Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Plugin na gildie... warto, czy nie?

Serip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, mozna dodac maks. il. Sojuszy i graczy w gildii.

Co do oplaty to mysle ze wystarczy dac 16 diaxow za zapro, lub o ile nie bedzie problemu zrobic wzor na ilosc graczy (N): N+16

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze powiedziawszy nie widzę sensu w zbieraniu like'ów które i tak ci nic nie dadzą w życiu, i nastawianiu użytkowników forum MPC na sukces. Bo było wielu ludzi, którzy obiecują, obiecują, mówią o postępach prac, a na końcu i tak g*wno z tego wychodzi. Widze, ze stawiasz sobie wielkie ambicje i plany, ale ja uwazam ze nawet gdybys stworzyl ten system gildii to lepiej by bylo gdybys go nie wystawial. Ponizej przedstawie serie argumentow dla ktorych nie powinienes go upubliczniac.

1. Moi poprzednicy mowili, ze to wywola natlok pseudo serverow minecraft po 20 slotow, ktore beda sie chwalic ze maja autorskie gildie.

2. Wielu ludzi bedzie po prostu przerabiac ten plugin, i powstana kolejne kopie.

3. Serwery z autorskimi pluginami nie beda juz takie popularne, bo nie beda mialy nic nowego.

4. Moze to spowodowac upadek wiekszych serwerow (@up).

5. Programisci nie będą już zarabiać na gildiach, to obecnie jest najpopularniejsze zlecenie.

6. Jeżeli coś sknocisz, hejt się będzie szerzył, a założę się że wtedy ze wstydu nie wejdziesz na mpc.

To tylko rady, a nie hejt. Zrozum je dobrze, przeczytaj 3 razy.

Njolbrim moim idolem.

Opublikowano

@up Trochę masz racji z tym, bo dużo programistów ma zleceń właśnie na pluginie do gildi. Ale może i tak jak każdy będzie korzystał z takowego to ludzie znów będą potrzebować kogoś kto napisze mu taki plugin. A co do punktu 4 to raczej nie upadną większe serwery z powodu wyjścia pluginu, który pewnie zakończy erę Factions

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy nie widzę sensu w zbieraniu like'ów które i tak ci nic nie dadzą w życiu, i nastawianiu użytkowników forum MPC na sukces. Bo było wielu ludzi, którzy obiecują, obiecują, mówią o postępach prac, a na końcu i tak g*wno z tego wychodzi. Widze, ze stawiasz sobie wielkie ambicje i plany, ale ja uwazam ze nawet gdybys stworzyl ten system gildii to lepiej by bylo gdybys go nie wystawial. Ponizej przedstawie serie argumentow dla ktorych nie powinienes go upubliczniac.

1. Moi poprzednicy mowili, ze to wywola natlok pseudo serverow minecraft po 20 slotow, ktore beda sie chwalic ze maja autorskie gildie.

2. Wielu ludzi bedzie po prostu przerabiac ten plugin, i powstana kolejne kopie.

3. Serwery z autorskimi pluginami nie beda juz takie popularne, bo nie beda mialy nic nowego.

4. Moze to spowodowac upadek wiekszych serwerow (@up).

5. Programisci nie będą już zarabiać na gildiach, to obecnie jest najpopularniejsze zlecenie.

6. Jeżeli coś sknocisz, hejt się będzie szerzył, a założę się że wtedy ze wstydu nie wejdziesz na mpc.

To tylko rady, a nie hejt. Zrozum je dobrze, przeczytaj 3 razy.

Może i tak będzie, jak piszesz. Szczerze to hejty mam gdzieś, a plugin robię w wolnym czasie i nie spierszy mi się. :D

Dodać go dodam, na pewno, tylko sam nie wiem kiedy. To, że już ktoś na tym straci to nie będzie moja wina, jeżeli napisze lepszy plugin to i chetnych znajdzie.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Dodaj ten plugin na pewno wielu osobą się przyda :D

Też tak myślę, ale bez mysql i tak nikomu się nie przyda ten plugin :D

Chyba, ze zrobię jeszcze wybór, czy ma być mysql

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@up to też jest dobre rozwiązanie może się komuś przydać... Ale przy gildiach gdzie jest zapisywanie wielu informacji lepiej użyć mysql...

Potrzebujesz serwera lub mysql do testowania tego pluginu może?

Opublikowano

@up to też jest dobre rozwiązanie może się komuś przydać... Ale przy gildiach gdzie jest zapisywanie wielu informacji lepiej użyć mysql...

Potrzebujesz serwera lub mysql do testowania tego pluginu może?

Nie, nie potrzebuje, od czegoś mam w końcu ten localhost :D

Opublikowano

Nie licze tego w % xD mam juz sporo, jakieś 110 KB, ale to nawet połowa nie jest

Opublikowano

Nie licze tego w % xD mam juz sporo, jakieś 110 KB, ale to nawet połowa nie jest

Ciekawe :P

A ile bugów . . . <3

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ciekawe :P

A ile bugów . . . <3

Błędów nie ma, bo testuje na bierząco to, ale jeszcze nawet komend nie zrobiłem poza zakładaniem gildii, usuwaniem i powiększanienm cuboida gildii:D

Opublikowano

Serip, mam sprawe, można się z Tobą jakoś skontaktować prywatnie? PW lub coś?

Z góry dzięki.

Tak, można.

Co do pluginu, to już wiele jest zrobione, ale chce dodać kilka funkcji do konfiguracji, komunikatów i raczej będzie trzeba trochę jeszcze poczekać

Opublikowano

Błędów nie ma, bo testuje na bierząco to, ale jeszcze nawet komend nie zrobiłem poza zakładaniem gildii, usuwaniem i powiększanienm cuboida gildii:D

Czekam z niecierpliwością... już drugi miesiąc.. :rolleyes:

dsa

Opublikowano

Dodaj :

[+]-Przy stworzeniu Gildii na koncu cuboida robi się kwadrat z czerwonej wełny oznaczający teren cuboida-[+]

Opublikowano

Zawsze marzyłem, aby w factions, podczas tworzenia gildii, dookoła cuboida tworzyła się bariera ze szkła, q następnie nagle pękała :) I aby po utworzeniu gildi w górę wystrzeliwał się na ok 5 sek. promień beakona, który oznajmiwał ludzią do okola. Może jeszcze komunikat na chacie dla wszystkich graczy ,,Gildia xxx została utworzona!".

Masz prawo popełniać błędy, nikt nie dał Ci instrukcji do życia.

Opublikowano

Super! Czekam na plugin :) Myślę, że warto go zrobić, wiele osób na pewno z niego skorzysta i szybko rozrośnie się po forum :)

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Dawno się w tym dziale nie udzielałem, ale uważam, że to bardzo zły pomysł :). Dlaczego chcesz tworzyć taki sam plugin jak milard innych? Nie możesz innego? Jest masa innych pomysłów na gildie, np. ten z DR z realmami gildii - osobnymi światami w których się budują. Możesz zrobić jakiś stricte pod RPG - wyrasta Ci zamek po założeniu gildii i możesz np. na teren rzucać zaklęcia, ulepszać zamek, ale ręcznie go nie budować. Cokolwiek nowego może dać Ci chociażby mały sukces, a to nie.

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...