Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klan MPC?

litoman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, czy istnieje lub istniał klan stworzony przez i dla użytkowników tego forum, czyli MPCforum? Ponieważ sądzę, że takie pomysły były.

Oczywiście pierwszą sprawą jest duża reklama, plus możliwość zebrania sporej ekipy. Z drugiej fakt, że większość zapewne nie ma ukończonych 18 lat. Jednak na to też są sposoby, typu akademie itp.

Korzyści dla forum w postaci dodatkowej reklamy według mnie zawsze są na plus.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Temat był już wałkowany, zawsze wszystkim się pomysł podobał itp, ale jak była mowa o kosztach to w temacie zrobiło się bardzo cicho i admini go zamknęli. Jak chcesz to zapłać to 2,5k golda i osoby do klanu się znajdą.Pozdrawiam.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

To jest raptem 27 zł, dodatkowo posiadam już własny serwer VPS z Teamspeakiem, i nieograniczony hosting www, który mogę udostępnić.

Podstawa to wsparcie ze strony moderatorów/administratorów w rozreklamowaniu i przedewszystkim ich aprobata. Bez tego nie ma sensu.

Ps.

Co nie jest wykonalne.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

To jest raptem 27 zł, dodatkowo posiadam już własny serwer VPS z Teamspeakiem, i nieograniczony hosting www, który mogę udostępnić.

Podstawa to wsparcie ze strony moderatorów/administratorów w rozreklamowaniu i przedewszystkim ich aprobata. Bez tego nie ma sensu.

Ps.

Co nie jest wykonalne.

Jak to jest raptem 27 zł to zrób chętnie dojdę do klanu :)

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Niegłupi pomysł. Mój klan ostatnio się rozpadł, więc jestem wolny.

Mała ilość graczy to nie problem, bo w 0.8.9 ma wejść nowy tryb 7 v.s 7 i zamiast grać klanówki to można sobie pograć na tym trybie.

Potem klan powoli się rozrośnie itp. c.d.n.

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Kolega Zaacny ma racje nowy tryb=nowe możliwości. Klan sam się rozrośnie z czasem, każdy klan zaczynał od zera.Pozdrawiam.

Opublikowano

a nie pomysleliscie ze wiekszosc graczy ktorzy ogarniaja maja klany ? Nikt wam nie odejdzie z klanu gdzie ma golda za CW a z tego faktu ze przegladam forum codziennie to widze ze duzo ludzi nie ogarnia wiec klan musiałby być ForFun

Opublikowano

@up To był też kolejny powód, dla którego ostatnia próba założenia klanu spaliła na panewce. Pozdrawiam

Opublikowano

a nie pomysleliscie ze wiekszosc graczy ktorzy ogarniaja maja klany ? Nikt wam nie odejdzie z klanu gdzie ma golda za CW a z tego faktu ze przegladam forum codziennie to widze ze duzo ludzi nie ogarnia wiec klan musiałby być ForFun

Dokładnie, sam mam dobry klan, w którym jestem 2 lata z ojcem i nie zamierzam go zmieniać ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Wiecie, zależy jeszcze kto by go prowadził i jakie ma doświadczenie. To, że ktoś już jest w klanie nie znaczy, że nie może się udzielać i również wspólnie grać, oczywiście poza klanówkami. Ostatnio powstało sporo klanów, bo sporo osób gra. Jednak brakuje czegoś "medialnego" - porządnie zrobionego.

Większość grup skupia się jedynie na grze i Teamspeaku. W moim odczuciu dobrze by było stworzyć klan na zasadzie Gamingowej, z dobrze rozwiniętym zapleczem. Chodzi również o forum, różnego typu konkursy, poradniki itp.

Gdybyśmy otrzymali wsparcie od moderatorów tego forum, liczba graczy by bardzo szybko wzrosła. Oczywiście nie trzeba bazować tylko na naszych kolegach i koleżankach z forum. Istnieje sporo innych możliwości zapraszania do siebie.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Tu jeszcze pozostaje sprama Effi xD Jakbyście przyjmowali pomarańczowych buroniów (jak ja) to było by duzo osób, klan byłby znany, ale jako klan NoBrain'owych cweli, natomiast od cytrynowego Effi, klan miałby wysoki poziom, natowiast nie byłby w ogóle znany ;)

Także inicjatywa fajna, ale na tym forum z 80% to pomarańcze (w tym ja, chociaż nie powiem, ostatnio po 3-5 punktów za bitwę w górę skacze, (tych od WG))

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Tu jeszcze pozostaje sprama Effi xD Jakbyście przyjmowali pomarańczowych buroniów (jak ja) to było by duzo osób, klan byłby znany, ale jako klan NoBrain'owych cweli, natomiast od cytrynowego Effi, klan miałby wysoki poziom, natowiast nie byłby w ogóle znany ;)

Także inicjatywa fajna, ale na tym forum z 80% to pomarańcze (w tym ja, chociaż nie powiem, ostatnio po 3-5 punktów za bitwę w górę skacze, (tych od WG))

Chłopczyku wracaj do książek. Ja bardzo nie lubię jak ktoś używa nie odpowiednich słów/wyzwisk.

Co ma "cwel" do wot-a ?? Chyba nie bardzo to rozumiesz. Okej, chciałeś podkreślić o co ci chodzi, ale nie takimi słowami się to robi.

x

Opublikowano

Sam posiadam efficiency na poziomie ponad 1600 i nie widzę problemu, by klan podzielić na akademię oraz podstawowy człon, gdzie przyjmować będziemy tylko graczy z przynajmniej jednym tierem X.

Klan przede wszystkim ma dawać możliwość nauki, rozwoju i zabawy wszystkim, którzy tego chcą.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Chłopczyku wracaj do książek. Ja bardzo nie lubię jak ktoś używa nie odpowiednich słów/wyzwisk.

Co ma "cwel" do wot-a ?? Chyba nie bardzo to rozumiesz. Okej, chciałeś podkreślić o co ci chodzi, ale nie takimi słowami się to robi.

A bardziej pasowało by Ci jakbym użył debili, dziwek i pedałów?

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Przejmuję inicjatywę, nie dołączę swoim głównym kontem do klanu, gdyż od jakiegoś czasu planowałem stworzenie nowego, trzeciego. Oczywiście, w razie potrzeby nie widzę problemu się zalogować i pomóc.

Chciałbym ocenić, ilu by było chętnych oraz jeżeli jest to możlie, jugens22, wyraziłbyś swoje zdanie na ten temat. Chodzi o to, czy jest możliwe, byśmy egzystowali pod banderą MPCForum. Nazwa by była inna, już nie związana, lecz myk taki, że klan reprezentowałby forum.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Ja odpadam, mam klan w którym jestem 2 lata. Nie mam zamiaru go zmieniać ;)

Ogl zawsze jakaś reklama forum, ale dochodzą wydatki, a na forum jest mało osób.

Wszystko zależy od was, ja się w to nie mieszam. Jak już powiedziałem, mam już swój klan.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to, czy istnieje możliwość, by jakoś w dziale World of Tanks podczepić temat z informacją o nas.

Teamspeak posiadam aktualnie 150 slotowy, w zupełności wystarczy. Niebawem zwiększam do 512. Posiadam oczywiście licencję.

Również forum IPB, na które również posiadam licencję. Stoi na hostingu nieograniczonym, w chmurze.

1377863814-U611928.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...