Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Kreator drużyn już niedługo na PBE!

EXPIKxMETIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, przywoływacze!
Jestem Lyte i chcę wam opowiedzieć o Kreatorze Drużyn, nowej funkcji, która wkrótce zawita na serwer testowy, i umożliwia wam wybranie konkretnej roli, bohatera i pozycji i połączenie z czterema innymi graczami, którzy także wybrali swoje preferowane role. Celem jest stworzenie zrównoważonej drużyny, w której wszyscy wiedzą co mają robić i gdzie grają, co pomoże w lepszej grze zespołowej.
Jak często logowaliście się do League of Legends i myśleliście Dziś chcę grać tylko Renektonem. A może chcecie sprawdzić nową strategię, ale nie macie czterech przyjaciół z którymi możecie umówić się na grę. Codziennie zastanawiamy się jak możemy sprawić, żeby League of Legends było jeszcze przyjemniejsze do grania i jedną z rzeczy, które pojawiają się często jest brak kontroli nad tym co dzieje się przed rozpoczęciem meczu.
Dobra współpraca nie zaczyna się w chwili pojawienia się stworów lub podczas pierwszej walki drużynowej. Zaczyna się podczas wyboru bohatera. Wybór bohatera decyduje o przebiegu meczu i znacznie wpływa na to czy będziecie się dobrze bawić. Więc zadaliśmy sobie pytanie: Jak wygląda idealny wybór bohatera? I jak możemy sprawić, żeby taka sytuacja zdarzała się częściej?
Idealny wybór bohatera jest wtedy, gdy wszyscy gracze dostaną swoją preferowaną rolę i będą dobrze wiedzieli jaki jest plan. Obecny system dobierania przeciwników sprawdza się dobrze w dobieraniu graczy na podobnym poziomie umiejętności, ale nie może stwierdzić jaki plan ma gracz na dany mecz. Czasami zdarza się, że wszystko toczy się idealnie i gracze dostają role i bohaterów których chcieli. Jednakże jeżeli kilku graczy chce tę samą rolę lub aleję, trzeba osiągnąć porozumienie dość szybko. W tym czasie gracze mogliby się poznać, ustalić strategię i przygotować się do dobrego meczu.
Kreator Drużyn ma za zadanie sprawić, że gracze będą ze sobą współpracować od chwili, gdy spotkają się w poczekalni. Gdy wszyscy wiedzą kim będą grać i na jakiej pozycji, pozostaje tylko wykombinowanie jak pokonać przeciwników.
Gdy mieliśmy już pomysł na Kreator Drużyn, zaczęliśmy się przyglądać systemowi dobierania przeciwników i szukać sposobów jak go usprawnić, aby odbywało się więcej dobrych meczów. Jedną z najważniejszych rzeczy dla drużyny jest to, że zmierzą się z graczami na podobnym poziomie umiejętności.
Razem z Kreatorem Drużyn pojawi się lepszy system dobierania przeciwników, który na bieżąco będzie brał pod uwagę wasze doświadczenie z daną rolą, pozycją i bohaterem. Pierwsza gra jako Ahri? Chcecie się podszkolić jako strzelec wyborowy? Pierwszy wypad do dżungli? System dobierania przeciwników Kreatora Drużyn weźmie to wszystko pod uwagę. .
Naszym celem z Kreatorem Drużyn jest zbliżenie graczy i tworzenie lepszych drużyn. Dobre drużyny wygrywają więcej meczów, organizują lepsze zagrywki i, co najważniejsze, dobrze się bawią.
Jesteśmy tym bardzo podekscytowani i jak zawsze czekamy na wasz odzew. Do zobaczenia w Kreatorze Drużyn.

PL_thumb.jpg

EN_thumb.jpg

EN2_thumb.jpg

Co myślicie o nowej opcji, która już niebawem zostanie wprowadzona przez Riot?

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

W teorii powinno być wszystko świetnie, zobaczymy jak w praktyce. Już nie mogę się doczekać, bardzo mi się to podoba.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Po prostu ZAJEBISTE! Tyle na to czekałem!!! W końcu koniec "mid or trool"

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Zjebany pomysł. Zmuszanie do grania z metą (LOL?!)

