Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja Kometa ISON

decux

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedy to będzie ? bo chciałbym jeszcze zdążyć poruchać jakąś dziewczyne ;x

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Możliwe że to coś innego oprócz tej komety ma coś się dziać

http://polish.ruvr.ru/2013_10_12/Media-bez-Rosji-USA-sa-skazane-na-porazke-w-walce-z-kosmitami/

Może ta wojna z syrią nastanie ? ,

http://polish.ruvr.ru/2013_10_12/Stany-Zjednoczone-i-swiat-przed-zapascia-ostatnie-chwile/

Jak widać Stany Zjednoczone mają kryzys finansowy ..

..

Opublikowano

A o co wgl. chodzi z tym 17 października w którym tak ciągle piszą np. w tym drugim linku co kolega up podał ?

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Ta, jasne wierzyć w to co jest w internecie. Już to widzę, jak coś pierdolnie w słońce (kurwa przecież się to spali prawdopodobnie) a jak już coś jebnie to chuy mnie to i tak kiedyś umrę więc teraz czy za 50 lat nie robi mi różnicy.

Opublikowano

Przeżyłem koniec świata to i komete przeżyje :D A co z tym meteorem w kształcie orzecha ziemnego (nie pamiętam nazwy) ? coś już nikt o nim nie mówi...

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Ta, jasne wierzyć w to co jest w internecie. Już to widzę, jak coś pierdolnie w słońce (kurwa przecież się to spali prawdopodobnie) a jak już coś jebnie to chuy mnie to i tak kiedyś umrę więc teraz czy za 50 lat nie robi mi różnicy.

To po co się przygotowują te państwa?? na piknik? , na cholere zbierają żywność w puszkach?

http://innemedium.pl/wiadomosc/kometa-ison-ryzyko-katastroficznych-wydarzen-ziemi

http://innemedium.pl/wiadomosc/kometa-ison-kolejna-wielka-kometa-przybywajaca-co-333-lata

Coś w tym prawdy jest (pisze tu o 2 linku |333| lata ,) może też coś się stanie? ;x , pożyjemy zobaczymy .

..

Opublikowano

Tyle bylo tych koncow swiata sratatata.Przestalem juz wierzyc w to.Stanie sie to stanie ... Po co sie o to martwic ? Trzeba sie cieszyc chwilą .... Wiekszą szansa jest to ze przejedzie ''ciebie'' auto na ulicy niz ta kometa walnie w slonce i cos mu zrobi.Slonce ma 5780 K (5507 °C) wiec ta kometa z pewnoscia sie ''zjara'' ...

ie068n.jpg
Opublikowano

To po co się przygotowują te państwa?? na piknik? , na cholere zbierają żywność w puszkach?

http://innemedium.pl/wiadomosc/kometa-ison-ryzyko-katastroficznych-wydarzen-ziemi

http://innemedium.pl/wiadomosc/kometa-ison-kolejna-wielka-kometa-przybywajaca-co-333-lata

Coś w tym prawdy jest (pisze tu o 2 linku |333| lata ,) może też coś się stanie? ;x , pożyjemy zobaczymy gówno prawda i tak się nic nie stanie.

chuj z kometą jak już będzie lecieć w strone ziemi to poleci w nią kilka atomówek i po sprawie. Nie ma co panikować i tak się nic nie stanie, a jeśli już to chuj z tym i tak umrzemy.

Opublikowano

chuj z kometą jak już będzie lecieć w strone ziemi to poleci w nią kilka atomówek i po sprawie. Nie ma co panikować i tak się nic nie stanie, a jeśli już to chuj z tym i tak umrzemy.

Widzę poziom pisowni gimbazy.. , napisałem ten temat aby podyskutować by było ciekawie , coś mi się zdaje że ty nawet nie przeczytałeś tych linków co podałem wyżej i po prostu chciałeś zabłysnąć spamem..

..

Opublikowano

Czytałem, że co 333 lat uderza jakaś tam pierdolona kometa bla bla ostatnia była w 1680 roku i była jakaś tam zaraza bla bla bla. Od roku 1680 minęło już 333 lata więc zaraz pierdolnie tu kometa bla bla bla. Będzie zaraza i anarchia bla bla bla. Wszyscy umrzemy bla bla bla.

