Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

choina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym uslyszec od was pomoc na temat mojego problemu. za wszystko dzieki.
dnia 26 kwietnia po robocie o 7 rano (pracuje na nocki) poszlismy sobie z trzema kumplami na placyk zabaw wypic jeszcze piwko.
wtedy podjechały pieski.
No i szybko wyrzucilismy butelki do kosza ktory stał obok.

policja nas zlegitymowała, nic nie podpisywaliśmy i kazala nam tylko zmykać. Wzieli tylko nasze dowody szybko spisali i to koniec.

Jakis miesiac temu moj jeden kolega z ktorym tego dnia bylem na tym placu dostal wezwanie do zaplaty 150zł. No i wiedzielismy ze o tamtą akcje chodzi.
Smialem sie napoczątku bo był to jakis skandal.
DZis odebralem list na poczcie i oto tak teraz ja dostalem ten mandat.
Mandat dostalem wysokosci 300 zl za ten sam dzien, o tej samej porze co kumpel.
Zostal tylko jeszcze jeden z nas ktory narazie zadnego listu nie otrzymał ale jesli dostalismy my we dwojke to na niego przyjdzie także pora.

Teraz pytanie.

Co mam z tym fantem zrobic? Nie mam zamiaru tego zaplacic? Gdzie mam z tym isc i sie odwolywac? Czy mozliwe ze policja podrobiła nasze podpisy ?
Tak jak mowie. nic ale to nic nie podpisywalismy...
Czy w razie podrobienia mam isc do grafologa? Czy bede za to placic? JAk to wszystko ma teraz wygladac?

Opublikowano

Idź do grafologa, bo może ten kumpel was w ch ja robi albo coś. Policja nie może ot tak wysłać nagle mandatu po pół roku od przewinienia. Chyba że tak jest. Najlepiej idź na policje wyjasnić.

Opublikowano

Idź do grafologa, bo może ten kumpel was w ch ja robi albo coś. Policja nie może ot tak wysłać nagle mandatu po pół roku od przewinienia. Chyba że tak jest. Najlepiej idź na policje wyjasnić.

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Policja może wysyłać po pół roku, a nawet ciągle tak robi. Ja na Twoim miejscu nie płaciłbym tego mandatu, bo i tak Ci nic nie zrobią (tak było w moim przypadku).

Opublikowano

Jak mogła policja podrobić Twój podpis skoro w dniu którym piłeś piwo nic nie podpisywałeś!

Skoro nie dostałeś mandatu w dniu spożycia to nie masz czym się martwić, Policjant powinien Ci go wlepić w momencie gdy widzi, że pijesz alkohol w miejscu publicznym.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

zapomnialem wam jeszcze chlopaki napisac ze sprawa juz sie odbyła. 4 pazdziernika o ktorej wogole nie bylem poinformowany. Kumpel mial to samo. Gdy odebral list juz bylo po sprawie... Oco tu KUR chodzi ?

Opublikowano

Napisze jeszcze na forum prawnym, dzis bylem na komendzie. Komendant mi powiedział ze jesli nie przyjmuje mandatu powinien zostac sporządzony protokol ktorego tez nie podpisuje. I powinienem zostac poinformowany o takowym czynie. A tu nic... Pisze sprawe do sądu, podaje koleszkow ktorzy ze mna byli bo chca isc na swiadkow. Ale zloze papiery to zanim sprawa sie odbedzie to minie rok :D

Edit
Tu nie chodzi o kase. Bo dostał bym nawet 50 zł czy 1000zł. Mnie to nie obchodzi. Poprostu interesuje mnie jakim prawem cos moze sie odbyc bez mojej zgody, bez mojej wiedzy, bez mojego podpisu ?
Czyli co? Jak policjant by napisał ze kogos zabiłem to sprawa tez by sie odbyla bezemnie ? Nie uwazacie ze to glupie troche ?

Opublikowano

Miałem podobną sytuację, też nie podpisywałem nic. Jak się potoczyła dalej sprawa? Nie zapłaciłem i sprawę wyjaśniono :3

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Słuchaj, jeżeli popełnia się wykroczenie wówczas policja (nie psy) ma obowiązek wypisać mandat. Ty natomiast masz prawo go nie przyjąć, wówczas oni muszą spisać raport, a sprawa idzie do sądu. Jeżeli zostałeś wtedy spisany widocznie być może później się okazało, że w tym miejscu ktoś inny zgłosił was na policję. Co prawda dużo czasu minęło od tego zdarzenia, jednak nie wszystko funkcjonuje tak jak powinno... Polecam Ci jednak tak jak postanowiłeś pobrać radę od osób w tym obeznanych, w tym przypadku pisałeś na forum prawnym ;).

VwjVBMa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...