Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile będę miał FPS?

SanDiegoSanti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

1 komputer:

Procesor: FX-6300 AMD 6x4.1

Karta Graficzna: ATI HDD 7790 1GB GDDR5

Ram: 8GB DDR3

Dysk: HDD SATA3 1TB

2 komputer:

Procesor FX-6300 AMD 6x4.1

Karta Graficzna: GF GTX 650 2GB

Ram: 8GB DDR3

Dysk HDD SATA3 1TB

3 Komputer:

Procesor: Klasy Core i5 4x3.4

Karta Graficzna: ATI 7750 2GB DDR5

Ram: 8GB

Dysk: SATA2 1TB

4 Komputer:

Procesor: FX-6300 AMD 6x4.1

Karta Graficzna: ATI 7750 4GB DDR5

RAM: 16GB DDR3

Dysk: SATA3 1TB

komputer 5

dysk: amd fx-6300 6x4.1

Karta graficzka: gtx 650 2gb ddr5 lub gtx 650 ti 1gb ddr5

Ram: 16gb ddr3

dysk: 1tb sata3

Proszę mi powiedzieć na jakim komputerze będę miał najwięcej FPS, chodzi mi o nagrywanie Frapsem ;), granie na modach itp. chciał bym grać na najwyższych detalach z optifine. Za dobrą pomoc daje 5 w profilu i pare LIKE :P

Opublikowano

Gówno prawda, wszystkie to złomy z allegro. Polecam lekturę stopgotowcom.pl .

Dlatego podałem numer 3 ;)

Numer 1 i 4 są z allegro

Poza tym wierzyć ślepo tym stronom, które tworzą sprzedający oryginalne kompy, żeby zniechęcić... weź pomyśl i puknij się w cymbał. Poza tym podane są nazwy podzespołów a nie literki... ogarnij ;)

Opublikowano

Wy się chyba na komputerach nie znacie ;) nr 2 komputer najlepsza karta graficzna do gier gfc (ge force) Ram-u minimum 4gb ale w all jest 8gb więc spoko dysk niezły wystarczy ci do modowania ze 200 fps-ami :)

Opublikowano

Jeśli w kompie Nr 2 jest Geforce gtx 650 zwykły to bierz zestaw 1. A zresztą nawet jeśli jest tam GTX 650 TI Boost to bierz ten 1 z kartą HD 7790.

To tyle jeśli chodzi o gry, ale przemyśl sprawy renderowania. Nowe karty od GF mają technologie cuda dzięki której renderowanie może zostać przyśpieszone zależnie od tego ile mają tych procesorów cuda.

Opublikowano

Nie bierz żadnego, bo ci się gówno znają. Napisz w dziale Komputery, a ci złożą 2x lepszy.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Sam się g... znasz...

Zestaw 1 jest dobry. Tyle że nie znamy marki zasilacza co najważniejsze oraz dysku, ramu. (Marka ramu akurat mało ważna)

I nie słuchaj ludzi co piszę coś w stylu: Nie bierz AMD, bo to jest jedno wielkie g...

Mam procesor od AMD phenom II 965 i jestem z niego zadowolony. (Koszt 300-350 zł)

Jeśli zrobicie porównanie np. najlepszego procesora od amd a intela to wiadomo... intel lepszy tyle że różnica taka że intel np. 2500 zł a amd 950 zł i ludzie tak cisną na amd tyle że jak porównywać 2 rzeczy do siebie z różnych przedziałów cenowych.

8 rdzeni amd potrafi przegrać o ileś tam fps czy punktów w testach od intela 4 rdzeniowego. Niby intel lepszy tyle że musisz wydać często 2 razy tyle na procki intela niż amd aby mieć 20 fps więcej w grach. :D

Jeśli masz wybierać pomiędzy tymi zestawami to bierz 1 tylko uważaj na zasilacz. A jeśli możesz coś innego wybrać to udaj się na jakieś forum komputerowe gdzie złoża ci zestaw odpowiedni do twojej kwoty do wydania oraz doradzą ci tam. Wystarczy wpisać w gogle forum komputerowe i tam napisz jakiś temat.

