaldo i ma rację. Zresztą, co ja będę dyskutował z trzynastolatkiem. Czekam na wasze teksty o Bale'u (jako niby drewnie?) który ostatnio gra lepiej niż Messi.

Opublikowano

Jakie aktorstwo Ronaldo? Nic nie wniosłeś, to co pisałem w poprzednich postach. Równie dobrze można podać przykład Barcelona - Sevilla i co to zmienia? No właśnie. Nie, nie chodzi o symulacje, chodzi o nie zaliczoną bramkę prawidłową dla Sevilli. Testimo nie mam zamiaru odpowiadać na reszcie, najpierw naucz się pisać, bo nie da się tego czytać, nie wspominając o interpunkcji.

#Strucel09

Nie komentuje tego posta, taki głupi, że można zmienić nazwisko Ronaldo na Messii jest tak samo.

Odepchnął Mascherano Ronaldo w nieregulaminowy sposób, gdy on biegnął sam na sam przeciwko Valdesowi i karny powinien być zdecydowanie, nawet pieprzone katalońskie szmatławce i madryckie zgadzają się z tym, ale Ty wiesz lepiej. Błagam, nie pisz wykrzyknika i kropki w jednym miejscu, nic bardziej nie irytuje. Mascherano jest dobrze zbudowany, na prawdę? klik

A jak jesteście ślepi i nie widzicie, że w pierwszej połowie Barcelona była lepsza a w drugiej zdecydowanie Real, grał większym pressingiem i po zmianach wyglądało to lepiej to wam na prawdę współczuje.

Tak jak wasz święty Neymar w wywiadzie:

"Akcji nie widziałem, ale chyba nie było karnego" hahahaha, skończcie, błagam bo tym wywiadem Neymar pokazał cały poziom wypowiadających się hipokrytów (piłkarzy z fcb), którzy wcześniej dyskutowali o sędziach jak najęci (mowa min. o Elche i Pique twitter) a teraz nagle, że Real szuka usprawiedliwienia w sędziach, błazenada. Strucel błagam, napisz coś ciekawego, konstruktywnego, porządny argument, cokolwiek bo jak niczym się nie popisałeś, a takim głupim pisaniem to każdy może "niby zabłysnąć".

I skończcie wypominać do cholery jasnej mecz z Juventusem (w którym nie było większych błędów) i Elche, bo równie dobrze można odpowiedzieć meczem z Sevilla, poszcególnymi z poprzedniego sezonu nie wspominając już o piruecie Alvesa i czerwonej za aktorstwo Alvesa dla Pepe albo pana Ovrebo w meczu Chelsea - Barcelona gdzie gdyby nie sędzia blaugrana by się skompromitowała, chodzi tutaj o jeden cholerny mecz a nie poprzednie.

Nikt tutaj nie obraża, to Ty wbiłeś i zmniejszyłeś poziom wypowiedzi, nie masz nic ciekawego a piszesz głupoty.

Ostatnie, śmieszny Ancelotti? Powiedział po meczu, że nie widział tego i nie chce komentować. Neymar również nie widział a powiedział, że chyba nie było karnego - no to do jasnej ciasnej, kto tutaj jest śmieszny? Przeczytaj to jeszcze raz i się zastanów.

CO?! Jakim obrońcom? Real grał formacją 4-3-3 na początku z DP Ramos a obok Khedira i Modrić, Ty na prawdę masz czelność wypowiadać się nie wiedząc jak grał Twój/przeciwnika zespół? Ale bzdury piszesz, pięcioma obrońcami.. oczywiście. Czyli jeżeli Busquets grał na DP to jest piątym obrońcom, mimo, że formacja zespołu Barcelony to 4-3-3? Oh, funny! Dosyć, nie wypowiadaj się już Testino, bo takie głupoty piszesz, że głowa boli. Według Twojego mniemania obrońca ustawiony na pozycji defensywnego pomocnika jest nadal obrońcą, a wychodzi na to, że zespół grał pięcioma obrońcami i dwoma pomocnikami w środku? Bullshit, skończ.

