Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROBLEM Ram w Minecraft

serekfeta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Mam 6000mb ram. Chciałem ostatnio zagrać w minecraft i okazuje się, że komputer przypisuje mi 256mb do minecraft... Co zrobić?

Ebać kurły maczetami...

Janusz Kałoelo

Opublikowano

Zrobiłem tak jak tam jest i nie działa mi. Gry włączam to na sekundę pojawia mi się konsola i zaraz znika.

Ebać kurły maczetami...

Janusz Kałoelo

Opublikowano

Ja chciałbym zagrać na paczce od Huśka a własnie na niej czyta mi 256mb ram a na innych na zwykłym laucherze mam 3gb ram.

Ebać kurły maczetami...

Janusz Kałoelo

Opublikowano

Możesz sobie ściągnąć launcher i tam można wybierać ilość ramu do minecrafa... :-)

Albo wejdz w menedżer zadań i poszukaj procesu javaw.exe (albo podobny) i zmien priorytet na wysoki, wtedy komputer da wiecej mocy temu programowi

h6m9o8p67z9o.jpg

Cześć! Zapraszam Cię na mój serwer typu skyblock, nowoczesnego typu! Mamy 20 slotów i 1 ukryty - serwer publiczny no-premium na wersję 1.6.4! :-) Eventy, i konkursy i dużo innycn niespodzianek! :-) IP: s8.fhmc.pl:27891

Opublikowano

Nic nie pomogło. Zależy mi naprawdę żeby grac na HuśBox więc proszę pomóżcie mi.

Ebać kurły maczetami...

Janusz Kałoelo

Opublikowano

Pytanie jaki masz system, jeżeli tylko x32 to nic nie zrobisz. Jeżeli masz x64, to ściągnij jave OFFLINE. Strona javy ma straszne problemy z ogarnianiem x64 i na siłę wciska x32.

.

Opublikowano

Nic nie pomogło. Zależy mi naprawdę żeby grac na HuśBox więc proszę pomóżcie mi.

Żeby grać na tej paczce bez lagów potrzebujesz przynajmniej 1gb ram

Żeby zmienić ilość ramu w Paczce huśka wejdź w folder gdzie go zainstalowałeś poszukaj konsoli .bat otwórz ją za pomocą notatnika i jak masz tam np. argument na 1024 mb zmień go na ile chcesz przypisać ramu. Jak już zmienisz rozszerzenie na np. txt to potem znów musisz zmienić na bat

23/7 na MPC ;__;

kccsoc.jpg

Opublikowano

Jeśli masz no premium to w ustawieniach launchera by zyczu można ustawić pobór ramu (jeśli takowy launcher posiadasz)

W oryginalnym tak samo w ustawieniach.

Jeśli nic z powyższych to wejdź w notatnik i wpisz:

javaw -Xmx2048m -Xms1024m -jar "ścieżka dostępu do Minecraft.exe"

dzięki powyższemu wzorowi będzie minimum brał 1Gb a max 2Gb ramu do minecrafta

aa no i zapisujemy plik dając mu nazwę -> nazwa.bat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...