Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DETECT MACRO na Alistria

888met

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na privie Alistria i co chwilę wywala mnie z błędem:

DETECT_MACRO(checkCode=10104)

Nie mam hacków, żadnych skryptów itd. Powyłączałem wszystko co się dało i nadal nie pomaga.

Czego to może być przyczyna, albo jak sprawdzić?

Miał ktoś z tym problem?

__

Opublikowano

Odłącz myszkę, podłącz inną (lub użyj touchpada jeśli to laptop) i sprawdź czy problem nadal występuje.

Podłączałem inną myszkę (a także próbowałem expić bez myszki).

Zmieniałem także klawiaturę (bo miała przyciski multimedialne).

Ale problem nadal występuje. Nie mam pojęcia dlaczego tylko u mnie to się pojawia.

Jakby dało się jakoś odczytać logi z HackShielda:

hshield\hshield.log

to może bym znalazł przyczynę (ale po otwarciu tego są same krzaczki - może jest jakiś program do otwarcia tego?).

__

Opublikowano

Jak ci się tak zrobi jeszcze raz to daj ctrl alt del menadzer zadan i zrób ss procesów.

10. Podczas grania wyskoczyła mi informacja "DETECT_MACRO(checkCode=10104).
HackShield jest dość czułym programem i każda aplikacja, może zakłócić jego pracę. Najlepszym rozwiązaniem dla tego problemu jest wyłączenie WSZYSTKICH aplikacji przed włączeniem gry, takich jak GG/tlen, antywirus, różnego rodzaju clienty do pobierania programów, inne gry. Błąd może również występować poprzez szybkie przełączanie okienek gry, albo gra - inny program. Jeszcze innym powodem mogą być tzn. hotkeye w klawiaturze/myszce - wystarczy przestać ich używać, albo wykasować sterowniki od nich.

05.10.13 23:53 - THE END

wrócę kiedyś...

Opublikowano

Czytałem to, ale nic nie dało.

Nie mam pojęcia co może to powodować. Powyłączałem w procesach wszystko co się dało. Odinstalowałem sterowniki od myszki.

Jak zaczynam expić, albo jechać, to zaraz mnie wywala ;/

W załącznikach screeny procesów (ale ja tam nic nie widzę, co mogłoby przeszkadzać).

post-118361-0-60038500-1381662440.png

post-118361-0-57122600-1381662447.png

__

Opublikowano

Znalazłem przyczynę!

Błąd pojawia się przez szybkie naciskanie klawiszy. Jak używałem tylko myszki, to się nie pojawiło.

Ale wystarczy zacząć expić z klawiaturą i wywala.

Spróbujcie: przez 20 sekund naciskajcie szybko na zmianę w klawisze WSAD i Spację. Powinno wywalić. U mnie za każdym razem.

Czy tylko ja tak szybko naciskam klawisze, że tylko mnie wywala? ;P Nie mogę normalnie grać ;/

// Sory za post pod postem, ale to całkiem inne info niż wyżej.

__

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...