Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest różnica przy BiA i wentylacji?

railroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy połączenie wentylacji i towarzyszy broni jakoś znacznie polepszy osiągi załogi, a tym samym czołgu? Chodzi mi o czołg Lowe. Dostanie kopa do osiągów jak dam te BiA i wente? Chodzi mi o pi razy różnicę w czasie ładowania (teraz bez wenty i BiA ładuje 12s) , prędkość itp.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

znikoma

na amx 13 90 BIA skrucilo przeladowanie o ok 1.5 sekundy (przy ok 37s przeladowanie) co daje bardzo niewiele

na LOWE da to praktycznie nieodczuwalny czas nawet z wenta

BIA I wenta daja nie wiele dlatego polecam robic BIA najwczesniej na 3 perku a Wenty wcale nie kupowac.

860331433165800174608.png

Opublikowano

BiA + Wenta daje bonus wynoszący 5% do wszystkiego.

Reiden - gówno wiesz. Każdy ci powie (każdy dobry gracz), że BiA to prioretytowa perka. 1, ew 2.

Mając 12sec przeładowanie, da ci 11.4sec, do tego:

Większy zasięg widzenia/radia

Lepszą zwrotność i przyśpieszenie

Lepszą celność

Lepszy aiming speed

Lepsze camo

Szybsze gaszenie

Szybsza naprawa

Lepsza celność w jeździe/przy obrocie wieżą

Szybszy obrót wieżą

Polepsza każdą wartość to, więc mówienie, że jest bezużyteczne, jest czystym... idiotyzmem.

Opublikowano

BiA + Wenta daje bonus wynoszący 5% do wszystkiego.

Reiden - gówno wiesz. Każdy ci powie (każdy dobry gracz), że BiA to prioretytowa perka. 1, ew 2.

Mając 12sec przeładowanie, da ci 11.4sec, do tego:

Większy zasięg widzenia/radia

Lepszą zwrotność i przyśpieszenie

Lepszą celność

Lepszy aiming speed

Lepsze camo

Szybsze gaszenie

Szybsza naprawa

Lepsza celność w jeździe/przy obrocie wieżą

Szybszy obrót wieżą

Polepsza każdą wartość to, więc mówienie, że jest bezużyteczne, jest czystym... idiotyzmem.

Bia na 1 perce na lowe? Żeby jak strącą gąskę czekał 13 na naprawę? Już wiem skąd się biorą tacy ludzie co e100 pokażą przednie kółko, złapiesz ich na gąskę i jebiesz do 0 bo nie mają jak się naprawić.

Moim zdaniem na Lwa najlepiej:

Wenta, dosyłacz i skupianie;

perki:

1. Latarka + Naprawa

2. Bia

3. Camo

4. Wedel uznania

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

Camo do czołgu bez camo - well played

Już nic nie będę mówił o tobie i twojej "wiedzy o Wocie".

Naprawę zawszę biorę na 3 perkę - gówno ci do tego. BiA jest dla mnie ważniejsze niż naprawa. Twój ból dupy słychać w Lublinie jakby co ;).

Opublikowano

@marvelus113

kultury dzieciaczku trochę więcej ...

BIA jest opłacalne na artach i czołgach z długimi ładowaniem ...

róznice w statach są tak nie wielkie że tak naprawdę lepsza i bardziej opłacalna jest nawet ta wenta a tym bardziej racje/ciastko czy co tam jest ;]

wg moich doświadczeń BIA daje około 2,25% załodze także najlepsze jest tak jak koledzy wyżej pisali dopiero najwcześniej na 3 perku ...

Edit: żeby nie było offtopu to na lewku polecam ci zakupić wentę a BIA zrobić najwcześniej na 3 perku ;]

Opublikowano

@marvelus

i kto tu mówi o bólu dupy? nikt się nie rzuca tylko ty. Forum jest do wyrażania swojej opinii, a jak ci się nie podoba to jest magiczny przycisk "wyloguj".

@topic

Wg. mnie na pierwszą powinno robić się BiA, dalej wg. uznania ale ok.

@up

Ale jednak te 0.20 różnicy w ładowaniu czuć :I

shoob.png

Opublikowano

Bia na havy tankach najlepiej dać na drugą, pierwsza to podstawowa naprawa i latarka, a trzecią to już zbyt długo się robi.

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

Opublikowano

Bia na havy tankach najlepiej dać na drugą, pierwsza to podstawowa naprawa i latarka, a trzecią to już zbyt długo się robi.

można dyskutować na ten temat bo np takiemu ISowi nie potrzebna żarówa, za to przeładowanie szybsze by sie przydalo.

shoob.png

Opublikowano

można dyskutować na ten temat bo np takiemu ISowi nie potrzebna żarówa, za to przeładowanie szybsze by sie przydalo.

