Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]2.2Gb ramu = ile pluginów max ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[R]

[E]

[K]

[L]

[A]

[M]

[A]

Cześć, wiecie może ile mogę mieć pluginów na 2.2 gb ramu ? Mam 30 pluginów i 20 tps'ów to chyba norma. (Serwer 20 slotowy)

Opublikowano

A jaki procesor, łącze? To wszystko wyjdzie w "praniu", może być nawet 50 jak nie więcej, zależy też jakie pluginy np. Masz 2pluginy(essentialsspawn, essentialschat) to wiadomo, ze mniej zużyją ramy niż tabdeco.

Opublikowano

Powiem Ci tak, pluginami możesz jedynie trochę obciążyć serwer, jednak jak gracze wejdą to wtedy zaczyna się jazda, wszystkie pluginy muszą "mielić" dane i to obciąża serwer.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

A na jakim hostingu postawisz serw'a ?

ja na 3GB miałem 50 slotów, bez lagów. Trochę pluginów było. Zalecam ci na 2 GB max. 35

Na jakim hostingu

postawiłeś ze 3 giga ramu i bez lagów ?

Serwer PvP: garnizon.maxc.pl Zapraszamy -> 25/40

Opublikowano

Uuuu.. Tu by się przydał matematyk xD ..

Niestety to nie będe ja , miałem 2 na koniec xD ..

Ale tak myśle że około tak jak @up 35 pluginów max ;) wtedy będzie bez lagów , mogą małę się pojawić ale i tak będzie gra płynna ;)

Opublikowano

Zależy ja miałem na disconnect.pl 2gb ramu, 20/20 serwer stał 0 lagów ale ja miałem 10 pluginów ;p a reszta to były skrypty :) na wykazach zużywało od 500mb do 860mb ramu przy 20/20 a procesor miał 27% użycia więc disconnect.pl mają dobre maszyny.

@Topic

Na 3 gb jak widzisz można fajnie serwer ustawić ale trzeba się na tym znać i wiedzieć jak nie zamulić serwera trzeba też mieć dobry host ale jak na to to polecam ci maksymalnie 20 - 25 pluginów i 30 slotów i tak będzie fajna zabawa na serwerze :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...