Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Plugin na gildie... warto, czy nie?

Serip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1388876154-U579426.png

Witam. Mam zamiar napisać publiczny(darmowy) plugin na gildie w którym znajdzie się między innymi:
- dobrze zrobiony config;

- automatyczne aktualizowanie się pluginu;

- pliki, gdzie będzie można edytować wiadomości;

- płatność za gildie (pieniądze lub przedmioty, albo to i to);

- Skrót gildii lub nazwa na czacie;

- skrót gildii nad głową;

- cuboidy, nie gryzą się w cuboidami z pluginu WG;

- edycja promienia (cuboida) gildii;

- czat gildii i sojuszników;

- system sojuszy;

Czekam też na wasze propozycje. Oczywiście jest to propozycja i nie wiem, czy na 100% plugin zostanie napisany. Biorąc pod uwagę, że teraz mam mniej czasu, a to jest jednak czasochłonne. Proszę o wypowiedzenia się na temat takiego pluginu, czy go chcecie, czy nie i co jeszcze chcecie w nim zobaczyć.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pewnie że chcemy ( a przynajmniej ja ) Wiele ludzi teraz szuka dobrego pluginu na gildie po polsku i z polskimi komendami :)

@Down

Skrypt a plugin to co innego..

Opublikowano

Nie rób.. Jest już ich troche.

Np. dzikoysk napisał bardzo dobry polski z takimi funkcjami jakie Ty chcesz.

Nie polecam, w końcu będzie tak, że gracz nie będzie wiedział jaki wybrać.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Pewnie że chcemy ( a przynajmniej ja ) Wiele ludzi teraz szuka dobrego pluginu na gildie po polsku i z polskimi komendami :)

Właście wszystko będzie w języku ojczystym (polskim). Jednak czekam na dalsze wypowiedzi.

Jeżeli jest ich już "trochę" to możesz podać link?

Nie myl pluginów ze skryptem. Na pewno mój plugin będzie stabilniejszy niż ten skrypt.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Ja bym bardzo chciał, tylko chciałbym wiedzieć kiedy by to było zrobione.
Napewno 80% ludzi mający serwer minecrafta w polsce szuka takiego pluginu, jak narazie jest tylko UltimateClans w którym bugują się tagi nad głową i na tab...

to od dzikoysk to jedno wielkie gowno, trzeba placic za wersje premium, a tu wszystko ladnie full za free. Niech tego dzikoysk piorun walnie i niech Serip stworzy ten plugin.

Opublikowano

Dodaj :

[+]Każdy wybuch TNT na cuboidzie blokuje kładzenie klocka na 1 minute

[+]Kolorki ników (np. Frakcja - Zielony, Wróg - Czerwony, Sojusznik - Niebieski)

[*]Na środku cuboida robi się niezniszczalna gąbka

[*]Opcja zrobiania sethome / dodania gracza za przedmioty

Opublikowano

Oczywiście że warto ;) Pewnie każdy serwer hardcore/survival chce takiego pluginu, ważne aby nie było bugów tak jak u fush'a.

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

Fajny pomysł i mam sugestie: może w menu tab będzie pisać członkowie gildii i będą wszyscy a ci którzy online są na zielono ;)

Opublikowano

Fajny pomysł i mam sugestie: może w menu tab będzie pisać członkowie gildii i będą wszyscy a ci którzy online są na zielono ;)

Dodaj :

[+]Każdy wybuch TNT na cuboidzie blokuje kładzenie klocka na 1 minute

[+]Kolorki ników (np. Frakcja - Zielony, Wróg - Czerwony, Sojusznik - Niebieski)

[*]Na środku cuboida robi się niezniszczalna gąbka

[*]Opcja zrobiania sethome / dodania gracza za przedmioty

Dzięki za propozycje - na pewno z nich skorzystam :)

Oczywiście że warto ;) Pewnie każdy serwer hardcore/survival chce takiego pluginu, ważne aby nie było bugów tak jak u fush'a.

Nigdy bym nie dał tak

Chcę znać date premiery tego pluginu :D

Ja jutro zaczne go pisać, a kiedy skończe, to już nie wiem :P

zbudowanego pluginu :D

Opublikowano

Ja bym bardzo chciał, tylko chciałbym wiedzieć kiedy by to było zrobione.