Tak mi jest Ciebie szkoda. Idź na zastępce Kaczyńskiego/Macierewicza , a o wspaniałej i bogatej wypowiedzi Carlo ! :) " Ja w meczu Juve nie patrzyłem ,więc nie oceniam" buhaha. Oglądnij "oh funny" powtórki , Busi grał jako 5 obrońca momentami (szczególnie w 2 połowie)

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=48441

Tak bardzo się nadajesz na Hala Dzieci ,że japierdole. Ból dupy polecam to :

81925efc26b3.jpg

Smutne , "święty Messi" ... ? Nie widzę by ktokolwiek ustawiał go sobie na avatarze , za to Ty swojego Bale z zamiłowania Madridistę nad łóżkiem. Props drugi , faul na Fabregasa od tyłu Pepe ?

Kolejna , druga żołta dla Ramosa : ) Coś jeszcze , może jednak "Wina Sędziego" , typowe.

PS , kurwa 1412421414 Chuj że Bale gra na wysokim poziomie z Sewilla i Rayo ,ale pewnie Bale>Messi no przecież . Chcę przypomnieć gdzie on był w tegorocznych NAJWAŻNIEJSZYCH meczach : Juve , Barca , Athletico ? Był tam ,czy czekał przed stadionem na koniec meczu ? I nie kompromituj się , kurwa bęc.

Opublikowano

Angel jesteś żałosny już.

Ma mniej bramek bo kontuzja robi swoje i trzeba czasu.

Niby z ciebie taki kibic a z porażką nie umiesz się pogodzić .

I lepiej sobie nie pozwalaj na wyzwiska.

Opublikowano

Tak, kpie sobie. Ma więcej bramek od Waszego świętego Messiego, a złota piłka jest indywidualną a nie drużynową nagrodą. Nawet nie potrafisz normalnie odpowiedzieć, tylko musisz używać do tego wulgaryzmów. Jak przykro. Naucz się pisać nazwisko francuza również.

@Kacperovsky

Powinien być karny za te przepychanki, nie żadne symulacje. Ty na prawde jesteś ślepy, przeczytaj sobie moje wcześniejsze posty. Jak to Orłowski skomentował niedawno - skoro tu był karny to w El Clasico powinny być karne za faulowanie Ronaldo i ma rację. Zresztą, co ja będę dyskutował z trzynastolatkiem. Czekam na wasze teksty o Bale'u (jako niby drewnie?) który ostatnio gra lepiej niż Messi.

Nie powinno być karnego! Nie rozumiesz ,ze uniknięcie kontaktu z piłką było nie możliwe ?! Rozumiem ,ze masz ból dupy ,ze twoja drużyna przegrała . Serce pęka wież mi :( .

Bale gra teraz lepiej od Messiego ? Hmm ... Śmiać się czy płakać ? Bale 3 najlepszym zawodnikiem minionego roku ? Jak dla mnie Ozil/Iniesta .

Jestem 13 latkiem ? Ha! 15 . Skoro jesteś taki niby dorosły to czemu nie umiesz się pogodzić z porażką ? Zachowujesz się jak typowy absolwent podstawówki .

,,To wina sędziego '' . Być może . Ja bym osobiście ( w 2 drugiej sytuacji ) karnego nie podyktował . Za darmo można by powiedzieć dostaliście zwycięstwo z Juve . Jeszcze Ci źle ?

- Czerwona kartka

- Karny też dość dyskusyjny

No ale był i trudno!

Nazywasz piłkarzy Barcelony hipokrytami ?! Kto zmienił się z brutalnego obrońcy w symulanta? Pepe . Widać to na filmiku, który umieścił Testimo .

Potwierdzam, Real Madryt grał 5 obrońcami . Ramos miał tylko taką pozycje przyznaną ale stał w lini z innymi obrońcami co mówili komentatorzy .

Obrażasz ich ? Niby czemu ? Sam pewnie jako pseudo kibic, który nie wytrzymuje nerwów jak jego drużyna przegrywa zezłościł byś się i rozwalił studio .

Opublikowano

@Up

Iniesta z dupy, Ozil też. Według mnie Ribery ew. Robben :>

To tak na marginesie.

