Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pomocy

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam freezy podczas grania, w minecrafta itp, a przeglądanie internetu już jest normalne. patrzyłem do kompa, kurzu troche było, ale mało, wyczyściłem, nie pomogło. Zrobiłem kilka zdjęć, wyślę je komuś na pw, osobie, która się na tym zna, ktoś chętny do pomocy? Tam mogę bardziej rozpisać mój problem, i oczywiście daje lubię to za pomoc, bo to jest upierdliwe

finalrender.png

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Beznadziejne, ale wystarczające na minecrafta, kiedyś grałem bez żadnych problemów, po za tym gram na najgorszych ustawieniach graficznych. WIęc podzespoły nie mają tu znaczenia. Nie wstawie tu zdjęć, mam je na telefonie, naciskam na nim udostępnij, po czym wybieram maila, i tak wysyłam, na telefonie.

Kiedyś próbowałem dać zdjęcia z telefonu na kompa, ale sięnie udało, nie mogłem ich znaleźć, nie było nawet w folderze pictures. prosze nie próbuj teraz mi pomóc z przesyłaniem zdjęć na kompa, jak chcesz pomóc to podaj maila na pw ;)

finalrender.png

Opublikowano

Można było, można. Powiem ci że to zabytek, radziłbym ci kase zbierać na nowego kompa jeżeli chcesz w nowe gry pograć, a jeżeli tylko do minecrafta to 1 gb ramu kup i jaką kartę graficzną do 150 złotych może mniej się zmieścisz

Opublikowano

RAM starczt gorzej z prockiem bo tu juz cienko ... procek zmienic na jakis 2.8ghz na ten socket, za 20zl dokupic 1gb ramu i gotowe... gpu nic nie ma do mc oprocz 60-80+ fps...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Ja was nie prosiłem o wypisanie części i mówienia mi co mam robić, nie będę nic kupował, a przynajmniej na razie, jak macie takie posty pisać to lepiej nic nie piszcie

finalrender.png

Opublikowano

Golden aktualnie to ty tutaj piszesz tak "jakbyśmy" my Ci szkodzili. To forum nie lubi takich osób jeśli masz tak pisać wyjdź!.

Co do kompa jest to zabytek, masz freezy?

Przeinstaluj kompa na win xp 32.

Przed użyj ccleanera aby go ogarnąć z syfu oraz możesz jeszcze sprawdzić czy nie masz virków.

graphic.png
Opublikowano

Komputer jest świeżo po formacie, mam win xp 32, ccleanera używam regulanie co tydzień/dwa

Komputer nie jest dobry, to fakt, ale jak już mówiłem to nie powinno stanowić problemu w graniu w minecraft, zawsze grałem normalnie i było ok.

finalrender.png

Opublikowano

No mc wydaje się mało wymagającą grą ale te textury ( klocki ) wymagają od ramu strasznie dużo.

Jeśli byś dodał jeszcze 1 gb ramu w tedy myślę że byś odczuł różnice w graniu. Ale jeśli nie ma opcji kupna zostaje męka.

Któryś z użytkowników miał tu temat z podwyższeniem wydajności w mc. Jak znajde to zedytuje posta.

Łapaj :

http://www.mpcforum.pl/topic/897583-tut-dodanie-ramu-do-minecrafta/

Informuje Cię że 1 gb na windowsa + mc to troche za mało ;p.

Wgl. ta karta i proc nie nadają się do grania w mc.

Ja na podobnym sprzęcie gram na 8-100 klatkach.

graphic.png
Opublikowano

Co ty wygadujesz, skoro coś działało poprawnie to nie ma prawa działać gorzej skoro sprzęt nie był wymieniany.. Gdyby było tak jak mówisz miałbym mało fps, a nie freezy, czyli zatrzymywanie się ekranu. Ten problem też mam w jeszcze mniej wymagającej grze, a mianowicie warrock. W każdej, to nie jest wina sprzętu, kiedyś grałem normalnie. mialem te 30 fps, to mi starczyło, ale z tymi "zatrzymywaniami" ekranu się nie da grać.

finalrender.png

Opublikowano

Co ty wygadujesz, skoro coś działało poprawnie to nie ma prawa działać gorzej skoro sprzęt nie był wymieniany.. Gdyby było tak jak mówisz miałbym mało fps, a nie freezy, czyli zatrzymywanie się ekranu. Ten problem też mam w jeszcze mniej wymagającej grze, a mianowicie warrock. W każdej, to nie jest wina sprzętu, kiedyś grałem normalnie. mialem te 30 fps, to mi starczyło, ale z tymi "zatrzymywaniami" ekranu się nie da grać.

