Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Sion

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy według was sion jest już dnem? Czy po prostu nowsze postacie przewyższają go w każdym stopniu (nawet dmg).

Ponad rok temu ludzie jeszcze nim grali, dziś mało kto nim gra, ja osobiście żadnego w tym roku nie widziałem.

Czy według was jest on dobrą czy złą postacią, czy po prostu te nowe są o wiele lepsze?

Jeżeli miałbyś iść na topa/jungle Sionem (na rankedzie) poszedł byś?

Chciałbyś aby riot wprowadził zmiany na jego temat?

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Co do DMG to nie jestem przekonany, że jest aż tak słaby. Sion według mnie jest mocną i niedocenioną postacią (tak samo było z karmą, nikt nią nie grał dopóki Riot się nią nie zajął).
Jego pasywna umiejętność z E (o ile dobrze pamiętam) jest przekozacka, zwiększa HP za każdego zabitego potwora/bohatera i na dodatek dodaje Ci DMG. A jego ult to już nie wspomnę, trwa zbyt długo i wystarczająco wyfarmiony sion jest nie do zabicia. Pod AP ta postać jest również dobra, jednakże jak wszystko - trzeba ogarnąć i dobrze tą postacią grać. Są postacie, którymi się łatwo gra i są też takie, gdzie trzeba spędzić troszeczkę więcej czasu.

45a1e9d714fa5.jpg
Opublikowano

Sion - Mocny, i nie doceniany. Jebłem.
Useless gówno, niezależnie na jakim buildzie, jego miałką siłę widać dopiero, gdy zbuduje przynajmniej 3, drogie itemy, ale do tego czasu zostanie tak nieprawdopodobnie zgnojony nawet przez gówno z brązu, że nie będzie nic robił. O jego użyteczności jako AP Carry się nie wypowiem, bo to mit pokroju jaszczuroludzi i NWO.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Nie jest aż tak dobry, kiedy przeciwny team jest na feedowany. Sion jest bezużyteczny w całej grze, lecz mała ilość feeda przeważająca drużynę przeciwną dąży do jakiejś wygranej.. Sion jest mało opłacalny, ma słabe skille, w tf mało co robi, wbije stuna i jakieś tam obrażenia zada. Zapewne, jak będzie kiedyś rework Sion'a ludzie się tak na niego rzucą i zaczną go doceniać..

8372383248.png
Opublikowano

Na bronzie jest op, bo hp/dmg z E, na ulcie Cie w pieciu nie upierdolą i jakis tam stun

Gdyby mial dasha, jakis doskok czy cos... tego stuna i swoje E, to bylby bardziej grywalny. Ale to gowno jest takie wolne, ze zanim dojdziesz do przeciwnika on Ci spierdoli i nawet stun Ci nie pomozeeeee

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

jak sie nafeedujesz to przeciwnikowi pomaga tylko zestaw: ninja tabi + thornmail ;)

full AS i fifesteal i jest tak op ze szok.

jak by były powtórki w oficjalnym cliencie to bym wstawił .. ale ni ma.

Opublikowano

Sion nie jest postacią na S3 gdzie prym wiodą picki mobilne. Sion do takich nie należy.

Z tego powodu Sion nie jest grywalny bo nie ma żadnego gap closera więc outplay Siona jest bardzo łatwy.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Sion nie jest postacią na S3 gdzie prym wiodą picki mobilne. Sion do takich nie należy.

Z tego powodu Sion nie jest grywalny bo nie ma żadnego gap closera więc outplay Siona jest bardzo łatwy.

Loooooo, dodaj mnie na lol'u plz.

Pro kiki Junior :*

Sion jest niczym w S3, usuelseeeee

w83od2.jpg

Opublikowano

Loooooo, dodaj mnie na lol'u plz.

Pro kiki Junior :*

Sion jest niczym w S3, usuelseeeee

co z tobą ??

btw. ma stuna tarcze i boosta do hp, dmg, as, i ls.

Opublikowano

Jako AD to niczym się nie wyróżnia,ale w 1v1 dominuje(wystarczy stun i leży),a co do AP to jest mocny w tej roli(tarcza ogromy DMG i def,jak i wysoki przelicznik z Q)

Opublikowano

Jako AD to niczym się nie wyróżnia,ale w 1v1 dominuje(wystarczy stun i leży),a co do AP to jest mocny w tej roli(tarcza ogromy DMG i def,jak i wysoki przelicznik z Q)

Co z tego ze 1v1 skoro to gra 5v5.

Kid mod.. O sorry jestem na tel, juz nie masz kida :(?

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Na bronzie jest op, bo hp/dmg z E, na ulcie Cie w pieciu nie upierdolą i jakis tam stun

Gdyby mial dasha, jakis doskok czy cos... tego stuna i swoje E, to bylby bardziej grywalny. Ale to gowno jest takie wolne, ze zanim dojdziesz do przeciwnika on Ci spierdoli i nawet stun Ci nie pomozeeeee

bo się robi na nim buty 5, [*]

pod ap średnio

co do Ad to jest mocny chujowy

starczy 4 botrky trinity i blood i przekozacko :D

Opublikowano

Jak gracie w Brązie V znawcy to widać ze nie ogarniacie tej gry.

Sion jest dobry po prostu trzeba umieć nim grać i dobrze zbudować vs team.

Ja przy full buildzie mam na hita 200+ hp lifesteal'u jak go budować to trochę do AP,Armor,LifeSteal,HP

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Gdyby było tak, że jak jest fight i Sion zapala ulta i biją się z nim do końca to mógłby być ok ale zawsze było bo teraz w ogóle go nie widać, że włączasz ulta i pustki na mapie, minie ult i nagle przeciwnicy się pojawiają dlatego Sion nic nie robi i niezbyt pasuje do obecnej mety, no chyba, że jak by włączył ulta to by się bili a nie uciekali to wtedy kto wie, kto wie, może by nim grali :>

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Sion się wypalił.Jest o wiele lepszych picków na soloq dlatego też nikt nim nie gra.

DMG może i ma ale nikt nie umie wykorzystać tego.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Ja osobiście go lubię. Idę nim full AD (jedynie warmog). Można się nim śmiało wbić w 5 na ulcie i przy dobrym focusie i małej ilości stunów w enemy mamy tripla. Wyfarmiony jest strasznie tanky... Solo barony na lajcie

Berserki, Atma, Phantom / Static, Hydra, Infinity, BT / Warmog / Spirit / GA i easy ciśnie wszystko co się nawinie ;) Z ultem leczy się więcej niż bije a bije po 1k z krytem...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Sion się wypalił.Jest o wiele lepszych picków na soloq dlatego też nikt nim nie gra.

DMG może i ma ale nikt nie umie wykorzystać tego.

Pójdź nim pod ap, a potem się dziw dlaczego Ci zza krzaków 7/8 hp schodzi. :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Vanosz ma racje, roam pod ap niemilosiernie boli.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Pójdź nim pod ap, a potem się dziw dlaczego Ci zza krzaków 7/8 hp schodzi. :D

Ok ok Vanosh :D Jak taki mądry to wygraj nim dzisiaj grę :P

Pomogłem? To dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...