Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kicki za nic?

kupakurcjus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z I:SS, a dokładnie, po 3 miesięcznej przerwie wchodzę na I:SS, i rozpoczynam grę od nowa, tworze nowe postacie itd. ale po jakiś 30 sekundach od wejścia na serwer kickuje mnie Punkbuster z komendą, "http://scr.hu/18e1/wpjdo"

Pisałem do supportu jednak I:SS to takie gówno że banują graczy za nic, po czym nie odpisują, zastanawiam się nad kupnem nowego konta, ale nie wiem czy warto, bo jeśli po miesiącu znowu dostanę "dziwnego bana" albo jeśli po tym miesiącu dostanę "możliwość gry".

Co z tym zrobić?
Nie ma jakiegoś supportu online?

MPC Love<3

Opublikowano

Aktualizowałem punkbustera, nie grałem na cheatach, domyśliłem się że to coś w stylu bana... No to zajebiście :)

----------------

BEST GAME EVER

50ZŁ W PIACH...

MPC Love<3

Opublikowano

Nie tylko ty tak dostałeś bana.

Skontaktuj się z supportem, poproś o przedstawienie dowodów, które wskazują na używanie cheatow przez ciebie. Wytłumacz im, że grałeś uczciwie bez żadnych wspomagaczy.

Terazja bym próbował odzyskać konto właśnie pisząc do supportu.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Napisałem do supportu miesiąc temu, na głównej stronie pisze że odpowiadają do 2tygodnii, jednak jeszcze się nie doczekałem.

I jakiś tydzień temu też napisałem wiadomość o tej samej treści tylko do innej kategorii i czekam.

Wątpię żeby się kiedyś zainteresowali graczami.

Motto I:SS

Tylko developerzy mogą cheatować, nikt inny. Kewk gra na cheatach, na kanale artemis'a widać jakiego miał kiedyś aima, i to wszystko jest nagrane.

Pzdro gro

MPC Love<3

Opublikowano

Napisałem do supportu miesiąc temu, na głównej stronie pisze że odpowiadają do 2tygodnii, jednak jeszcze się nie doczekałem.

I jakiś tydzień temu też napisałem wiadomość o tej samej treści tylko do innej kategorii i czekam.

Tylko developerzy mogą cheatować, nikt inny. Kewk gra na cheatach, na kanale artemis'a widać jakiego miał kiedyś aima, i to wszystko jest nagrane.

Pzdro gro

Pozostaje ci tylko czekać i pisać do nich.

Przed chwilą też mnie wywaliło z I:SS za niedozwolony program (gadałem przez Skype), ale bana nie dostałem na szczęście tylko wykopało mnie z gry.

Opublikowano

Pzdro gro

nie nie dostałeś Bana !!! to wszystkich tak wywala mnie też za to samo a nie czituje i moich kolegów z klanu też to są uroki PB wywalają za nic każdego np takiego Dakote też czy Summita

Opublikowano

To jest ban. Wywala tak ponieważ wykrywa program który jest wspomagaczem. Dakotaza nie wywala tak jak mnie, najwyżej wywala ich z pretekstem żeby zaaktualizowali punkbustera albo po prostu kick za nic.

MPC Love<3

Opublikowano

Użytkownikowi wyżej chodzi o ten celownik (na środku):

acdlyd.jpg

Sam gdy dostałem kicka z serwera to nie miałem z tego celownika. Korzystasz z programów dodających celownik do gry lub cheatów?

Opublikowano

Nie, jest to celownik, do pulpitu, posiadam dwa monitory i przydaje mi się do jego konfiguracji :P Po wyłączeniu tej wtyczki wygląda to tak "http://scr.hu/18e1/bgur1"

A tak w ogóle dlaczego ja nie widzę tego celownika normalnie w grze, a na screenshotach i na nagrywaniu frapsem widać go?

In order to assist you I will need some more information.

Please include your GUID.

To see your GUID, go to your PB folder (located inside the game installation folder) and look for the “pbcl.log”.

Open the pbcl.log and look for the line "PB Server Assigned GUID = ", this is your GUID.

If the pbcl.log does not exist, please create a plain text file "pbcl.cfg" (use a text editor like "Notepad", make sure it has no additional '.txt' extension). Open the pbcl.cfg (again something like “Notepad”), copy the text pb_logtofile 1 and paste it into the pbcl.cfg. Then save the file and join a PB enabled server. After a few moments, you should have a new “pbcl.log” file in the PB folder.

To odpisał mi support punkbustera, pomoże mi jakiś tłumacz z przetłumaczeniem tego?? Dzieki

MPC Love<3

Opublikowano

Musisz im wysłać swój GUID.

Otwórz folder PB w folderze z grą i znajdź plik pbcl.log

Znajdź linijkę "PB Server Assigned GUID = "

i skopiuj ją wraz z kodem i im wyślij.

Jeśli nie ma tego pliku to utwórz tam plik pbcl.cfg w notatniku (na być .cfg a nie .txt) i wpisz w nim linijkę "pb_logtofile 1".

