Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Launcher

Gathlad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Czy jest jakiś launcher co przy włączaniu wybiera się ilość ramu i gdzie działają mody? Jeśli tak to prosiłbym o podanie tematu/downloadu do niego.

Opublikowano

Minecraft zyczu

Daje możliwość ustawienia ramu oraz można wgrać mody z tam oferowanych (najpopularniejsze)

podobno własne mody również da się tam wgrać

Polecam

Opublikowano

Popieram przedmówcę. Jednak jest też możliwość zrobienia samemu takiego launchera w Visual Basic. Jest troche więcej satysfakcji z tego :D

Opublikowano

Minecraft zyczu

Daje możliwość ustawienia ramu oraz można wgrać mody z tam oferowanych (najpopularniejsze)

Polecam

Tylko, że na tym dodanie ramu nie działa. Bo mam 20-30fps na 4gb ramu, a na innym launcherze z 3gb mam 100 fps.

Opublikowano

W normalnym launcherze też się da: trzeba wejść w Edit Profile i później trzeba zaznaczyć Arguments JVM i wtedy aktywuje się linijka z kodem:

-Xmx1G
I zmieniając to 1G zmieniasz ilość RAM'u. (zamiast G może być M - megabajty, np. 500M)

Minecraft zyczu

Polecam

MinecraftZyczu jest w porządku, ale ciężko tam jest coś w ogóle zrobić (jakieś własne modyfikacje). Ja np. gram na klasycznym launcherze i stworzyłem autorską paczkę modów (Optifine, Rei's Minimap, itp.). Wtedy jest w/g mnie lepiej.

Takie jest moje zdanie... :)

Opublikowano

@up nadal nie działa. Pisze, że mam ok. 3gb jednak nadal tylko 10-30fps. Jedynie gdzie mam 80-200 fps to na launcherze by Majkrafci.pl, nawet przy 1gb ramu. Więc może coś jest pozmieniane w plikach? Czekam na dalsze odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...