Opublikowano

Czytałem, że co 333 lat uderza jakaś tam pierdolona kometa bla bla ostatnia była w 1680 roku i była jakaś tam zaraza bla bla bla. Od roku 1680 minęło już 333 lata więc zaraz pierdolnie tu kometa bla bla bla. Będzie zaraza i anarchia bla bla bla. Wszyscy umrzemy bla bla bla.

Aha.

--

Tutaj jeszcze ciekawy artykuł

http://tylkoastronomia.pl/wiadomosc/kometa-ison-moze-jednak-przetrwac-spotkanie-ze-sloncem

..

Opublikowano

Ziemia to gowienko w skali układu. Jakim cudem Słońce ma ją wystrzelic idealnie w nasza stronę? :O

No i jak napisał kolega wyzej. Pieprznie się kilka atomowek w komete, rozwali się na mniejsze kawałki podziurkuje Ziemie ale przezyjemy :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ziemia to gowienko w skali układu. Jakim cudem Słońce ma ją wystrzelic idealnie w nasza stronę? :O

No i jak napisał kolega wyzej. Pieprznie się kilka atomowek w komete, rozwali się na mniejsze kawałki podziurkuje Ziemie ale przezyjemy :)

No z tych atomówek mogą być niezłe szkody , epidemie :P

..

Opublikowano

No z tych atomówek mogą być niezłe szkody , epidemie :P

A czy w ogóle taka kometa może zagrażać ziemi? Z tego co przeczytałem ma średnicę do 4km. I jak taka mała kometa może zagrażać ziemi? Jeśli w ogóle miała by uderzyć w ziemie to gdzie te odłamki miały by spaść?

Opublikowano

A czy w ogóle taka kometa może zagrażać ziemi? Z tego co przeczytałem ma średnicę do 4km. I jak taka mała kometa może zagrażać ziemi? Jeśli w ogóle miała by uderzyć w ziemie to gdzie te odłamki miały by spaść?

Ona nie spadnie na ziemie ,lecz w słońce (chyba) i jakieś te odłamki mają spaść na ziemie lub pył

..

Opublikowano

Ona nie spadnie na ziemie ,lecz w słońce (chyba) i jakieś te odłamki mają spaść na ziemie lub pył

Jak taka mała kometa może się nie spalić w takiej temperaturze? Nie znam się za bardzo na astronomii ale jak takie małe odłamki mają zagrozić ziemi? I jak w ogóle taki pył może dolecieć akurat do nas?

Opublikowano

Nie wiem nawet o co chodzi bo nie czytałem artkułów, ale po temacie już śmiecham... znowu te głupoty w internecie...

lolol

Opublikowano

W kosmosie jest bardzo niska temperatura.W dodatku komety nie są niezniszczalne.Jeżeli podleci do słońca,to sama amplituda temperatur zacznie ją niszczyć.Te kawałki również się stopią.Po za tym to będzie wyglądało jak wrzucenie małego kamyczka do wulkanu.Kolejną sprawą że Ziemia jest mała i leży daleko od słońca.Według mnie,nic się nie stanie.

Opublikowano

W kosmosie jest bardzo niska temperatura.W dodatku komety nie są niezniszczalne.Jeżeli podleci do słońca,to sama amplituda temperatur zacznie ją niszczyć.Te kawałki również się stopią.Po za tym to będzie wyglądało jak wrzucenie małego kamyczka do wulkanu.Kolejną sprawą że Ziemia jest mała i leży daleko od słońca.Według mnie,nic się nie stanie.

A jak można wytłumaczyć ten cytat? :P

FEMA też zachowuje się dziwnie. Wykupują ogromne ilości antybiotyków, racji żywnościowych, awaryjnych pakietów wody. Poza tym dopatrzono się zamówień na jeszcze więcej żywności i grzejników. Dodatkowo komentatorzy amerykańscy zauważają, że wszystkie zamówione zasoby mają być dostarczone 1 października 2013 i dlatego może to być początek czegoś, na co przygotowuje się FEMA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...