Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chciałbyś zobaczyć na serwerze Freebuild

PhilipNlol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Zwracam się do was z prośbą o odpowiedź.

Co chcielibyście ujrzeć na serwerze Freebuild.

Od eventów po rozmiar działki czy adminshop.

Piszcie, a nagrodzę każdego lajkiem!

Opublikowano

Jak dla mnei działki max 20x20 lub 15x15, większe to mogą być dla vipa, ale nie dla gracza.

Eventy typu Spleef,Quake itd. :) Mapa aby była ładna, bo inaczej zapomnij o graczach.

Opublikowano

Musi być to coś oryginalnego, także warto pomyśleć samemu ;)

Ale ,żeby nie było zbędnego spamu to eventy, typu "Prawda czy Fałsz", gdzie prowadzący zadaje pytanie i gracze decydują, jeżeli prawda wchodzą do komory(pomieszczenia 1), a jeżeli fałsz to do komory drugiej(pomieszczenie 2) albo zawody typu... Survival Island, gdzie są etapy. Pierwszy etap, 10 wysp po 2 graczy, potem 2 etap gdzie jest 5 wysp, a na końcu wyspa konta wyspa, kto wygra dostaje nagrodę.

Można również zrobić działki, pierwsza za darmo, druga droższa np. 100 $, trzecia 200$,czwarta 300$ etc.

Opublikowano

Przede wszystkim brak pluginów typu PlotMe.

Działki w różnych rozmiarach (ograniczony tylko maksymalny rozmiar np.30x30). Pierwsza za darmo, następne za określoną cenę(dość wysoką). Działki na projekty oczywiście w potrzebnych rozmiarach(w rozsądnych granicach).

Dobrze zaplanowana ekonomia(na wielu serwerach w admin shopie można sobie "generować" pieniądze).

Ciekawe, różnorodne eventy.

Spolszczone komunikaty, komendy.

Jeśli serwer nie musi na siebie zarabiać - brak płatnych(realnymi pieniędzmi) dodatkowych funkcji(kont vip itp.).

Opublikowano

Nie polecam serwera FreeBuild :( mało kto już na takich gra, ale ja bm ci radził dodać mini games oraz jakiegoś spleef'a czy coś :).

To będzie 3 edycja serwer.

Początkowo był tryb mieszany, następnie Apokalypsa, teraz planujemy zrobić Freebuild z pelerynami, skinami i jedyną taką atmosferą w Polsce :).

Opublikowano

Jak ja miałem serwer Freebuild, robiłem system rynku - były targowiska np 5 x 5 i można było je wykupić np na 2 dni za 100 $, mogły by być także hotele - dla już takich bogaczy :) Było także ze na świecie głównym nie można było sobie posadzić jakiś upraw, trzeba było sobie kupić odpowiednie pastwisko, pole uprawne i uprawiać sobie rózne uprawy :) Pastwisko było np. na parę dni, i było by je opłacać :) A jak nie było Cię stać na takie pole uprawne, trzeba było lecieć coś do jedzenia do sklepu. Mam wiele pomysłów, więc napisze pózniej bo teraz nie mam czasuu :)

Opublikowano

Jak ja miałem serwer Freebuild, robiłem system rynku - były targowiska np 5 x 5 i można było je wykupić np na 2 dni za 100 $, mogły by być także hotele - dla już takich bogaczy :) Było także ze na świecie głównym nie można było sobie posadzić jakiś upraw, trzeba było sobie kupić odpowiednie pastwisko, pole uprawne i uprawiać sobie rózne uprawy :) Pastwisko było np. na parę dni, i było by je opłacać :) A jak nie było Cię stać na takie pole uprawne, trzeba było lecieć coś do jedzenia do sklepu. Mam wiele pomysłów, więc napisze pózniej bo teraz nie mam czasuu :)

Dzięki, jak mogę prosić, opisz mi te rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...