Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 3000 i lipa

malydarken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szkoda ze cena przekracza 3k, bo akurat u mnie nie moze przekraczac, ale ogolnie dzieki za checi napewno mu to pokaze i moze cos zmienimy

Opublikowano

Po alpejskich kombinacjach:

http://www.morele.net/inventory/info/kPHUlz/

W tej cenie raczej nic lepszego się nie złoży (chyba że drobne zmiany nie wpływające za bardzo na wydajność)

Masz jeden z szybszych dysków twardych dla pospolitego użytkownika (200-250 zł), wydajnego GTX'a 670 z dużym potencjałem OC od ASUS'a, 8GB ramu w Dual-Channel, modularny zasilacz od TT, 530W (wystarczy z zapasem na ten zestaw), i5 3,2GHz z turbo do 3,6 oraz świetną przewiewną obudowę od CM z cichymi wentylatorami oraz dobrym cable managment.

Opublikowano

naprawde dzieki, bo widze ze ktos to robi z głową i chce naprawde pomoc i zdecydowanie podoba mi sie ta opcja komputerowa ktorą podałes i przesle mu ją, jeszcze raz dzieki wielkie :)

Opublikowano

@UP Taa, 4GB RAM'u, tyle to wystarcza do gier na mid-high a raczej nie chce grać na takich ustawieniach. Sam mam problem z ramem przy grach na maksymalnych ustawieniach. I jeszcze ten Corsair w tym budżecie. Rozumiem przyoszczędzenie na czymś (co już zostało zrobione) ale bez przesady.

Przeanalizowałem to i możesz wziąć taki zestaw, byłby w pewnym sensie lepszy jednak masz tu dość słabą płytę główną (choć kompatybilności zestawu ani jego wydajności to nie zaszkodzi):

http://www.morele.net/inventory/info/1lZlw8/

Lepsza karta graficzna kosztem płyty głównej, dałem też znacznie lepszy zasilacz bo było z czego. 650W dlatego że 550W kosztuje 7 zł mniej, warto dopłacić.

Jest jeszcze opcja taka, że jeśli zależy Ci na jakości całego zestawu weźmiesz coś na GTX'ie 760.

Opublikowano

to niech bd matx, tą nagrywarke wywalic, a dodac lepsze chlodzenie zeby było chlodno i cicho. Masz jakąś propozycje ?

Opublikowano

a cos takiego ?

1. Seagate Barracuda ST1000DM003 (3.5", 1TB, 64MB, SATA/600)
2. Goodram DDR3 2x4GB 1333MHz CL9
3. SilentiumPC Fera Pro HE1224
4. Cooler Master N200 czarna
5. Thermaltake Smart Se 630W 80+ Bronze
6. Gigabyte GA-B85M-D3H
7. Intel Core i5-4440 3.1GHz BOX
8. MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr IV Gaming 2GB DDR5 PCI-E BOX

Opublikowano

760 jest dosc slabe przy stawianiu go kolo 770, 7970 i 7970 ghz zasilacz za mocny, procek taki jak wczesniej...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...