żarówka nieprzydatna is-owi? z kim ja rozmawiam... żarówa na każdym czołgu to podstawa

signature.png

Opublikowano

chcesz mi poeiedzieć, że IS to snajper? beka. Nie potrzebna ci żarówa do taktyki peek-a-boo. przynajmniej nie na pierwszy perk.

shoob.png

Opublikowano

chcesz mi poeiedzieć, że IS to snajper? beka. Nie potrzebna ci żarówa do taktyki peek-a-boo. przynajmniej nie na pierwszy perk.

no i co że nie jest snajperem, ale na malinówce, prohorówce, murowiance, erlenbergu itd. to co zrobisz? sam fakt wiedzy o wykryciu umożliwi Ci się schowanie przed artą, jeśli strzelasz się z kimś na odległość(np. górka na Prohorówce) wiesz kiedy się schować a nie dostajesz 2-3 buły i na ogryzku się chowasz

signature.png

Opublikowano

@olek222
Ból dupy?
Ja wyrażam swoją opinię. Wolę zrobić na pierwszą perkę BiA, bo jednak wolę mieć mały bonus do wszystkiego.
Poza tym - Forum jest do wyrażania opinii, a nie wmawianiu innym jak mają grać, jakie perki brać i jaki ekwipunek (a wy się tak zachowujecie).

no i co że nie jest snajperem, ale na malinówce, prohorówce, murowiance, erlenbergu itd. to co zrobisz? sam fakt wiedzy o wykryciu umożliwi Ci się schowanie przed artą, jeśli strzelasz się z kimś na odległość(np. górka na Prohorówce) wiesz kiedy się schować a nie dostajesz 2-3 buły i na ogryzku się chowasz

Jakie arty? Jak w bitwie jest jedna arta, to jest dobrze, a na choćby malinovce gapi się ona na krzaki, nie na hilla, gdzie jedziesz ISem.
Ja mam na drugiej perce żarówkę w choćby M103. Przydaje się, bo czasami dostaje się niewidzialne strzały i chowa się na ogryzku, ale osobiście mam wszędzie BiA na pierwszej perce. Lepiej mi się gra z BiA.
Dla mnie podstawą jest na czołgach BiA, potem żarówka, hamowanie sprzęgłem, bezpieczne magazynowanie, snajper/strzał z biodra. Na trzecią perkę naprawa, na czwartą zabawa z camo (chyba, że LT, gdzie Camo na 3, a naprawa na 4 perkę).

Opublikowano

jezeli chodzi o lowe to proponuje :

moduly : dosylacz , wentylacja , siatka

perki : żarowka u reszty naprawa potem BiA

teraz: dlaczego siatka ? otoz to wolny czolg ze snajperskim dzialem , a przedewszystkim zarabiajka ,

co do marvelus113 to przy obecnych spoterach (wz131/132 , t71 , amx 13-90 ) robionych tylko i wylacznie pod zwiad jazda bez zarowki to samobojstwo , dzieki takim jak ty moje t71 zarabia lepiej niz wiekszosc PT do 7 tieru ;)

no ale czego spodziewac sie po gimnazjaliscie wielbiącym FIRME xD

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

teraz: dlaczego siatka ? otoz to wolny czolg ze snajperskim dzialem , a przedewszystkim zarabiajka ,

co do marvelus113 to przy obecnych spoterach (wz131/132 , t71 , amx 13-90 ) robionych tylko i wylacznie pod zwiad jazda bez zarowki to samobojstwo , dzieki takim jak ty moje t71 zarabia lepiej niz wiekszosc PT do 7 tieru ;)

Wielbiącym FIRME - ale o co cho bo nie kumam tego zwrotu?

Tak poza tym - Chryste Panie - dlaczego próbujecie mi tak na siłę narzucić swoje perki?

Dla mnie to nie jest samobójstwem jazda bez żarówki. Dobrze mi się z nią gra, lepiej niż normalnie, ale bez przesady.

Opublikowano

Ale na chuj w Löwie siatka? Kamo jest takie niskie, że +10% camo będzie niezauważalne, wentyla, dosyłacz i stabilizator.

shoob.png

Opublikowano

Ale na chuj w Löwie siatka? Kamo jest takie niskie, że +10% camo będzie niezauważalne, wentyla, dosyłacz i stabilizator.

Olek, to powiedz mi czy na t34 jest leprze camo od lowe?

signature.png

Opublikowano

http://screenshooter.net/0211426/qkvfpti/thumb/200/200

moje perki na t34, siedziałem za krzakiem, strzelałem do indien który był oddalny o ok. 80metrów i mnie nie wykrywał także nie pierdolcie że camo się nie przydaje

signature.png

Opublikowano

http://screenshooter.net/0211426/qkvfptimoje perki na t34, siedziałem za krzakiem, strzelałem do indien który był oddalny o ok. 80metrów i mnie nie wykrywał także nie pierdolcie że camo się nie przydaje

Ja stałem Mausem przed Bat chatem 5 metrów bez krzaków, strzelałem do niego a on mnie nie widział!1!1!1!

Nie kłam plox, camo się resetuje przy strzale.

shoob.png

Opublikowano

Ja stałem Mausem przed Bat chatem 5 metrów bez krzaków, strzelałem do niego a on mnie nie widział!1!1!1!

Nie kłam plox, camo się resetuje przy strzale.

Jeśli stałeś 5 metrów od bata mausem to i Cie nie wykrył, spoko nie każdy tak potrafi...

zacznijmy od tego że camo jest oddzielne na czołg czyli camo perki+camo czołgu+siatka itd. i camo dawane przez krzaki drzewa itd. suma tych wartości daje nam camo ogólne

przy strzale camo czołgu spada do bardzo niskiej wartości lecz mając camo perki oraz siatkę ta wartość jest znacznie większa niż bez nich, dodatkowo jeśli utrzymamy odpowiednią odległość od krzaków, lub powalonych drzew i będzie ich kilka(np. powalimy sobie 3-4 drzewa tak żeby nas zakrywały) daje nam to taką wartość ogólnego camo że spokojnie możemy strzelać do celów oddalonych nawet na 100m bez obawy o wykrycie

jeśli dalej uważasz inaczej masz tu poradnik od war gaming

http://www.youtube.com/watch?v=5ML4oXjG6ag

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...