Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POMOCY

kaailo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem ponieważ nie udaje mi sie zareklamować serwer minecraft

Reklamowałem na mpc była zapowiedź grało po 20 + osób po 2 dniach jakoś sobie poszli

Reklamowałem na youtube (spamiłem komentarzami) na najlepszych konałach po 2 h

I nadal nikt nie gra ....

Powie ktoś jak serwer zareklamować albo zareklamuje za opłatą ??

Opublikowano

Najlepszym sposobem na reklamowanie serwer, jest sam serwer. Powinieneś wykonać na nim jakieś epickie budowle, góry, zamki (najważniejszy jest spawn), a następnie umieścić zrzuty ekranu oraz IP na różnych forach.

Opublikowano

Jak wyżej, oryginalność to podstawa. Przede wszystkim ludzie patrzą też na wszystko co znajduje się na serwerze i czy administracja jest ogarnięta.

Dobry serwer sam jest dla siebie reklamą.

Pamiętaj, pomysłowość i oryginalność przede wszystkim ;)

Nie wymienię nazwy serwera, żeby tu nie robić reklamy (od tego jest inny dział :P ), ale jeden z najpopularniejszych serwerów technicznych z modami sam się rozreklamował. Prezentacja była zachęcająca, atmosfera miła, a administracja radziła sobie z rożnymi wyzwaniami - od bugów, aż po niesfornych graczy.

Opublikowano

I właśnie to złe zrobiłeś. Spamowanie komentarzami i youtuberów tylko pogrążają ciebie i twój serwer. Wkoncu ktoś moze ze wkurzyć i nakręcić filmik ośmieszający twój serwer a ma do tego prawo.

Reklamuj serwer w miejscach do tego przeznaczonych oraz i na forach nowych. Wkoncu sie rozwiną a kazdy gracz jest na watę złota.

Liczy sie także atmosfera czy budowle a jeśli po pierwszym wejściu na serwer wszystko jest po angielsku itp (79% osob wychodzi) albo administracja pisze "Elos Elos cosz tam u ćiebie, thx ze wbiles i hardcorowej gry ći adm życy(moźe dam ci vipa jak bechdziesz 90 godzinka bez przerw"

To odrazu 99,9% ucieka

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Reklama to bardzo trudna sztuka od ponad 3 lat, reklamuje mój serwer co prawda nie minecraft ale nauczyłem się, że ważne jest pokazanie graczom swojego zaangażowania. Po za tym serwer nie może być nudny. Nie długo startuje mój serwer minecraft (piątek) zobaczymy czy w tej dziedzinie udało mi się też dobrze rozreklamować.

5db2cb237b95bb99e2c82a5d.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...