Oczekiwanie jeśli wbijasz jako mider - 10 minut w kolejce.

Jeśli bym grał w LoLa to bym klikał support, a potem szedł na mida.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Zjebany pomysł. Zmuszanie do grania z metą (LOL?!)

Oczekiwanie jeśli wbijasz jako mider - 10 minut w kolejce.

Jeśli bym grał w LoLa to bym klikał support, a potem szedł na mida.

tylko nie bedzie mozna pewnie piknac postaci inaczej niz WSPARCIE wiec ci to nic nie da :)

Opublikowano

Tak , wszyscy będą brali topa i mida ... Powinno tego nie tykać , bo nigd nie będzie grał supportem ,a tak to jak musze to nim zagram..

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

nie rozumiem tego, co teraz niby będzie, że każdy będzie mieć pozycję?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ciekaw jestem ile supportów będzie na kolejkę :D

oj uwierz mi dużo.

ja grając silver i carriujac chodzilem only ap/adc do carry so hard

lecz z platynami czasasmi wole grac supportem i "zwalic wine na swoj team jak cos zle pojdzie" i czekać az ktos mnie wykeriuje

Opublikowano

1 bez sensu przecierz zmiany w kolejce są po to by lepiej grac z teamiem jak ktos powie ze super na midzie gra vs np diana to niech on gra namidzie a nie ze ja musze kiedy lubie np vs rakieton na topie i nic nie mozna zrobic

2 strata czasu kolejki będą po 15 min bo supporta nie będzie

3 bedzie mozna grac tylko z metą np duo bot lee + j4 co niszczy bota jest nie mozliwe duo jungle co tez jak tos ogarnia jest op

4 LOL straci poczucie gry zespołowej i kolejka będzie bez sensu

5 to powinno być tylko w brązie gdzie ludzi piszą mid or troll

Opublikowano

Co to jest,niby uniknie trolli,ale skąd będzie wiadomo,że ktoś akurat pójdzie na daną linię jak wybierze?Wg.mnie nie sprawdzi się.

Opublikowano

Chujowe, teraz te 1 lvle które nawet nie wiedzą co to support jak będą grały? One nawet supportów nie mają -,-

I co nie będzie już można iść duo mid? Ja z kumplem często tak robimy on Zed ja Kata i wygrany mid..

Nie podoba mi się to.

lucyfergif.gif

Opublikowano

Chujowe, teraz te 1 lvle które nawet nie wiedzą co to support jak będą grały? One nawet supportów nie mają -,-

I co nie będzie już można iść duo mid? Ja z kumplem często tak robimy on Zed ja Kata i wygrany mid..

Nie podoba mi się to.

To kurwa może właśnie dzięki temu nauczą się co to jest support?

Myślisz czasem?

@top

Wątpię żeby weszło na rankedy...

Opublikowano

Powinni wybrać takie coś, że tylko na rankedach i wtedy wybieramy sobie, że chcemy np. to coś co nam poszukuje graczy ale dostajemy za to mniej LP albo więcej LP ale w zamian za to, że trzeba się kłócić w lobby

Opublikowano

Gdzie Wy tu widzicie zmuszanie do mety skoro na screenach widać, że można ustalić takie cuda jak triple mid. Ot po prostu chcesz grać jakieś cuda to poczekasz sobie dłużej w kolejce aż znajdą się na to inni chętni. W większości lig to i tak nie wiele zmieni bo ludzie zwyczajnie ogarniają po kilka pozycji i nie ma problemów z brakiem supportów. Co najwyżej brązowo-srebrne ligi będą miały śmiesznie bo Ci wszyscy "2k Elo, mentalny chellenger, nie mogę wybić się z brązu przez noob team" midlanerzy poczekają sobie z 1,5 godziny w kolejce na grę. Jak dla mnie bardzo pozytywna zmiana i mam nadzieję, że nie zlikwidują to deklarowanie wcześniej postaci i wtedy wprowadzą na rankedy.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy ta opcja jest dziwna wszyscy się będą pchali na mida.

I nic z tego nie wyjdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...