Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Autorski skrypt na lvl kopania na chacie!

xCrysiSx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dawna zauważyłem że wielu użytkowników MpcForum poszukiwało skryptu na lvl kopania na chacie. Pomysł skryptu wziął się z servera mchc. A więc wziąłem się do roboty i taki skrypt napisałem.I tu idzie do was takie pytanie czy udostępnić ten skrypt publicznie dla użytkowników MpcForum czy nie ?

Parę ss'ów skryptu:

1:

http://www.iv.pl/images/56152484881172737651.png

2:

http://www.iv.pl/images/70926410255859642557.png

3:

http://www.iv.pl/images/40816655466363344837.png

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Jestem w trakcje tworzenia mojego servera Survival + Gildie (info wkrótce)

Opublikowano

Po co robić ankiete? :D Skoro wiesz że każdy da TAK :D

Moim zdaniem udostępnij, będziesz sławny xD

"będziesz sławny", to nie przedszkole, żeby chwalić się tym, że się coś zrobiło ;_;. fejm.

@Topic

Jak chcesz to udostępniaj, skrypt banalny. Pewnie wielu użytkownikom forum się przyda : )

Opublikowano

Tak jak @Up

Dodaj komendę /ranking i tam pokazuje najlepszych 10 oraz cmd /ranking nick (z permisją najlepiej)

Ranking nie jest tak łatwo zrobić w skrypcie a po resztą nie jestem zaawansowany w pisaniu skryptów tylko średnio początkujący.

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Opublikowano

Ranking nie jest tak łatwo zrobić w skrypcie a po resztą nie jestem zaawansowany w pisaniu skryptów tylko średnio początkujący.

Umieścisz ten skrypt na mpcforum?

Opublikowano

Umieścisz ten skrypt na mpcforum?

Muszę się zastanowić dobrze.

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Opublikowano

Udostępnij, fajnym pomysłem jest dodanie systemu dropu, oraz odejmowaniem i dodawaniem lvl za kopanie za pomocą komendy.

Opublikowano

No nie wiem, nie wiem. Z tego co widziałem jest już kilka takich skryptów które są bardziej znane i polecane i po co robić kolejny? Nie lepiej napisać skrypt który ma na celu coś innego ? Skrypt autorski powinien być tylko jeden, pomyśl nad czymś co będzie tylko twoje i nie znajdziesz takiego drugiego.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

No nie wiem, nie wiem. Z tego co widziałem jest już kilka takich skryptów które są bardziej znane i polecane i po co robić kolejny? Nie lepiej napisać skrypt który ma na celu coś innego ? Skrypt autorski powinien być tylko jeden, pomyśl nad czymś co będzie tylko twoje i nie znajdziesz takiego drugiego.

Heh, po pierwsze jeżeli popatrzysz na ss i się chwile zastanowisz to nie jest to skrypt na drop ani żaden ranking pvp, jest to na lvl. Jak zdobyć lvl, kopiąc, można go wykorzystać np do gildi "UltimateClans" że gildie by były za lvl kopania. Przemyśl to trochę a jeżeli chcesz zobaczyć go w wykorzystaniu albo w sprawdzeniu to taki [plugin] znajdziesz na serverze mchc [hardcore].

PS: Nie widziałem ani 1 takiego skryptu, a tyle użytkowników MpcForum szuka takiego czegoś.

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Opublikowano

Heh, po pierwsze jeżeli popatrzysz na ss i się chwile zastanowisz to nie jest to skrypt na drop ani żaden ranking pvp, jest to na lvl. Jak zdobyć lvl, kopiąc, można go wykorzystać np do gildi "UltimateClans" że gildie by były za lvl kopania. Przemyśl to trochę a jeżeli chcesz zobaczyć go w wykorzystaniu albo w sprawdzeniu to taki [plugin] znajdziesz na serverze mchc [hardcore].