A nie zastanawiałeś się na tym, że sprzęt się kończy i pora porzucić tego dinozaura (zintegrowany układ w Celeronie G będzie już wydajniejszy od tego GF...)

Skoro system świeży to nie widzę innej przyczyny.

Opublikowano

2 up

No bo takie posty mnie wkurzają, zawsze każdy pisze tak samo, a wcale nie pomaga.. Wiele razy juz zakladalem o tym temat, po prostu sie przyznajcie, ze wy z dzialu komputery też nie wiecie wszystkiego i nie potraficie pomoc nie majac dostepu do mojego kompa, w koncu nie jestescie magikami

up

wiesz, chciałbym mieć nowego kompa, ale zanim bym na niego uzbierał to by minęły lata. Jakoś mi nie zależy tak bardzo, czasem sobie wezme laptopa od mamy, a jak chcę grać to szukam gier o niskich wymaganiach. Jestem nieciepliwy, nie rozmawiajmy o tym co mam wymienić, kupić, dlaczego nie chcę itp.

Proszę o pomoc. Będę już bardziej grzeczniejszy, troche byłem wkurzony. Powiedz mi co ma nowy system do tych problemów, które były jeszcze przed formatem. Ogólnie mam to od kilku miesięcy, tak, przez kilka miesięcy wgl nie grałem w gry.

finalrender.png

Opublikowano

Up, dostane za to warna ale trudno.

Do cholery jasnej, każdy CI mówi że ten epki może iść co najwyżej do śmieci. Za tego kompa nikt by nie dał złamanego grosza.

Możliwe że życie tego PC się już kończy, jak i mojego również.

Zainwestuj pare zł w coś świeższego, grasz tylko w mc? to nawet kompa za 300zł będzie lepszy niż to coś.

Tak btw. Kto Ci powiedział że my wszystko wiemy? Każdy stara się pomóc na własny sposób. Zachowujesz się jak ch*j za przeproszeniem.

Staramy Ci się pomóc a ty nas zlewasz, to że dałem pomysł nt. sterowników było moją własna wolą napisania tego posta, nie musiałem tego robić ale to zrobiłem ponieważ chce Ci pomóc jak tylko potrafie ( jak i reszta na tym forum ).

Zachowujesz się jak bachor który ma 12 lat, i myśli że jest pękiem świata. Masz 66 postów na tym forum, tak posty nic nie znaczą ale to tylko pokazuje że jesteś nowy na forum.

Troche kultury oraz szacunku by Ci się przydało.

graphic.png
Opublikowano

Up, dostane za to warna ale trudno.

Do cholery jasnej, każdy CI mówi że ten epki może iść co najwyżej do śmieci. Za tego kompa nikt by nie dał złamanego grosza.

Możliwe że życie tego PC się już kończy, jak i mojego również.

Zainwestuj pare zł w coś świeższego, grasz tylko w mc? to nawet kompa za 300zł będzie lepszy niż to coś.

Tak btw. Kto Ci powiedział że my wszystko wiemy? Każdy stara się pomóc na własny sposób. Zachowujesz się jak ch*j za przeproszeniem.

Staramy Ci się pomóc a ty nas zlewasz, to że dałem pomysł nt. sterowników było moją własna wolą napisania tego posta, nie musiałem tego robić ale to zrobiłem ponieważ chce Ci pomóc jak tylko potrafie ( jak i reszta na tym forum ).

Zachowujesz się jak bachor który ma 12 lat, i myśli że jest pękiem świata. Masz 66 postów na tym forum, tak posty nic nie znaczą ale to tylko pokazuje że jesteś nowy na forum.

Troche kultury oraz szacunku by Ci się przydało.

Zaskocze cię, jestem tu od 2011 roku. Próbowałeś mi pomóc to fakt, ale wy mi ciągle próbujecie wmówić, że to wina sprzętu, ale przecież mówiłem, że kiedyś działało bez problemów, więc wina sprzętu to nie jest. Nie piszcie już o moim kompie, wiem, że to gówno, no ale co poradze, nie stać mnie ba nowego, nie zamierzam też kupować za 300 zł, dla samego w minecrafta, bo i na moim da się w niego grać z 30 fps z optifine i najgorszymi ustawieniami. Może ktoś chcę te zdjęcia na maila, na nich jest pokazane to co jest w środku kompa, mi tam wszystko wyglądało na ok, ale wy się bardziej znacie.. No nie wiem, już nie mam pomysłu

finalrender.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...