Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motorower

Czaka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zastanawiałem się nad kupnem motoroweru, na wiosnę 2014. Mam 15 lat, więc w sumie za 3 lata robię prawko. Chciałbym abyście dali mi jakieś propozycje do 4-5 tys zł.

Pojemność od 80 do 125.

Myślałem nad Junakiem 901 Sport, ale nie wiem czy to dobry wybór.

Opublikowano

Na 18 lat robi się prawo jazdy kat A. Możesz w wieku 16 lat zrobić A1 i jeździć 125-tką, zamiast mieć kartę i jeździć 50. Ja mam Hyosung gt 125, bardzo fajny sprzęt, na prostej 110-15 leci.

18 lat to jest prawo jazdy A2 mistrzu. Jeżeli chcesz 50'tke to użyj opcji szukaj.. wymieniałem tam wszystko.. Szukaj czegoś z silnikiem am6/derbi

Opublikowano

Nsr 125, rs125, cagiva mito 125 - to są mocne 125'tki

yzf 125, cbr 125, hyosong gt czy jakos tak xD + pewnie jeszcze jakies inne -- słabe 125tki, ekonomiczne.

Opublikowano

18 lat to jest prawo jazdy A2 mistrzu. Jeżeli chcesz 50'tke to użyj opcji szukaj.. wymieniałem tam wszystko.. Szukaj czegoś z silnikiem am6/derbi

A z "A2" to czasami nie jest tak, że jak masz 2 lata A1 to możesz zdawać w wieku 18 lat na A2 i później po dwóch latach A2 na A w wieku 20 ?

@Top.

Polecam cbr 125, paru kumpli ma i wychwalają ;)

Am - od 16 lat (do 50cc)

A1 - od 16 lat (do 125cc) + odpowienia masa

Hm.. Co Ci mogę polecić, Najlepiej jakiś starszy motor bo teraz nie ma już dobrych

etz 125

Jawa 125

WSK 3

AM od 13/14 lat dokładnie nie wiem, tak jak karta motorowerowa kiedyś

Opublikowano

Am - od 16 lat (do 50cc)

A1 - od 16 lat (do 125cc) + odpowienia masa

Hm.. Co Ci mogę polecić, Najlepiej jakiś starszy motor bo teraz nie ma już dobrych

etz 125

Jawa 125

WSK 3

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

w Junaku jak Ci się spierdzieli coś to o części cięzko bd, radził bym Ci jakiś suzuki, sam mam taki, i 80 lekko wycisne a mam 16 lat : )

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Polecam tzr 125 :) Ładny wygląd, fajnie buczy, a i zebranie ma ładne.

Nie wiem jak z modelem 125, ale 50 jest traktowana przez yamahe po macoszemu. Plastiki wyglądają jak nadmuchane, a dźwięk jak kosiarka. Jak w 125 2t chcesz mieć dobry dźwięk ?

21515.jpg

Opublikowano

Szukaj CBRki 125, mało pali ale ma moc <3

W porównaniu do rski to nie ma mocy :D Ale mało pali to fakt, poztym cbrka jest mała .. jak rower wygląda :P

Opublikowano

A może tak enduro 125 2t? Według mnie lepszy wybór, nawet jeśli wozisz się po mieście. Dobre przyśpieszenie, lżejszy od ścigaczo-podobnych, dobre modele są dość tanie. Jak mieszkasz na wsi to sobie pośmigasz wszędzie : po lasach,łąkach,drogach etc. Jak w mieście to zawsze możesz za 15/cały dzień pośmigać na torze ;) Dobrą opcją są różne ktmy exc, począwszy od 125 2t kończywszy na 250 4t wzwyż ( nie chce mi się wymieniać wszystkich modeli). Ale jak chcesz 125 , to dobry wybór będzie z ktm exc 125 lub yamaha dt 125, husqvarna sm 125 też daje rade. Takie podstawowe modele. Poszukaj na stronach o motocyklach, bo tutaj rzadko trafi się ktoś kto rzeczywiście zna się na motocyklach, większość pisze co słyszała.

21515.jpg

Opublikowano

Ale ktmy są drogie w uj, to samo części. Wątpie, żeby przeciętnego zjadacza chleba było stać na taki motocykl a co najważniejsze porządne utrzymanie. Bo co to za sztuka eksplatować i nie wymieniac na czas np. tłoka. I pozniej taki zajechany sprzęcior trafia na aucke i OKAZJA 2tys taniej niz normalnie.

Opublikowano

Jak ktoś jeździ tylko w weekendy lub do dojeżdżania to go nie skatuje tak szybko :) Sam w ktm'a celuję, dla mnie liderzy. Dobry też jest kmx 125, niestety chuowe zawiechy z przodu, można to jakoś skorygować, nie pamiętam :)

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...