PS: Nie widziałem ani 1 takiego skryptu, a tyle użytkowników MpcForum szuka takiego czegoś.

Był kiedyś , lecz po 5-10 minutach autor usunął link z powodu że zmienił zdanie i nie udostępnia. A co do tematu piszę 2 raz opublikuj taki skrypt napewno sie przyda i czy się nie buguje z UltimateClans?

Opublikowano

Pewnie sie zbuguje poniewaz UltimateClans ma swoj system do czatu, jedynie co pozostaje zrobic to napisac ( Pewnie napisze jak bedzie udostepniony skrypt )

do Dzikoysk'a z prosba o dodanie tego do calego UC ( jezeli autor wyrazi zgode )

Opublikowano

@UP

Czyżby to było wyzwanie? Mogę Cie sprawdzić : *

@Topic

Pozostaje nam tylko czekać na twoją decyzje, czy udostępnisz skrypt czy nie to już zależy tylko od twojej woli : >

Opublikowano

Był kiedyś , lecz po 5-10 minutach autor usunął link z powodu że zmienił zdanie i nie udostępnia. A co do tematu piszę 2 raz opublikuj taki skrypt napewno sie przyda i czy się nie buguje z UltimateClans?

W każdej chwili UltimateClans można połączyć z chatem tego skryptu, co do bugów to innych niż chat chwilowo nie ma.

PS: Jeszcze parę poprawek i udostępnię skrypt wkrótce, co do kodu to macie rację jest banalny (lecz ja nie jestem profesjonalistą tylko początkującym i chciałem zrobić coś co będzie się wyróżniało od innych skryptów pisanych przez innych użytkowników)

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Opublikowano

@UP

Czyżby to było wyzwanie? Mogę Cie sprawdzić : *

@Topic

Pozostaje nam tylko czekać na twoją decyzje, czy udostępnisz skrypt czy nie to już zależy tylko od twojej woli : >

variables:
	{punkty.%player%} = 0
	{level.%player%} = 0
	{wymagane.%player%} = 10

command /staty:
	trigger:
		send "Statystyki kopania:"
		send "*Punkty kopania: %{punkty.%player%}%/%{wymagane.%player%}%"
		send "*Level kopania: %{level.%player%}%"
on mine of stone:
	add 1 to {punkty.%player%}
	if {punkty.%player%} is {wymagane.%player%}:
		add 1 to {level.%player%}
		send  "Awansowales na poziom %{level.%player%}%"
		set {wymagane.%player%} to {wymagane.%player%}*2
		set {punkty.%player%} to 0
		if {level.%player%} is 25,50,75 or 100:
			broadcast "Gracz %name of player% awansowal na poziom %{level.%player%}%"

on chat:
	cancel event
	broadcast "[%{level.%player%}%] %player%: %message%"

Niecałe 10 minut.

Opublikowano

variables:
	{punkty.%player%} = 0
	{level.%player%} = 0
	{wymagane.%player%} = 10

command /staty:
	trigger:
		send "Statystyki kopania:"
		send "*Punkty kopania: %{punkty.%player%}%/%{wymagane.%player%}%"
		send "*Level kopania: %{level.%player%}%"
on mine of stone:
	add 1 to {punkty.%player%}
	if {punkty.%player%} is {wymagane.%player%}:
		add 1 to {level.%player%}
		send  "Awansowales na poziom %{level.%player%}%"
		set {wymagane.%player%} to {wymagane.%player%}*2
		set {punkty.%player%} to 0
		if {level.%player%} is 25,50,75 or 100:
			broadcast "Gracz %name of player% awansowal na poziom %{level.%player%}%"

on chat:
	cancel event
	broadcast "[%{level.%player%}%] %player%: %message%"

Niecałe 10 minut.

Ziomek po pierwsze wpierdalasz się w mój temat udostępniasz swój skrypt gdyż ja jestem początkujący i chciałem udostępnić mój pierwszy skrypt. Report został wysłany ;)

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...