Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kreeseek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jesli zły dział proszę o przeniesienie bo nie miałem pojęcia gdzie napisac w tej sprawie.

Witam

Kilka dni temu miałem ochotę pograć sobie w Battlefield 3. Uruchamiam origina wszystko ładnie pięknie. Gdy wszedłem w zakładkę z moimi grami wyświetlił mi się tam napis: "WOLNA SIEĆ

Niestety ładowanie listy Twoich gier trwa dłużej niż zwykle. Prosimy o cierpliwość." Pomyślałem sobie, że chwilę poczekam i będzie ok (gry zawsze wyświetlały mi się bez problemu) Napis nie zniknął, ale stwierdziłem, że jednak nie mam ochoty grać więc wyłączyłem origina i zapomniałem o problemie. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła. Szukałem na internecie jak rozwiązać ten problem, ale nic takiego nie znalazłem, więc pisze tutaj. Liczę na waszą pomoc wink.gif

SREEN

Nowy_obraz_mapy_bitowej_4.png
Pozdrawiam
Opublikowano

Hmm... dziwne nawet bardzo. Rowniez korzystam z Origina i nigdy w zyciu mi sie tak nie zdarzyło.

Moze masz starą wersje Origina ?

Badź program origin masz wadliwy i powinienes go odinstalowac i jeszcze raz zainstalowac.

Jezeli jednak to nie pomoze to jest to wina samego Origina i bedziesz musial sie z nimi skontaktować w celu rozwiazania problemu.

Spróbuj wykonac w/w czynności i napisz czy cos pomoglo.

gra.png

Opublikowano

Czy w tym czasie coś pobierałeś ? Obciążałeś łącze? Podaj prędkość internetu

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

W tym czasie nic nie pobierałem, praktycznie zero obciążenia. Z prędkością internetu też nie powinno być problemu ponieważ do tej pory nie miałem żadnych problemów. Dla pewności screen z programu NetWorx screenshot_4.png

A co do reinstalacji origina pewnie będę musiał gry instalować od nowa? (tak przynajmniej jest w przypadku Steam)

@EDIT:

Odinstalowałem origina, zainstalowałem na nowo i problem wciąż występuje.

Opublikowano

Masz antyvirusa jakiegoś ?

Jeśli tak to przejedź po dysku na którym jest orign.

Jeśli nie masz to pobierz to : http://www.eset.pl/Pobierz/Dodatkowe_narzedzia/ESET_Online_Scanner

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Coś ci może siedzieć (szkodnik) co blokuje przepustowość łącza

Opublikowano

Wifi czy kabel ?

Opublikowano

A więc tak, napisałem do Origina, oni kazali mi zrobić testy programem UOTrace. Zrobiłem testy wysłałem im wyniki i...oni napisali, że wszystko jest ok i nie mogę mi pomóc. Dopisali jedynie, że mogę przeczyścić pamięć podręczną Origina. Szukałem wszędzie instrukcji jak to zrobić, ale nigdzie tego nie ma. Jest ktoś w stanie mi pomóc? :) Bo trochę irytujące jest to, że nie mogę zagrać w gry za które jednak musiałem zapłacić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...