Napewno 80% ludzi mający serwer minecrafta w polsce szuka takiego pluginu, jak narazie jest tylko UltimateClans w którym bugują się tagi nad głową i na tab...

to od dzikoysk to jedno wielkie gowno, trzeba placic za wersje premium, a tu wszystko ladnie full za free. Niech tego dzikoysk piorun walnie i niech Serip stworzy ten plugin.

Już srasz, dlatego że chce coś za to?

Gdybyś się tyle narobił co on, też byś coś chciał.

A bugi?

Bugi mogą być i tak je naprawi.

Jest napisane, jeżeli jakieś będą prosze zgłosić.

I się nie popałcz za to, że wyraziłem swoją opinie. Jak chce to niech robi. Ja mówie to co uważam za słuszne.

Właście wszystko będzie w języku ojczystym (polskim). Jednak czekam na dalsze wypowiedzi.

Jeżeli jest ich już "trochę" to możesz podać link?

Nie myl pluginów ze skryptem. Na pewno mój plugin będzie stabilniejszy niż ten skrypt.

Co do stabilności to się okaże.

A co gildii to np. te:

- Gildie by FusH

- UltimateClans

- Factions

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Jestem na nie. Dlaczego? Kolejny temat do nabijania postow? Juz byl kilka dni temu identyczny ludzie ponabijali postow a pozniej "nie robie, temat do zamkniecia."

Dziekuje, dobranoc.

@down.

Unclaim? Claim? Pobierz sobie factions.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Jestem jak najbardziej za. Wiele osób szuka takie pluginy, jednak nie może ich znaleźć, a jak znajdzie to całe po Angielsku ;c

Propozycje:

[-] Sojusze

[+] Komenda: unclaim i claim

[+] Statystyki gildii

[+] Zarządzanie gildią: Admin, Gracz

[+] Komendę: /gildia info: <tekst, który pisze ktoś z gildii> ; coś ala pisanie w Metinie na czacie gildyjnym :P

Opublikowano

Jestem na nie. Dlaczego? Kolejny temat do nabijania postow? Juz byl kilka dni temu identyczny ludzie ponabijali postow a pozniej "nie robie, temat do zamkniecia."

Dziekuje, dobranoc.

@down.

Unclaim? Claim? Pobierz sobie factions.

Plugin będzie napisany na pewno, to nie jest temat do nabijania postów, po prostu chce wstawić dobry plugin, który będzie cieszył większą ilość osób.

Jestem jak najbardziej za. Wiele osób szuka takie pluginy, jednak nie może ich znaleźć, a jak znajdzie to całe po Angielsku ;c

Propozycje:

[-] Sojusze

[+] Komenda: unclaim i claim

[+] Statystyki gildii

[+] Zarządzanie gildią: Admin, Gracz

[+] Komendę: /gildia info: <tekst, który pisze ktoś z gildii> ; coś ala pisanie w Metinie na czacie gildyjnym :P

Dzięki za propozycje, wykorzystam, ale to wszystko chyba wypisałem w głównym temacie :D

Opublikowano

No okej... Wszystko pięknie ładnie, tylko... Mam wrażenie że to kolejny temat do nabijania postów...

Jeżeli chcecie mogę zamknąć temat o propozycje możecie mi wysyłać na PW. Uznałem, że lepiej napisać temat, w którym każdy może się wypowiedzieć i każe zdanie użytkownika będę brał pod uwagę.

Opublikowano

Nie udostępnij tego plugin teraz bedzie milon serwerów! I bedzie tak jak survival + frakcje

Kiedyś to niestety musi nastąpić, powinien albo dawać ten plugin tylko dla serwerów hardcore (np mój minegold) albo niestety wszystkim :(

10868302_191445524359374_550385651884749

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

NIE DAWAJ BO DZIECI ZROBIĄ SERWERY Z TWOIM PLUGINEM I BĘDZIE ŻE MAJĄ NIBY AUTORSKI PLUGIN NA GILDIE. TO UDEŻY W UCZCIWE SERWERY OPŁACAJĄCE PROGRAMISTÓW. BĘDZIE WYSEP GÓWIEN Z CRAFTSERVE NA TWOIM PLUGINIE NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...