@Top

A drugi margines to taki, że niektórzy w tym temacie nie rozróżniają symulacji od czysto piłkarskiego sprytu. I nie, nie mam tu na myśli wymuszania fauli. Bo np. taki di Maria czy też Sanchez, a tym bardziej Pepe, nie wiedzą co to jest piłkarski spryt.

Btw. nie wpierdalajcie mnie w waszą "dyskusje" :->

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Zobaczcie sobie, gdy w 2005 (chyba) roku R10 strzelił bramkę Realowi,

a kibice Realu co robili? Klaskali bo mieli szacunek do przeciwnika, a nie teraz tak jak wy wyzywacie od Hala Dzieci itd.
Visca el Real!, Hala Barcelona!

Ogólnie to jestem za Realem i sądzę, że Gareth i Ancelotti, potrzebują trochę czasu na za klimatyzowanie się w nowym klubie.

Bez spin Pjona.

Wg. mnie na złotą piłkę zasługuje Ibra lub Ribery ew. CR7

ab1aut.jpg

Opublikowano

adriann.. tak to już jest, nie zmienisz tego. Tak samo jest na Camp Nou.

http://www.youtube.com/watch?v=ldTftLnkkqc&noredirect=1

Poza tym mówili ,że to sprawa Mourinho - nowi trenerzy i co? To samo jest ;)

Tak mi jest Ciebie szkoda. Idź na zastępce Kaczyńskiego/Macierewicza , a o wspaniałej i bogatej wypowiedzi Carlo ! :) " Ja w meczu Juve nie patrzyłem ,więc nie oceniam" buhaha. Oglądnij "oh funny" powtórki , Busi grał jako 5 obrońca momentami (szczególnie w 2 połowie)

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=48441

Tak bardzo się nadajesz na Hala Dzieci ,że japierdole. Ból dupy polecam to :

81925efc26b3.jpg

Smutne , "święty Messi" ... ? Nie widzę by ktokolwiek ustawiał go sobie na avatarze , za to Ty swojego Bale z zamiłowania Madridistę nad łóżkiem. Props drugi , faul na Fabregasa od tyłu Pepe ?

Kolejna , druga żołta dla Ramosa : ) Coś jeszcze , może jednak "Wina Sędziego" , typowe.

PS , kurwa 1412421414 Chuj że Bale gra na wysokim poziomie z Sewilla i Rayo ,ale pewnie Bale>Messi no przecież . Chcę przypomnieć gdzie on był w tegorocznych NAJWAŻNIEJSZYCH meczach : Juve , Barca , Athletico ? Był tam ,czy czekał przed stadionem na koniec meczu ? I nie kompromituj się , kurwa bęc.

Dziecko, bulwersujesz się. Tak samo wszyscy kibice FCB tutaj, bulwersujecie się w przeciwieństwie do kibiców Realu.. Ot tak, brakuje Ci argumentów.

"Nie powinno być karnego! Nie rozumiesz ,ze uniknięcie kontaktu z piłką było nie możliwe ?! Rozumiem ,ze masz ból dupy ,ze twoja drużyna przegrała"

Naucz się pisać, ok? Nie mówię o sytuacji z ręką, a popychaniu w polu karnym. Pseudo kibic? Ty tak mówisz, nie masz już nic do powiedzenia i zaczynasz swoje "jestem dorosły barcelonista" bluzgi. A, pytanie, co Ci daje pisanie z inną czcionką niż 99% forum?

Strucel "I lepiej sobie nie pozwalaj na wyzwiska." Jakie wyzwiska? To na razie Ty i Twoi koledzy mnie obrażają, zadzwonisz na policję, bo ktoś się z Tobą nie zgodził? ha!

Mihau.

Zasady interpunkcji się kłaniają.

"

PS , kurwa 1412421414 Chuj że Bale gra na wysokim poziomie z Sewilla i Rayo ,ale pewnie Bale>Messi no przecież . Chcę przypomnieć gdzie on był w tegorocznych NAJWAŻNIEJSZYCH meczach : Juve , Barca , Athletico ? Był tam ,czy czekał przed stadionem na koniec meczu ? I nie kompromituj się , kurwa bęc."

