Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kabel USB, uszkodzony?

Adriano™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie otrzymałem nowy kabel USB od Samsunga S4 (trochę kosztowny) i przy wejsciu do domu zaczepił mi się on o klamke dzwi, pchnąłem je z siła, i kablem tak jakby szarpnęło :P ponieważ trzymałem go. Działa pod ładowarką oraz pod USB, nie gubi łącza jak nim ruszam.

Czy jest możliwość że któryś z kabli/łączy w środku został naruszony? Dodam że dość gruby jest ogólne ten kabelek (ogólnie cały) xD Dam like

Opublikowano

Jeśli szarpnąłeś ten kabel to pewnie w środku wtyczki któryś z przewodów się rozłączył i przy poruszaniu nim po prostu się rozłącza.

Opublikowano

Zanim wymienisz to upewnij się podłączając do telefonu jakiś inny kabel. I nie musisz przecież kupować od razu oryginalnego od samsunga a jakiś zwykły.

Opublikowano

Jak teraz nic się nie stało, to będzie git i nie wiem co Ty wykombinowałeś z "drogim" kablem, jak wystarczy tylko ten za 10zł z Auchan...

Btw masz S4, pewnie masz w domu router, do komputera używaj apki Airdroid, a nie kabla, będzie szybciej ;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

40 zł nówka w komisie, i czas 3 dni. Nie wiem ile w tym prawdy lecz czytałem że szybciej pliki zgram poprzez oryginalny kabel. I prawdy w tym jest troche, ponieważ patrzyłem ile plik 1GB zgra sie przez usb, kablem za 5zł od mp4, a tym oryginalnym, i jakieś 35% szybciej oryginalem idzie ;)

Opublikowano

Jeśli wolisz płacić 30zł za 1,5min szybszego zgrania to proszę bardzo , ale najtańszy kable USb będzie pasował

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Człowieku to tylko kabelek przecież nie pokazujesz się z tym kabelkiem na mieście

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

To nie ma nic do znaczenia, to tak jakby kupić drogi samochód i tankować tylko najdroższe, a nie zawsze najlepsze paliwo tylko dlatego, że jest najdroższe.

No nic, skroili Cię w komisie, to było więcej niż oczywiste, a temat chyba już jest wyczerpany, czy może jeszcze jakieś pytania? ;)

Opublikowano

Opublikowano

Każdy jest dobry..

Czy sprzedawca piszę z jakim modelem telefonu jest kabelek USB zgodny ?

Nie bo wiadomo że z każdym

Opublikowano

KOMPATYBILNOŚĆ:

SAMSUNG GALAXY:

k.png Note II (N7100)

k.png S4 (i9500)

k.png S III (i9300)
k.png S III (i535)

k.png S III (i747)

k.png S III (R530)

k.png S III (T999)

k.png S III (LT10)

Nic nie ma o SGS2 ;/ wiec kupie i nie da rady tego podłączyć. Sam nie wiem...

Opublikowano

Kup jeśli nie będzie pasował to masz 10 lub 7 dni na zwrot bez podania przyczyny ( chyba że odbiór osobisty)

Opublikowano

Jeśli przewód MHL ma działać z sgs2 to musi mieć to napisane w specyfikacji. Bo z tego co kojarzę sgs3 ma już trochę inny kabel niż sgs2. I jeśli chcesz tani kabel to proponuję taki: sam nie sprawdzałem ale powinien działać.

http://www.fasttech.com/products/0/10004383/1333803-micro-usb-mhl-to-hdmi-adapter-for-samsung-htc-008

I taka przejściówka by działała musi mieć wejście na dodatkowe zasilanie.

Opublikowano

@UP

Tylko że jeśli nie będzie pasował to za wysyłkę trochę zapłaci :)

Opublikowano

@up

Najtańsza wysyłka z tego sklepu jest darmowa. Można też dopłacić 1$ i mieć wysyłkę przez Singapur czy Hongkong (nie pamiętam przez które). A sama przesyłka trwa około miesiąca. I jeśli ci się bardzo nie spieszy to warto kupić tu. Bo jakość tego będzie lepsza niż przewód za tą cenę w Polsce.

A sam przewód ma w specyfikacji opisane że działa z sgs2, więc wszystko powinno działać. A w tym sklepie można chyba zwrócić rzecz jeśli by była nie sprawna.

Opublikowano

Ale przesyłka zwrotna NIGDY nie jest darmowa , więc zapłaci za zwrot

Opublikowano

MUSISZ kupić przejściówkę MHL, ale z wejściem na zewnętrzne zasilanie, np. taka:

http://www.amazon.co.uk/TV-Out-Adapter-Samsung-Galaxy-G-HUB/dp/B005GCBVXM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1326404070&sr=8-2

Jak kupisz bez zewnętrznego zasilania, tak jak tu już kilku znafcuw pokazywało, to będziesz mógł sobie go wsadzić sam wiesz gdzie.

Czyli przejściówka + zewnętrzne zasilanie (na upartego może być bateria, tylko nie masz z tego co widzę podstawowej wiedzy na ten temat), ewentualnie ładowarka z odpowiednim wyjściem (można jeszcze kombinować z HUBem USB, ale to też za dużo pieprzenia) + kabel HDMI, także o wiele taniej będzie kupić przejściówkę do Tw SGS4 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...