Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

~[ EmpireCraft ]~ [1.6.2][100sl][FullSurvival+Factions][9 klas/ 34 skille][Nowy sytem Gildi][Armaty][Statki powietrzne i morskie][McMMO]

KlaKier23

Serwer  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? klas? wybierzesz

• Wojownik
      14
    • ?ucznik
      13
    • Czarodziej
      6
    • Kap?an
      0
    • Wampir
      11
    • Nekromata
      3
    • Druid
      4
    • Rze?nik
      3
    • Assassin
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hyx2.png

Jak używać Statki powietrzne oraz armaty :

Tak dobrze słyszysz! Umożliwia to plugin Ships. Nie jest to żaden Movecraft czy inne badziewie,

Ships umożliwia zbudowanie własnego okrętu, manewrowanie nim,

skręcanie oraz automatyczne poruszanie się. Nic nie stoi na przeszkodzie

abyś razem ze znajomymi zwiedzał świat na twoim własnoręcznie zbudowanym statku!

Możesz również wykorzystać statek bojowo montując na nim działa artyleryjskie!

Można je również montować gdzie zechcesz, w twierdzach lub twoich kryjówkach.

Działem można celować oraz ustawić siłę wystrzału. Jest to trudne dlatego dobry kanonier

jest na wagę złota!

Jak tworzyć statki?

Są 3 typy okrętów:

-morski (musi składać się w 15% z wełny, nie wymaga paliwa, średnia prędkość),

-powietrzny (musi składać się w 60% z wełny, wymaga paliwa, najszybszy),

-marsship (tylko dla vipów, musi składać się w 10% z detektorów światła słonecznego, nie wymaga paliwa,

działa tylko w dzień, wolny)

Aby okręt działał i można było nim kierować trzeba utworzyć na nim tabliczki, oto one:
2013-05-05_10.41.48.png
* Główna tabliczka definiująca dowódcę i oficera:
* pierwsza linia:[ships]
* druga linia(typ statku): ship/airship/marsship
* trzecia linia: Kapitan okrętu (nie wymagane.)
* czwarta linia: Oficer okrętu (nie wymagane.)

2013-05-05_10.41.14.png

* Napisz w pierwszej linii: [engine]

Uderz prawym przyciskiem w tą tabliczkę a statek poruszy się w kierunku w którym ją ustawiłeś.
(służy do manewrowania statkiem)

2013-05-05_10.41.28.png

* Napisz w pierwszej linii: [wheel]
* Kliknij na tabliczkę prawym, statek obróci się w prawo.
* Kliknij na tabliczkę lewym, statek obróci się w lewo.

2013-05-05_10.42.13.png

* Napisz w pierwszej linii: [elevator]
Służy do manewrowania wysokością statku powietrznego i marsship.

2013-05-05_10.42.26.png

* Napisz w pierwszej linii: [EOT]
Kliknij prawym aby statek poruszał się automatycznie z pełną prędkością.

Uwagi dotyczące tworzenia statku!

Skrzynki stawiaj z dala od tabliczek, mogą się zbugować.

Ogólnie cały plugin jest wrażliwy i bugi mogą występować często, miej to na uwadze.

cannons_650.png

Działo składa się 3 bloków wełny, kamiennych przyciskach pod dwóch stronach, i pochodni tak jak na zdjęciu.

Jak je obsługiwać?

1.Załaduj od 1-3 prochu (im więcej tym większa siła wystrzału) klikając prawym przyciskiem myszy na lufę armaty, oczywiście trzymając proch w ręce.

2.Mając w ręce kulę armatnią (cobblestone) również kliknij prawym na bok lufy armatniej. Jeśli poprawnie załadujesz cobblestone zniknie.

3.Kliknij prawym przyciskiem na pochodnię, BOOM! Załóż hełm aby uniknąć obrażeń od fali wystrzałowej!

Możesz dokładniej celować armatą, do tego celu spraw sobie zegarek, gdy już go trzymasz w ręce kliknij prawym na lufę armaty, najedź na interesujący cel

i poczekaj aż komunikaty o ustawianiu armaty ustaną, nie ruszaj celownikiem i kliknij prawym na cel który wskazałeś, teraz armata jest ustawiona i możesz odpalać.

Dobry kanonier jest na wagę złota, może akurat ty takim zostaniesz?

Jak aktywować skille :

[ATK] : skill który jest uruchamiany podczas walki przedmiotem danej klasy przykładowo jeżeli walczysz mieczem uderzenie uruchamia daną umiejętność

[DEF]: skill który słóży głównie do obrony jest on uruchamiany LPM trzymając przedmiot danej klasy

[ZON]: tworzy strefę wokół postaci która dodaje różne bonusy włączany jest on LPM trzymając przedmiot danej klasy

szlaczek.gif

Serwer jest dóżo ciekawszy od zwykłych Factions-ów gdyż masz możliwość wyboru klasy a każda klasa ma swoje plusy które przydadzą Ci się podczas walki z wrogiem

szlaczek.gif

System gildi jest mniej zawodny od factions gdyż pewnie nie raz byłeś zdenerwowany tym że ktoś podczas nie obecności zginął pare razy power spadł i twoja gildia została zgrifowana. Na tym serwerze gildia jest stała wróg nie ma możliwości podbicia jej może jedynie obrabować skrzynki lub ostrzelać ją z armat

szlaczek.gif]