Gdzie był wasz Messi z Realem i Milanem? Bale w meczu z Sevilla odbudował się, potrzebował czasu na adaptacje i był świeżo po kontuzji, dopiero co zaczyna się aklimatyzować. Pamiętasz co było z Luką Modriciem sezon temu? Na początku słaby, a potem jak wystrzelił. Pokazujesz, jak się znasz na cholernej lidze hiszpańskiej nazywając Atletico Madryt Athleticiem Bilbao, ile można o tym pisać.

"

Nazywasz piłkarzy Barcelony hipokrytami ?! Kto zmienił się z brutalnego obrońcy w symulanta? Pepe . Widać to na filmiku, który umieścił Testimo . "

Z brutalnego obrońca w symulanta według Ciebie, tak? W takim razie czym według Ciebie jest pojęcie "hipokryta" bo właśnie pokazałeś swoją wiedzę. Jeżeli Pepe jest symulantem kim w takim razie przy nim jest Busquets, Alves czy Alba? Co do tematu błędów sędziowskich opinia eksperta piłkarskiego powinna Wam zamknąć swoje argumenty, bo chyba jego informacji nie będziecie podważać (chyba, że jesteście takimi znawcami, że w telewizji, radiu mówicie o futbolu):

Rafa Guerrero, którego oceny w dzienniku Marca często cytowaliśmy na tym portalu, przeanalizował decyzje sędziowskie w ostatnim Klasyku dla telewizji La Sexta i programu Jugones. Jeden z najpopularniejszych i najlepszych arbitrów w historii hiszpańskiej piłki stwierdził, że nie lubi słowa „kradzież”, ale Real został głęboko skrzywdzony przez sędziego i tak ocenił następujące sytuacje:

– atak Adriano na Khedirę; po strzale Benzemy w poprzeczkę Khedira dobijał piłkę głową, przed strzałem Niemiec był faulowany przez Adriano, który nie miał szansy na dojście do piłki; według Guerrero, rzut karny dla Realu Madryt

– faul Messiego na Marcelo; Argentyńczyk nie zdążył do piłki, ale zostawił nogę w górze i trafił w Marcelo; według Guerrero, nie ma nawet mowy o żółtej kartce i Mallenco powinien wyciągnąć czerwony kartonik

– zagranie ręką przez Adriano w polu karnym; Brazylijczyk nie miał szansy na reakcję i ucieczkę od lecącej piłki, nie mógł też zmienić swojej pozycji; według Guerrero, ręka niezamierzona i brak rzutu karnego

– atak Mascherano na Cristiano; atak obrońcy w plecy wybiegającego na dogodną pozycję atakującego; według Guerrero, oczywisty rzut karny dla Realu Madryt

– faul Pepe na Cescu; Pepe spóźnia się z interwencją, nie dotyka piłki i trafia w nogę Cesca, powalając go; według Guerrero, rzut karny dla Barcelony

– Mascherano walczy z Cristiano przy rzucie rożnym; argentyński obrońca nielegalnie uniemożliwia Portugalczykowi walkę o piłkę i wyskok do dośrodkowania; według Guerrero, rzut karny dla Realu Madryt

– zachowanie Sergio Ramos i możliwa czerwona kartka z trzech sytuacji; Guerrero ocenił wszystkie trzy sytuacje - według niego, za pierwszy faul na Neymarze Ramos nie powinien zobaczyć kartki, ale Mallenco nabrał się na zachowanie Brazylijczyka; za drugi - przy walce o górną piłkę - powinna być kartka, bo Ramos trafia ręką w głowę Neymara; starcie z Iniestą - brak kontaktu i brak kartki; według Guerrero, Ramos powinien zejść z boiska z jedną żółtą kartką

– upadek Neymara po obiegnięciu Carvajala; według Guerrero, futbol to kontakt i atakujący nie ma prawa tak wyolbrzymiać takiego starcia i tarzać się po boisku, brak faulu czy kartki.

Wideo z programu ze wszystkimi podanymi sytuacjami możecie obejrzeć na oficjalnej stronie La Sexty - opisywana część Rafy Guerrero o Klasyku od 22:00 do 24:30.

