Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Single Player] Sugestie modernizacji.

Calme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie dział wygląda tak:

Single Player

Kody do gier

+Tipsy

Download

+Gry

Problemy z grami

+Poradniki

Gry RPG

Assassin's Creed

Seria FIFA

Gry single player

+Heroes of Might and Magic

+Symulatory

+Pro Evolution Soccer

Taki układ jest chaotyczny ponieważ np. użytkownik mający problem z grą z serii FIFA nie wie czy pisać w dziale Problemy z grami czy Seria FIFA. Taki sam problem jest z publikacją poradników np. dla gry z serii AC. Dużo jest takich sytuacji, więc i to powoduje, że robi się chaos.

Dział Download +Gry to wylęgarnia piractwa, ponieważ użytkownicy nie rozumieją jego idei (ja również nie do końca).

Gry single player w Single Player jest lekko mówiąc dziwne. Użytkownik, który ma problem z daną grą której nie jest poświęcony osobny dział raz pisze tam raz w dziale Problemy z grami czy wgl gdzie indzie bo najzwyczajniej się w tym wszystkim gubi.

Moja propozycja na zmiany wygląda następująco:

Single Player

Gry RPG (tutaj użytkownicy zadawaliby pytania dotyczące gry oraz przedstawiali swoje problemy)

+Modyfikacje&Kody&Bugi&Cheaty (tutaj upubliczniane byłby wszystkie luki w danej grze, modyfikacje itp.)

+Poradniki (tutaj użytkownicy przedstawialiby swoje poradniki dla danej gry)

Assassin's Creed (tutaj użytkownicy zadawaliby pytania dotyczące gry oraz przedstawiali swoje problemy)

+Modyfikacje&Kody&Bugi&Cheaty (jednak po słusznej uwadze Dami90x na obecną chwilę, nie ma potrzeby dodawania tego subforum w tym dziale)

Seria FIFA (tutaj użytkownicy zadawaliby pytania dotyczące gry oraz przedstawiali swoje problemy)

+Modyfikacje&Kody&Bugi&Cheaty (jednak po słusznej uwadze Dami90x na obecną chwilę, nie ma potrzeby dodawania tego subforum w tym dziale)

Inne gry Single Player (tutaj użytkownicy zadawaliby pytania dotyczące gry oraz przedstawiali swoje problemy)

+Modyfikacje&Kody&Bugi&Cheaty (tutaj upubliczniane byłby wszystkie luki w danej grze, modyfikacje itp.)

Oczywiście większość tematów zbiorczych, które obecnie istnieją pasowałaby do tego porządku, więc nie byłoby potrzeby ich pisania na nowo. Taki układ jest jasny i czytelny dla użytkowników co powoduje, iż nie ma problemu z umieszczeniem tematu we właściwym dziale lub subforum.

Temat piszę, ponieważ chce poznać wasze opinie na ten temat. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jesteś kidmodem tamtejszej kategorii, myślę, że wiesz co robisz, zatem tak.

Opublikowano

Czyli w skrócie chcesz zlikwidować "Problemy z grami", dodać do każdego działu subforum "poradniki" + "modyf.." i usunąć dział "Download"?

Mnie to pasuje tylko te modyfikacje i cheaty usunąć z fify i AC bo prawie w ogóle tego tam nie ma. Co do poradników w dziale AC była nie jedna sugestia niestety odrzucona powodem iż mało jest do tego poradników, no cóż ja pisałem że mógłbym je pisać ale najpierw żebym miał gdzie je wrzucać.

Opublikowano

Tak i również usunięcie działu "Kody do Gier" przenosząc jego zawartość. Proponuję również zmianę nazwy działu "Gry single player" na "Inne gry Single Player" i dodanie w nim subforum "Poradniki" i "Modyfikacje&Kody&Bugi&Cheaty" usuwając tym samym obecne (prawie kompletnie nie ma w nich ruchu).

