Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dialog z npc.

HaczuŚ'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tworzę mapę przygodową.

Widziałem na mapach hypixela, że przy podejsciu do npc prowadzimy z nim dialog. ( nie mamy na niego wpływu, po prostu dialog przeprowadzany na czacie )

W jego mapach nie ma żadnych modów.

Jak coś takiego zrobić ?

Opublikowano

eh zrobisz to z comandblockiem <nie ma czegoś takiego jak dialog z mob'em>

Jak mam to zrobić żeby dialog sie wyświetlał tylko gdy jestem blisko ?

Opublikowano

Eh z taką wiedzą to nie zrobisz zajebistej mapy... Musisz zrobić command block z /testfor i od jego wyjście gdzie będą po kolei commandy z dialogiem.

Opublikowano

poszukaj w necie chyba w c-booku to jest?

h6m9o8p67z9o.jpg

Cześć! Zapraszam Cię na mój serwer typu skyblock, nowoczesnego typu! Mamy 20 slotów i 1 ukryty - serwer publiczny no-premium na wersję 1.6.4! :-) Eventy, i konkursy i dużo innycn niespodzianek! :-) IP: s8.fhmc.pl:27891

Opublikowano

Plugin z NPC poszperaj w internecie.

Bez pluginów -,-

Ciekawi mnie jak np. taki Hypixel bez użycia command blocka dodaje npc, który ma nick np. Witold w kolorze zielonym i który po podejściu do niego od razu prowadzi z nami dialog. Tam nie ma żadnych modów, zadnych pluginów -,- Wie ktoś jak coś takiego ogarnąć ?

Opublikowano

eh zrobisz to z comandblockiem <nie ma czegoś takiego jak dialog z mob'em>

bez pluginów/commandblockow nie można wpłynąć na treść wyświetlaną na czacie .....

do edycji obiektów (mobow) można wykorzystać mcedit+odpowiedni filtr bądź zmienić atrybuty mobów za pomocą odpowiedniego pluginu (zamiast użyć mcedit'a używasz pluginu)

najlepsza wypowiedz ...

Eh z taką wiedzą to nie zrobisz zajebistej mapy... Musisz zrobić

command block z /testfor i od jego wyjście gdzie będą po kolei commandy z

dialogiem.

jeśli nie wiesz o co chodzi odpuść sobie albo poszukaj poradników (zapewne większość będzie po angielsku) ... i nie zadawaj durnych pytań na które dostałeś odpowiedz....

Bez pluginów -,-

Ciekawi mnie jak np. taki Hypixel bez użycia command blocka dodaje

npc, który ma nick np. Witold w kolorze zielonym i który po podejściu do

niego od razu prowadzi z nami dialog. Tam nie ma żadnych modów, zadnych

pluginów -,- Wie ktoś jak coś takiego ogarnąć ?

mob'a dodają za pomocą mcedit'a bądź pluginu

treść na czacie wyświetlana jest za pomocą bloku poleceń bądź pluginu

i nie da sie tego inaczej zrobić !!!!

Opublikowano

Bzdury gadacie ze sie nie da zrobic bez modow

Piszesz w command blocku /testfor [x=pozycja npc,y=pozycja npc,z=pozycja npc,r=4]Piszesz dokladnie tak jak ja tylko w miejscu pozycja npc wpisujesz kordynaty gdzie jest npc.Za tym command blockiem dajesz komparator i ciagniesz redstona do 2 commandblocka w ktorym masz /say np.Villager omg to dziala i na czacie pokaze sie villager:omg to dziala po tym commandblocku dajesz repeater i kolejny w ktorym /say np.zsteve costam.Prosze o like poniewaz pisalem na telefoni i zajelo mi to duzo czasu pisaie tego ;)Jak czegos nie rozumiesz to pisz na pw,wytlumacze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...