Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Halloween

Gość Testimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam 3 lata temu w 6 klasie podstawówki katechetka nam tłumaczyła, że jeżeli dzieci po prostu chodzą bo chcą cukierki itd to na luzie. Mieszkam w wiosce i u nas pamiętam było fajnie, oczywiście woleliśmy pieniądze bo na gry musiało być :D

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Pff..

mam 15 lat, w grudniu 16 ( 1 liceum )

i w tym roku idę na halloween zbierać hajs/cukierki albo rzucać jajkami w drzwi tych którzy nie otworzą.

Kupimy i ubierzemy maski z chińskiego i lecimy :)

Opublikowano

Pff..

mam 15 lat, w grudniu 16 ( 1 liceum )

i w tym roku idę na halloween zbierać hajs/cukierki albo rzucać jajkami w drzwi tych którzy nie otworzą.

Kupimy i ubierzemy maski z chińskiego i lecimy :)

Chodzi oto ,ze już nie za naszych czasów dzieciństwa będą takie zabawy . Halloween nie ma bata będzie coraz bardziej popularne :)

(grudzien rządzi ) . Do pana w sprawie filmu : Mi tam się podobał :) Uwielbiam takie filmy a szczególnie ten o Wałęsie , na którym dzisiaj byłem ;)

Dla mnie to głupota, bo Halloween to świetne święto i szkoda, że w Polsce nie jest popularne. ;f Są jakieś tam imprezy tematyczne z klubach, ale ten klimat przebierania się i w ogóle. :c Jakby zorganizować dobrą ekipę to można się pobawić. ^^

Zgadzam się

Myślę ,ze w Polsce nie jest popularne ponieważ :

- W Ameryca są tylko i wyłącznie domy jednorodzinne . W większych miastach wieżowce .

I tam ludzie są lepiej nastawieni na tego typu zabawy . Polska to niestety albo i stety kraj nie tyle co dziwny , ale inny ;)

Opublikowano

Przebierz się i idź do babci, ona na pewno podaruje Ci banknot :3

Opublikowano

Hallowen? to te cygańskie święto?

nigdy nie chciałem żadnych cukierków jak biedny cebulak żebrać

lolol

Opublikowano

Ja mieszkam w miasteczku 5k typa mam 16lat jak wychodze i wróce to przynosze 2 worki słodyczy ludzie u mnie nawet wystawiają latarnie z dyń a, więc myśle że jeżeli pójdziesz z jakimś kolegą tak dla łachu to możesz sporo zdziałać. :P

86226145013474567463.png

Opublikowano

Problem w tym, że u nas nie obchodzi się oficjalnie Halloween. Dlaczego?

Bo kościół uważa, że to święto namawia do okultyzmu i satanizmu... Typowe stereotypowe gadanie...

Opublikowano

Problem w tym, że u nas nie obchodzi się oficjalnie Halloween. Dlaczego?

Bo kościół uważa, że to święto namawia do okultyzmu i satanizmu... Typowe stereotypowe gadanie...

W Polsce nie obchodzi się Halloween, bo to święto amerykańskie a nie polskie.My wtedy mamy Wszystkich Świętych i Dzień Zaduszny.W tym czasie w sposób szczególny wspominamy bliskie osoby, które już odeszły, a nie rzucamy jajkami w okno czyjegoś domu, bo ktoś nie chciał nam dać cukierka.Tak trudno to zrozumieć?

Opublikowano

W Polsce nie obchodzi się Halloween, bo to święto amerykańskie a nie polskie.My wtedy mamy Wszystkich Świętych i Dzień Zaduszny.W tym czasie w sposób szczególny wspominamy bliskie osoby, które już odeszły, a nie rzucamy jajkami w okno czyjegoś domu, bo ktoś nie chciał nam dać cukierka.Tak trudno to zrozumieć?

Ja to rozumiem... Tylko weźmy pod uwagę fakt, że skoro już mamy wprowadzać globalizacje na całego... To czemu Halloween mamy nie obchodzić?
Opublikowano

Ja to rozumiem... Tylko weźmy pod uwagę fakt, że skoro już mamy wprowadzać globalizacje na całego... To czemu Halloween mamy nie obchodzić?

Poprawka.Większość Polaków nie chce wprowadzać globalizacji, a że mamy demokracje, to głos większości wygrywa.Musimy kultywować naszą kulturę oraz zwyczaje i być z nich dumni, bo kiedyś ludzie przelewali krew za to, żeby Polska była niepodległa, za to, żeby Polacy mogli mówić w swoim języku, za to, żeby mogli obchodzić swoje święta i tradycję, więc takie bezmyślne kopiowanie wszystkiego z zachodu i USA jest pluciem w twarz ludziom, którzy walczyli za to, co Polskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...