Co do AC oraz FIFY masz rację. Na tę chwilę nie ma potrzeby dodawania subforum z Modyfikacjami. Może w przyszłości i taka potrzeba się pojawi. :)

Opublikowano

Tak, dobry pomysł. Co do działu z Kodami myślę ,że mógłby zostać :)

Jego zawartość byłaby przeniesiona do subforum "Modyfikacje&Kody&Bugi&Cheaty". :)

Opublikowano

Popieram sugestie, i dodam coś od siebie...

Wypadało by generalną czystkę w calutkim SP zrobić, gdyż jest masa tematów które czasami są odkopywane mimo że odpowiedź na problem padła już dawno...

Co do subforum modyfikacji... Na obecną chwilę, nie widzę sensu wprowadzenia takiego działu... Jeśli chodzi o działy dotyczące serii gier... Chcę podkreślić dość mocno, że bywało z tym różnie już... Był na początku zapał do rozwijania działu itp, w wyniku czego one były potem usuwane bo nie było zainteresowania... Myślę że działowi serii Heroes Of Might & Magic można powiedzieć do widzenia, gdyż rzadko widuje tam posty...

Co do działu kodów do gier... Sam się zastanawiam po co on, bo w większości... To w tym dziale panuje syf i albo wymaga on generalnej czystki... Albo przeniesienia wszystkich tematów z kodami itp... Do działu z poradnikami.

Dział Fify i AC spełnia póki co swe zadanie... Jest zainteresowanie, to mogą pozostać...

Przy okazji bym zapomniał... Muszę się też działowi download przyjrzeć, bo zapewne większość linków już wygasła albo coś.

Opublikowano

Popieram sugestie, i dodam coś od siebie...

Wypadało by generalną czystkę w calutkim SP zrobić, gdyż jest masa tematów które czasami są odkopywane mimo że odpowiedź na problem padła już dawno...

Co do subforum modyfikacji... Na obecną chwilę, nie widzę sensu wprowadzenia takiego działu... Jeśli chodzi o działy dotyczące serii gier... Chcę podkreślić dość mocno, że bywało z tym różnie już... Był na początku zapał do rozwijania działu itp, w wyniku czego one były potem usuwane bo nie było zainteresowania... Myślę że działowi serii Heroes Of Might & Magic można powiedzieć do widzenia, gdyż rzadko widuje tam posty...

Co do działu kodów do gier... Sam się zastanawiam po co on, bo w większości... To w tym dziale panuje syf i albo wymaga on generalnej czystki... Albo przeniesienia wszystkich tematów z kodami itp... Do działu z poradnikami.

Dział Fify i AC spełnia póki co swe zadanie... Jest zainteresowanie, to mogą pozostać...

Przy okazji bym zapomniał... Muszę się też działowi download przyjrzeć, bo zapewne większość linków już wygasła albo coś.

Chodzi mi o takie zbiorcze subforum "Modyfikacje&Kody&Bugi&Cheaty" (nie ma potrzeby robić osobnych) w działach "Gry RPG" i "Inne gry Single Player" (zastąpiłby "Gry single player"). Zawartość tego obecnego "Kody" znalazłaby się właśnie w tym subforum. Subfora w obecnym "Gry single player" powinno się usunąć (w żadnym praktyczni ruchu). Tym samym usunąć również dział "Problemy z grami", "Kody" i według mnie też ten dział Download (co by się nadawało do przeniesienia by się przeniosło) bo użytkownicy wstawiają tam czasami pirackie linki. Dzięki za poparcie, Deso. :)

Opublikowano

Przemyślałem sprawę i wiem już, z czym trzeba zrobić porządek.

1: Dział download. Trzeba posprawdzać, czy linki nie wygasły lub gry które ludzie tam dają, są na licencji freeware.