Opublikowano

Ja więcej siedzę w tym od ciebie i wiem co jest dobre, a te zestawy nie są warte pewnie swej ceny. Nie mówię, że AMD to złom, bo sam AMD składam i na nim działam.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Ja polecam ci mój zestaw, mam na nim 200-300 fps'ów z modami, a komputer nie jest formatowany od roku ;)

Parametry kompa:
Procesor Intel Core i5-2400 CPU @ 3.10GHz
Karta graficzna: Invidia GeForce GTX 570
Ram: 8GB ram
reszta według twojego uznania ;)
Przy okazji ten zestaw jest dużo tańszy od twoich przykładów :)
Opublikowano

Co wy pierdolicie, siedzę już trochę w dziale komputery i chyba kurwa wiem. Więc nie pierdolcie, że one są dobre, bo to dziadostwo z zasilaczem bombą, budą piekarnikiem, wolnoobrotowym dyskiem, grafiką do grania w pasjansa i procesorem pożal się Boże. -.-

Opublikowano

Proszę Moderatora o przeniesienie tego tematu do działu Komputery, bo to co oni mówią po prostu mnie rozbawia(Nie ma tu ironii. Po prostu przenośnia). Wszystkie 4 są słabe, ew. numer 3. Podaj maksymalny budżet na owy komputer.

AMD nadaję się bardziej pod rendering itp.

Intel nadaję się bardziej do gier.

4-8Gb Ci spokojnie starczy. Nie napisałeś reszty części komputera. M.in. Zasilacz, Obudowa, Płyta Główna, ew. Cooler (Jeśli jest)

"Chciałbym się w końcu do czegoś przydać"

By BiałyPL

Opublikowano

Proszę Moderatora o przeniesienie tego tematu do działu Komputery, bo to co oni mówią po prostu mnie rozbawia(Nie ma tu ironii. Po prostu przenośnia). Wszystkie 4 są słabe, ew. numer 3. Podaj maksymalny budżet na owy komputer.

No jest to zabawne. Ale w sumie gościu pyta o najlepszy komputer z czwórki, a nie o idealny komputer. Jeśli wszystkie są wg ciebie słabe to ok, może i są, ale może autor ma tylko taki wybór. Poza tym chodzi mu chyba tylko o kompa do MC. Moim zdaniem trójka ale wolałbym kartę graficzną z jedynki, no ale różnica w cenie kart dość duża

Opublikowano

Głupotą jest kupowanie komputera pod konkretną grę ja bym radził autorowi, aby się zastanowił. Dyskutujemy, a założyciel tematu nie odezwał się ani razu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

4 i 2 mysle ze ponad 100 wyciagnie ;pp

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aj ludzie. Te komputery to składaki z allegro. Nie kupuj żadnego z nich, szkoda pieniędzy. Jeśli już się uparłeś to chyba Nr-5

16 ramu może się do czego przyda xD. Processor AMD FX to porażka. I5 lepsze. GTX 660 będzie również dobry wyborem gdyź 650 nie przewyższa mojej GTX 260

Biały-PL dobrze mówi. Co z tego że masz tam dobre bebechy jak zasilacz będzie kołek i nie będzie dawał rady. A najczęściej tak jest. O płycie głównej nie wspomnę.

Expik090 A powiedz mi. po gwizdek ci 4GB pamięci na karcie jeśli nawet 2 nie wykorzysta?

Core 2 Duo E4500 2x2.2

3Gb Ramu.

Gainward GTX 260 850mhz ( cirka ) 448 Bit.

Płyta ASUS P5LP-LE

Zasilacz Tagan 580W

Na takim sprzęcie na max detalach vanilla ciągnie po 140 FPS. Więc sobie oszacuj.

Opublikowano

@Marcin1sto

Testowałeś Procesory AMD FX ?
Grałeś na nich, korzystałeś ?

Ja posiadam AMD FX 8320 8x3.5GHz @ 3.7GHz
Moc jest potężna w takiej cenie prawie nic się nie równa.

Najpierw poczytaj przeanalizuj każdy kawałek parametrów, wtedy się wypowiadaj. Intel jest tylko i wyłącznie polecany do gier, ale nikt nie patrzy też na to, że nie każdy by tylko 24/7 grał i grał.

@SanDiegoSanti
Ja Ci serdecznie polecam dział Komputery, tam wszystko znajdziesz, poproś o złożenie komputera do xxx ceny.

Posiadam:
CPU -> AMD FX 8x3.7GHz
GPU -> AMD Radeon HD 7770 GHz Edition 1GB
MOBO -> Gigabyte 970a

Czysty minecraft ~800fps + optifine
Przy nagrywaniu, max detalach i modach myślę, że spokojnie + 80fps.

Jeśli potrzebujesz komputera wyłącznie tylko do nagrywania i gier możesz sprawdzić również Intel Xeon.

NIE POLECAM ŻADNEGO Z ZESTAWÓW W TWOIM TEMACIE.

Opublikowano

Zapytaj w dziale Komputery, tam złożą Ci dużo lepszy zestaw :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...