Jeżeli denerwowało Cie że na niektórych serwerach było mnóstwo ciekawych pluginów a ty nie wiedziałeś jak ich używać to na tym serwerze ten problem Cie nie dopadnie ponieważ nie musisz znać żadnych komend ponieważ wszystko będziesz mógł ustawić za pomocą panelu na spawnie

szlaczek.gif

Start serwera: GODZINA 19:00

IP: 37.59.44.208:58811

A kalesony kurwa

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Taki mały plagiat culturisa ,ale nie wypowiadam się bo wygląda wdg. mnie fajniejsze:)

Fajny,pomysł ,ale po cholere mieszać 2 epoki ,wszystko byłoby pięknie gdyby nie te statki powietrzne ,ale i tak super pomysł zaraz może spróbuję napisać podanko:)

Opublikowano

Faktycznie serwer podobny do Culturisa ale wszystko uzgodniłem z rybeuszem już od dawna ze sobą współpracujemy a staki powietrzne chyba faktycznie wyłącze będą same bitwy morskie

A kalesony kurwa

Opublikowano

Poza tym, mam nadzieję iż to nie będzie następny serwer w którym profesja maga oraz łucznika jest najpotężniejsza, zróbcie coś typu zbalansowania wszystkich profesji.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Poza tym, mam nadzieję iż to nie będzie następny serwer w którym profesja maga oraz łucznika jest najpotężniejsza, zróbcie coś typu zbalansowania wszystkich profesji.

Nie będzie takiej sytuacji każda klasa jest bardzo fajna tylko trzeba umieć ją grać. Pozatym jeżeli często używasz skilli lvl rośnie i twoje umiejętności są bardziej efektywne. Dodadtkowo klasy są stworzone aby grać w drużynie a nie w pojedynke dlatego członkowie gildi powinni się dogadać kto weźmie jakią umiejętność aby podczas walki ich PvP było jak najbardziej efektywne :D

A kalesony kurwa

Opublikowano

Serwer pewnie nie wypali jak poprzedny..

Jesli wypali i bedzie ogarniety heroes to napewno zagram

Serwer mam nadzieje nie padnie jak poprzedni gdyż klęską PokeCraft był launcher który nie działał u 70% graczy. Mam nadzieje że klasy wam się spodobają.

zapowiada sie strasznie ciekawie kiedy start bo nie moge wytrzymac :! chyba na start kupie V.I.P albo S.V.I.P

Start nie oficjalnie planuje na sobote ale to jeszcze nie pewne

A kalesony kurwa

Opublikowano

Dlaczego ingorujesz moje posty! :P

sorrki ale mam juz budowniczego teraz potrzebuje "questera" który zajął by sie questami na serwerze jeżeli nim chcesz być to zapraszam

A kalesony kurwa

Opublikowano

Mam nadzieję, że enchanty będą wyłączone, bo niektóre klasy nie mają jak enchantować swojej broni (np. nekromanta)... to jest jedna z rzeczy, która doda balansu.

Opublikowano

Mam nadzieję, że enchanty będą wyłączone, bo niektóre klasy nie mają jak enchantować swojej broni (np. nekromanta)... to jest jedna z rzeczy, która doda balansu.

hmmm nad tym się jeszcze zastanowie. A co sądzicie aby np. stworzyć czat tylko na 200 kratek przykładowo. Zapobiegło bo ty spamowi i dało by spokojną gre.

A kalesony kurwa

Opublikowano

Dobrze się zpowiada. :) Z tym chatem też będzie super, a i mogę być questerem tylko powiedz czy macie autorski plugin na questy cz z bukkit.org?

Opublikowano

Z doświadczenia gry na serwerach z Heroes wiem, że np. Łucznik ma większy dmg z łuku, a z łukiem power 4 jest niezniszczalny, tak więc trzeba by było temu jakoś zapobiec. Czat też jest bardzo dobrym pomysłem.

Opublikowano

Dobrze się zpowiada. :) Z tym chatem też będzie super, a i mogę być questerem tylko powiedz czy macie autorski plugin na questy cz z bukkit.org?

Adziękuje za pozytyw. Chętnie obsadzę Cie na stanowisku questera dogadamy się co i jak na PW

Z doświadczenia gry na serwerach z Heroes wiem, że np. Łucznik ma większy dmg z łuku, a z łukiem power 4 jest niezniszczalny, tak więc trzeba by było temu jakoś zapobiec. Czat też jest bardzo dobrym pomysłem.

Nie dokońca tak jest łucznik nie ma wiekszy dmg z łuku jeżeli chodzi o pojedyńcze strzały ale ma on skille które zadają większe obrażenia a żeby skill się odnwił trzeba chwilkę poczekać. Jednak na serwezrze będzie McMMO które faktycznie wraz ze wzrostem lvl wzrasta dmg zadawanych ciosów

A kalesony kurwa

Opublikowano

Co do startu proponuje ci abys dal mi ip/dodal mnie na wl

gdyz gralem na wiekszosci serwerow z heroes o szybko znajde bugi

Oraz często używasz nodusa, tak pamiętam serwer Wiedźmina :)

cd tematu :

Będzie ekonomia? Czy żadnych sklepów itp ?

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Co do startu proponuje ci abys dal mi ip/dodal mnie na wl

gdyz gralem na wiekszosci serwerow z heroes o szybko znajde bugi

Gracze sami odnajdą bugi na starcie serwera.

Opublikowano

Wiadomo jaka data Startu? Jesli tak to moze ktos podac, bo nie wyczytalem takich informacji. Nie lubie zapowiedzi serwerow, zawsze jakis nie wypal z takich, i juz nie mam nadziei ze ten bedzie tym "PRO" ... Tak juz jest ;D Ale powodzenia w tworzeniu i napewno wbije po starcie zeby zobaczyc i Krytykowac na wlasny sposob serwer... Pozdrawiam

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...