Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kabel USB, uszkodzony?

Adriano™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kogo nazywasz znafcą?

ja nawet nie wiedziałem że potrzebuje dodatkowego zasilania , więc to co podał surasmen jest najlepszą opcją

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Ludzie wy mi podajecie adaptery w dolarach, z jakiś stron których nawet na oczy nigdy nie widzialem. Jedyna opcja to allegro - platnosc przy odbiorze.

Tutaj sprzedający ma hdmi z microUSB + zasilanie z USB. Bez zbędnych adapterów dodatkowych kabli. Dam rade w full HD odpalić filmy na tym z telefonu na TV?

http://allegro.pl/adapter-mhl-micro-usb-hdmi-samsung-s2-htc-kabel-tv-i3616216033.html
Opublikowano

Każdy jest dobry..

Czy sprzedawca piszę z jakim modelem telefonu jest kabelek USB zgodny ?

Nie bo wiadomo że z każdym

Trochę pomieszałeś swoją wypowiedzią, ale mniejsza z tym.

Chciałeś pomóc, większość ludzi by zrobiła tak samo jak Ty, jednak większość starych modeli telefonów nie wspiera rzeczy takich jak np. USB OTG i inne, bo nie mają fizycznie elementów na to pozwalających.

Jednak wszystko idzie obejść - specjalny kernel / soft + HUB USB i bateryjka / ładowarka :P

Do tego niektóre telefony, a właściwie większość nie ma TV OUT + są takie, które mają ten port w mini jacku na słuchawki, a tu się zaczyna jeszcze większa zabawa :D (tak jak np. w SGS+)

Polecam lekturę na forum android / XDA, nie to żebym reklamował inne fora, ale MPC nie jest od wszystkiego, a tam jest specjalizacja pod smartfony :)

@Up.

Nie wiem jakim prawem ma to działać bez przetwornika, lepiej poczytaj na necie / poszukaj, czy ten kabel komukolwiek działał.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dobra, sami nie wiece co jest potrzebne tylko każdy mądruje się tutaj. Pytałem w komisie i nie kupie tego normalnie. Wiec zostaje allegro, podaje 2 urządzenia i każdy mówi z Was że nie bedzie działać prawdopodobnie... to podajcie mi rozwiązanie które na 100% zadziala tanim kosztem (kabel HDMI wraz z adapterem).

Opublikowano

Ten kabel ma być taki m.brick.pl/product-pol-150-Oryginalny-Adapter-SAMSUNG-HDTV-i9100-Galaxy-S2-N7000-Galaxy-NOTE.html Jak jest on za drogi to poszukaj przejściówki wyglądającej tak samo i mającej dodatkowe wejście na zasilanie. Tylko taka przejściówka musi mieć napisane w specyfikacji że działa z sgs2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...