Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pomocy

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przenośnia, auto z czasem (przebiegiem) się pogarsza ==> to samo jest z PC. Nowa technologia zastępuje starą tak samo jest z autami kiedyś były 1 cylinderki tera masz po 8+.

Konie zastępowały tiry. Coś za coś.

Miałem podobny problem jeśli chodzi o freezy, w moim przypadku okazało się że wina stała po stronie dysku mianowicie zapchałem go do 30 gb wolnego miejsca na partycji i gdy otworzyłem jakie kol wiek okienko to miałem freezy. U mnie pomogło zeskanowie virków oraz oczyszczenie dysku do tych 60gb+.

Przeskanuj kompa czy nie masz w 100% żadnych wirków.

graphic.png
Opublikowano

Kolego jak mówisz, że kilka miechów temu Ci Minecraft działał normalnie a teraz Ci freezuje to najprawdopodobniej z powodu jakiejś aktualizacji Minecraft'a która go obciążyła. Mam baaardzo podobnego kompa (chyba nawet taki sam) i mi Mc chodziw miarę "ok" na multi na single ne da się grać, chyba, że na płaskim świecie. Robiłem na nim około 20 formatów, ale najlepszą wydajność po formacie mial przez max meisiąc od frmatu. Tak to już bywa ze starymi komputerami. Ja już od jakiegoś czasu zbieram na nowego kompa i tobie także radzę. Ja osobiście mam już dość tego kompa, gdy kupię nowego z chęcią wypi**dole go przez okno. On był "dobry" dawno temu, już dawno powinien przejść na emeryturę. Tyle ode mnie.

P.S. Jak już prosisz o pomoc to zachowaj szacunek i kulturę dla osób, które starają się Ci pomóc. Inaczej nie masz na co liczyć. Ludzie w tym dziale są bardzo mili i pomocni, nawet mnie nauczyli trochę składać komputery :D Każdy stara się na swój sposób jak potrafi. Nie ma tak, że napiszesz i już wszyscy wiedzą co jest z Twoim komputerem.

P.S.2 Komputery się zużywają jak samochody. Im starsze tym gorsze, rozjeżdżone. W kompie mogą pwostawać "mikro awarje", które z początku nie są szkodliwe ale jak już uzbiera się pare lat kompa to już jest gożej. Może i gadam głupoty, nwm nie znam się tak dobrze poza tym jestem zmęczony. Przepraszam z tego powodu za jakiekolwiek błędy w mojej wypowiedzi.

Mam jeszcze jedno przypuszczenie. Może masz za wyoskie temperatury ? Ew. masz mało przewiewną obudowę i Ci się szyko komp nagrzewa. Ja mam czasem takie fazy, że mi się resetuje z powodu przegrzania.

Opublikowano

Jeśli mogę coś dodać jeśli masz wysokie temp. to otwórz bok budy i niech tak zostanie bynajmniej gorące powietrze będzie miało gdzie uciekać. Chodź posiadam podobną specyfikacje i moja karta grafi max. 62C w teście :D.

graphic.png
Opublikowano

Tutaj nie ma co wiecej pisac, dzisiejsze telefony mają lepsze osiągi od twojego pc. Poprostu zbieraj hajs na nowego.

Nie mam zamiaru zbierać przez 4 lata 2000 zł, żeby sobie pograć przez 3 lata. Co to cię z resztą obchodzi jaki mam komputer, albo chcesz mi pomóc, albo nic nie pisz

finalrender.png

Opublikowano

Wiem, że nie chcesz kupować nowego kompa, ale to jedyne wyjście. Może to, że napiszę Ci to jeszcze jedna osoba coś da. Sam mam kompa słabszego od Ciebie (nvidia 7600gt, amd sempron 1.8ghz, 512mb ramu) i minecraft na singlu lagował mi się w chu* za przeproszeniem. Sam niedługo kupuję nowego, bo jeśli w starym bym miał wymieniać części to miałbym wszystkie po kolei, łącznie z obudową, bo wejśćia usb i na mikrofon są zepsute. Mam z Metinem taki problem jak ty z Mc, kiedyś odpalałem jednego normalnie, a teraz mam lagi na tym jednym, gdzie ludzie odpalają po 30 albo i więcej. Albo zdecydujesz się na nowego kompa, albo musisz się męczyć na tym złomie, bo inaczej tego w dzisiejszych czasach nie można nazwać

Up, nie rozumiesz, że nic innego na to nie poradzisz ? Ew. chociaż ramy dokup, ale nie gwarantuję, że to pomoże.