Co do Ramosa ostatnie pytanie? Kim do cholery jest pomocnik defensywny? Atakującym? Ma bronić w środku a gdy drużyna jest pod pressingiem w polu karnym praktycznie większość czasu, tak jak większość zespołu jest cofnięta.

Opublikowano

Dziecko, bulwersujesz się. Tak samo wszyscy kibice FCB tutaj, bulwersujecie się w przeciwieństwie do kibiców Realu.. Ot tak, brakuje Ci argumentów.

"Nie powinno być karnego! Nie rozumiesz ,ze uniknięcie kontaktu z piłką było nie możliwe ?! Rozumiem ,ze masz ból dupy ,ze twoja drużyna przegrała"

Naucz się pisać, ok? Nie mówię o sytuacji z ręką, a popychaniu w polu karnym. Pseudo kibic? Ty tak mówisz, nie masz już nic do powiedzenia i zaczynasz swoje "jestem dorosły barcelonista" bluzgi. A, pytanie, co Ci daje pisanie z inną czcionką niż 99% forum?

Strucel "I lepiej sobie nie pozwalaj na wyzwiska." Jakie wyzwiska? To na razie Ty i Twoi koledzy mnie obrażają, zadzwonisz na policję, bo ktoś się z Tobą nie zgodził? ha!

Mihau.

"

PS , kurwa 1412421414 Chuj że Bale gra na wysokim poziomie z Sewilla i Rayo ,ale pewnie Bale>Messi no przecież . Chcę przypomnieć gdzie on był w tegorocznych NAJWAŻNIEJSZYCH meczach : Juve , Barca , Athletico ? Był tam ,czy czekał przed stadionem na koniec meczu ? I nie kompromituj się , kurwa bęc."

Gdzie był wasz Messi z Realem i Milanem? Bale w meczu z Sevilla odbudował się, potrzebował czasu na adaptacje i był świeżo po kontuzji, dopiero co zaczyna się aklimatyzować. Pamiętasz co było z Luką Modriciem sezon temu? Na początku słaby, a potem jak wystrzelił. Pokazujesz, jak się znasz na cholernej lidze hiszpańskiej nazywając Atletico Madryt Athleticiem Bilbao, ile można o tym pisać.

"

Nazywasz piłkarzy Barcelony hipokrytami ?! Kto zmienił się z brutalnego obrońcy w symulanta? Pepe . Widać to na filmiku, który umieścił Testimo . "

Z brutalnego obrońca w symulanta według Ciebie, tak? W takim razie czym według Ciebie jest pojęcie "hipokryta" bo właśnie pokazałeś swoją wiedzę. Jeżeli Pepe jest symulantem kim w takim razie przy nim jest Busquets, Alves czy Alba? Co do tematu błędów sędziowskich opinia eksperta piłkarskiego powinna Wam zamknąć swoje argumenty, bo chyba jego informacji nie będziecie podważać (chyba, że jesteście takimi znawcami, że w telewizji, radiu mówicie o futbolu):

Rafa Guerrero, którego oceny w dzienniku Marca często cytowaliśmy na tym portalu, przeanalizował decyzje sędziowskie w ostatnim Klasyku dla telewizji La Sexta i programu Jugones. Jeden z najpopularniejszych i najlepszych arbitrów w historii hiszpańskiej piłki stwierdził, że nie lubi słowa „kradzież”, ale Real został głęboko skrzywdzony przez sędziego i tak ocenił następujące sytuacje:

– atak Adriano na Khedirę; po strzale Benzemy w poprzeczkę Khedira dobijał piłkę głową, przed strzałem Niemiec był faulowany przez Adriano, który nie miał szansy na dojście do piłki; według Guerrero, rzut karny dla Realu Madryt

– faul Messiego na Marcelo; Argentyńczyk nie zdążył do piłki, ale zostawił nogę w górze i trafił w Marcelo; według Guerrero, nie ma nawet mowy o żółtej kartce i Mallenco powinien wyciągnąć czerwony kartonik

– zagranie ręką przez Adriano w polu karnym; Brazylijczyk nie miał szansy na reakcję i ucieczkę od lecącej piłki, nie mógł też zmienić swojej pozycji; według Guerrero, ręka niezamierzona i brak rzutu karnego