2: Dział kody. Też wymaga sprawdzenia, przede wszystkim funkcjonalność kodów w grach itp. Tak samo z trainerami itp. Do tego przenieść te działające do działu z poradnikami.

3: Dział problemów z grami. Tu kwestia jest problematyczna, bo jeśli usuniemy dział... To gdzie będą pisać problemy z grami?

4: Działy dotyczące serii. Tutaj krótko... Skoro AC i Fifa spełniają swe zadania, to mogą pozostać... Problem pojawia się tu, jak z innymi seriami? Skoro mamy dział RPG... To dawać tam subfora do Gothica itp? Bo jeśli tak, to jestem za gdyż te subfora były by testowe.

5: Kolejne działy poświęcone typom gier. To by mogło rozwiązać kwestię problemu z działem problemów w SP. Każdy dział dopasowany pod dany typ gier. RTS itp.

Opublikowano

Przemyślałem sprawę i wiem już, z czym trzeba zrobić porządek.

1: Dział download. Trzeba posprawdzać, czy linki nie wygasły lub gry które ludzie tam dają, są na licencji freeware.

2: Dział kody. Też wymaga sprawdzenia, przede wszystkim funkcjonalność kodów w grach itp. Tak samo z trainerami itp. Do tego przenieść te działające do działu z poradnikami.

3: Dział problemów z grami. Tu kwestia jest problematyczna, bo jeśli usuniemy dział... To gdzie będą pisać problemy z grami?

4: Działy dotyczące serii. Tutaj krótko... Skoro AC i Fifa spełniają swe zadania, to mogą pozostać... Problem pojawia się tu, jak z innymi seriami? Skoro mamy dział RPG... To dawać tam subfora do Gothica itp? Bo jeśli tak, to jestem za gdyż te subfora były by testowe.

5: Kolejne działy poświęcone typom gier. To by mogło rozwiązać kwestię problemu z działem problemów w SP. Każdy dział dopasowany pod dany typ gier. RTS itp.

Mamy w znacznym stopniu odmienną wizję. :) Co do tech problemów. Jak ktoś ma problem z grą z serii FIFA to pisze w dziale FIFA, więc gdyby był ten dział "Inne gry Single Player" to użytkownicy tam opisywaliby swoje problemy. To problemy z grami to tylko powoduje zamieszanie.

Opublikowano

Mamy w znacznym stopniu odmienną wizję. :) Co do tech problemów. Jak ktoś ma problem z grą z serii FIFA to pisze w dziale FIFA, więc gdyby był ten dział "Inne gry Single Player" to użytkownicy tam opisywaliby swoje problemy. To problemy z grami to tylko powoduje zamieszanie.

No niby tak... Ale tak czy siak, generalny remont w SP się przyda... Usunąłbym dział problemów z grami, i problemy by gracze mogli pisać w działach RPG, RTS itp. Problem w tym jednak, co na to admini?

A dział download wymaga zwrócenia uwagi, i zajmę się tym niedługo...

Opublikowano

Świetny pomysł.

Nawet nie zauważyłem (aż do tej pory), że panuje tam taki chaos.

Wypadałoby to zmienić. Można trochę zmodyfikować, ale trzeba to naprawić.

challenger.png

Opublikowano

Świetny pomysł.

Nawet nie zauważyłem (aż do tej pory), że panuje tam taki chaos.

Wypadałoby to zmienić. Można trochę zmodyfikować, ale trzeba to naprawić.

Na pierwszy cel, stawiam sobie dział download. Muszę przejrzeć ile % tematów jest zgodna z regulaminem, czy ma aktywne linki czy też nie wystawiane są piraty. Zajmę się tym, może nawet jutro z rana.

Do końca nie mam pewności, co z kodami i trainerami. Bo połowa z nich działa do gier a połowa nie.

Opublikowano

Mi to obojętnie w sumie, przyzwyczaiłem się do tego układu ;d

Jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy, to znajdzie odpowiedni dział.

Neutral ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...