Opublikowano

Wiem, że nie chcesz kupować nowego kompa, ale to jedyne wyjście. Może to, że napiszę Ci to jeszcze jedna osoba coś da. Sam mam kompa słabszego od Ciebie (nvidia 7600gt, amd sempron 1.8ghz, 512mb ramu) i minecraft na singlu lagował mi się w chu* za przeproszeniem. Sam niedługo kupuję nowego, bo jeśli w starym bym miał wymieniać części to miałbym wszystkie po kolei, łącznie z obudową, bo wejśćia usb i na mikrofon są zepsute. Mam z Metinem taki problem jak ty z Mc, kiedyś odpalałem jednego normalnie, a teraz mam lagi na tym jednym, gdzie ludzie odpalają po 30 albo i więcej. Albo zdecydujesz się na nowego kompa, albo musisz się męczyć na tym złomie, bo inaczej tego w dzisiejszych czasach nie można nazwać

Up, nie rozumiesz, że nic innego na to nie poradzisz ? Ew. chociaż ramy dokup, ale nie gwarantuję, że to pomoże.

Ja po prostu nie wiem jak uzbierać na kompa, żeby to trwało mniej niż 1.5 roku. Nie rozumiem was. Przecież kiedyś normalnie grałem w minecrafta, a żadnej cześci nie wymieniłem..

@edit

nawet sobie myślałem, żeby zbierać na xbox360, mógłbym grać, a wydatek byłby dużo mniejszy, tylko, że wychodzi ten ONE, i nie wiem jak długo byłyby produkowane gry pod xbox 360

finalrender.png

Opublikowano

Z tego co wiem, xbox to gówno. Lepiej już kupić ps3 slim i grać w gta 5

ale większość osób w mojej klasie ma xboxa.. Dla innych xbox to gówno, a dla drugich ps, proszę nie zaczynaj tej kłótni w moim temacie

finalrender.png

Opublikowano

Za 300-400zł(no może 500) masz kompa do minecrafta i innych mało wymagających gierek.

http://allegro.pl/komputer-zakupiony-w-vobis-full-wypas-do-gier-i3585642916.html
http://allegro.pl/komputer-do-gier-hd-7870-2-4ghz-4-gb-ddr3-promo-i3578847257.html 

Do minecrafta i mało-średnio wymagających idealny.(w dugim proc ssie a karta jest wyje*ana w kosmos)

Spróbuj go wylicytować

graphic.png

Opublikowano

ale większość osób w mojej klasie ma xboxa.. Dla innych xbox to gówno, a dla drugich ps, proszę nie zaczynaj tej kłótni w moim temacie

To Ty możesz być wyjątkiem i kupić PS3 ;).

Obecne generacje konsol się kończą, wystarczy popatrzeć na GTA V i porównać grafikę z innych gier do ustawień pecetowych na LOW.

Opublikowano

Up dla tego xbx 'one' oraz ps4 mają być rewolucją na rynku -,-.

Chociaż nie wywale 2k w błoto.. Bo znowu kupować gry aby nie modować konsoli to strata kasy.

Już wole mieć pirata na PC nić wydawać 200zł+ na gierke. Wow "bo" wyszła.

Nie popieram piractwa ale jest to lepszy sposób niż kupno :D.

Ale masz racje jeśli chodzi o poziom grafiki na aktualnych konsolach.

Chodź tak czy siak xbx przebije ps'a 2krotnie..

Już po procku oraz ilości ram można to wnioskować.

graphic.png
Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś wymienić chłodzenie na procesor, przy wysokich temperaturach albo się zawiesza, albo wyłącza. Nie zapomnij też o nieco lepszej paście. Rzeczywiście, więcej ramu by się przydało, ale możesz też spróbować przypisać wyższy priorytet i tak z 60-70% obecnego ramu..

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś wymienić chłodzenie na procesor, przy wysokich temperaturach albo się zawiesza, albo wyłącza. Nie zapomnij też o nieco lepszej paście. Rzeczywiście, więcej ramu by się przydało, ale możesz też spróbować przypisać wyższy priorytet i tak z 60-70% obecnego ramu..

Pisałem już wiele razy, póki co nie zamierzam wymienić żadnej części, skoro działało kiedyś to teraz też powinno, a temperatury mam ok, testowałem.

finalrender.png

Opublikowano

"skoro działało to teraz też powinno"

mhm

Błagam nie obraź sięc PROSZĘ :C ale JESTEŚ DEBILEM

Piszą ci przeje wszyscy że części się eksploatują, a ten twój dinozaur ma prawo do odmowy posłuszeństwa.

graphic.png

Opublikowano
Opublikowano

Nie chodzi o popsucie, ale o to że się trochę zużyły i wydajność się pogorszyła

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...