Zapisz, wejdź do gry, spróbuj połączyć się z jakimś serwerem. Wywali Ci info o banie. Wyjdź z gry i w folderze PB utworzy Ci się pliczek wspomniany na początku.

Opublikowano

Użytkownikowi wyżej chodzi o ten celownik (na środku):

acdlyd.jpg

Sam gdy dostałem kicka z serwera to nie miałem z tego celownika. Korzystasz z programów dodających celownik do gry lub cheatów?

Dobrze powiedziane ten celownik jest pewnie brany za jakiś wspomagacz przez ten shitowski PunkBuster czy tam FairFight

Opublikowano

FairFight i PunkBuster nie mogą tego wykrywać jako czitowski shit bo one sprawdzają tylko i wyłącznie czy nikt nie majstruje przy procesie ISS.

Opublikowano

FairFight i PunkBuster nie mogą tego wykrywać jako czitowski shit bo one sprawdzają tylko i wyłącznie czy nikt nie majstruje przy procesie ISS.

Wystarczy zwykłe ALT+TAB i punkbuster zaczyna odwalać.

Punkbuster może wykryć takie celowniki, gdyż przy każdym ALT+TAB punkbuster podejrzewa o włączanie cheatów (i podobno robi ss przy każdym razie)

Opublikowano

Możesz przeczytać na I Like Cheats na ich stronie jak działa ten (NIBY) anty cheat tam masz wszystko opisane

Sajjuk dokładnie jak ja naciskam np ktoś mi napisał na skype Daje ALT+TAB i od razu gdy znowu daje ALT+TAB do gry to pisze punk buster coś tam stoped czy coś takiego i to oznacza że może mnie wywalić w każdej

chwili i pisze mi to na PROXYMITY

Opublikowano

Możesz przeczytać na I Like Cheats na ich stronie jak działa ten (NIBY) anty cheat tam masz wszystko opisane

Sajjuk dokładnie jak ja naciskam np ktoś mi napisał na skype Daje ALT+TAB i od razu gdy znowu daje ALT+TAB do gry to pisze punk buster coś tam stoped czy coś takiego i to oznacza że może mnie wywalić w każdej

chwili i pisze mi to na PROXYMITY

U każdego co innego. Podam swój przykład, że po prostu tylko chciałem odpisać koledze na FB no i kliknąłem ALT+TAB, odpisałem, wróciłem spowrotem i wywaliło mnie z gry za "niedozwolony program". Teraz Punkbuster nie ma żadnego pojęcia, co może brać za cheat, a co nie. Ale na SS z @top to sądzę, że jednak ten celownik zawinił.

Opublikowano

Używacie kombinacji "Alt + Tab" w grze więc Wam to wykrywa ;D

Wystarczy sobie pod np. "Ctrl +P" ustawić Pokaż pulpit i nie będzie wywalał.

Opublikowano

U każdego co innego. Podam swój przykład, że po prostu tylko chciałem odpisać koledze na FB no i kliknąłem ALT+TAB, odpisałem, wróciłem spowrotem i wywaliło mnie z gry za "niedozwolony program". Teraz Punkbuster nie ma żadnego pojęcia, co może brać za cheat, a co nie. Ale na SS z @top to sądzę, że jednak ten celownik zawinił.

Za jakiego chuja ty masz tutaj kidmoda powiedz mi? Wszystkie posty co tutaj piszesz są bez sensu i gówno wiesz o tej grze. Jesteś zajebisty. Wciskanie alt+tab podczas gry wiąże się z ryzykiem że zostaniesz kicknięty JESLI GRASZ NA FULLSCREEN. Gdy wciskasz alt+tab punkbuster jak ktoś wyżej napisał sprawdza czy nie załączasz czegoś sprawdzając przy tym twoje procesy. Gdy wciskasz alt+tab to im dłużej będziesz coś robił na pulpicie to tym większe szanse że wywali cię z komunikatem ,,Disallowed Program/Driver". Czasem też podczas gry dostanie się zwiechę i pisze ze ,,Pnkbstrb.exe heartbeats has stopped" i wtedy po jakimś odstępie czasu cie wywala. Dzieje się tak dlatego że połączenie Fair Fight i Punkbustera w tej grze to jedno największe gówno jakie mogli zrobić. Potrafi cię wyjebać z gry nawet wtedy gdy zmienisz priorytet na wysoki. Jest to wina najtańszego punkbustera jaki jest w tej grze. Musiałbym się w chuj rozpisać aby wam to wytłumaczyć jak to działa. Ale wracając do tematu. Nawet kontakt z supportem nic ci nie da. Miałem zbanowane 2-3 konta z czego 1 było bez uzywania czitów. Napisałem do nich pomijajać to że otrzymałem odpowiedź po 2-3 miesiącach to do tego napisali coś w stylu ,,Jeżeli zaakecpotwałeś nasz regulamin/ ToS to nie masz szans na rekompensatę z naszej strony". Nie zostaje ci nic innego jak kupić nowe konto ^_^ Pozdrawiam. Spróbuj nie grać na fullscreenie i nie załączaj tego celownika ( chociaż mam wątpliwosci że jest to tylko celowniczek ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...