– atak Mascherano na Cristiano; atak obrońcy w plecy wybiegającego na dogodną pozycję atakującego; według Guerrero, oczywisty rzut karny dla Realu Madryt

– faul Pepe na Cescu; Pepe spóźnia się z interwencją, nie dotyka piłki i trafia w nogę Cesca, powalając go; według Guerrero, rzut karny dla Barcelony

– Mascherano walczy z Cristiano przy rzucie rożnym; argentyński obrońca nielegalnie uniemożliwia Portugalczykowi walkę o piłkę i wyskok do dośrodkowania; według Guerrero, rzut karny dla Realu Madryt

– zachowanie Sergio Ramos i możliwa czerwona kartka z trzech sytuacji; Guerrero ocenił wszystkie trzy sytuacje - według niego, za pierwszy faul na Neymarze Ramos nie powinien zobaczyć kartki, ale Mallenco nabrał się na zachowanie Brazylijczyka; za drugi - przy walce o górną piłkę - powinna być kartka, bo Ramos trafia ręką w głowę Neymara; starcie z Iniestą - brak kontaktu i brak kartki; według Guerrero, Ramos powinien zejść z boiska z jedną żółtą kartką

– upadek Neymara po obiegnięciu Carvajala; według Guerrero, futbol to kontakt i atakujący nie ma prawa tak wyolbrzymiać takiego starcia i tarzać się po boisku, brak faulu czy kartki.

Wideo z programu ze wszystkimi podanymi sytuacjami możecie obejrzeć na oficjalnej stronie La Sexty - opisywana część Rafy Guerrero o Klasyku od 22:00 do 24:30.

Co do Ramosa ostatnie pytanie? Kim do cholery jest pomocnik defensywny? Atakującym? Ma bronić w środku a gdy drużyna jest pod pressingiem w polu karnym praktycznie większość czasu, tak jak większość zespołu jest cofnięta.

człowieku zrozum to ,że tutaj nikt nie będzie się dla ciebie starał pisać . Jesteś dla mnie zerem który myśli ,że madryt jest ciągle najlepszy .

Był lepszy w tamtym sezonie kiedy to Barcelona była prawie bez trenera . Błagam Cię zmień temat i składaj te wypociny w Topic'ach o twoim klubie ;)

Opublikowano

Mihau.

"

"

Człowieku ty jesteś jakiś chory na rozdwojenie jaźni ? Poza tym nie odwracaj kota ogonem , bo przed a stawia się ",". No kurwa , jakim cudem ja nazywam Pepe symulantem skoro w Barsie jest Busi , to z jakiej racji nazywasz Busquetsa symulantem skoro masz Pepe czy Di Marie ! Patrz , kurwa mać na siebie ,bo nazywasz innych hipokrytą ,a sam nim jesteś dlatego masz "rozdwojenie jaźni" , p.Madridista.

Dalej , tylko widzisz atak Barcelony polega na piłce pozycyjnej mimo że mamy 3 atakujących , pomocników ofensywnych to Busi również idzie w atak czaisz ? Co mnie jakiś Guerrero , dam Ci przykład innego "specjalistę pana "X" ", sędziego z zawodu poda że faul'u nie było i co ? Zadowoli Cię jego odpowiedź ?

Kolejny , z Sewillą był gol po czasie , jednak był strzelony fair play (brak faulu , ręki ,spalonego ) , natomiast z Elche jest i po czasie i karny z dupy. Juventus i hipokryzja Carlo , pozwolisz nie skomentuje. Jedynie Ty się bulwersujesz , a wiesz dlaczego ? Bo Twoja drużyna przegrała ,a moja wygrała , więc bez twojego "ale" nikt z FCB ,by nie odpowiedział , logiczne prawda ?

Opublikowano

Nie odpiszę Tobie dopóki nie nauczysz się pisać poprawnie ortograficznie i interpunkcyjnie. Wstyd żebyś w takim wieku nie poprawił składnie jednego zdania złożyć. Ja się nie bulwersuje, tylko odpowiadam. Zobaczymy na Bernabeu. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...