Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] 'Pick Order'

uwotm9.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tym powiedzeniu? Przeważnie stosowane przez polaczków. Gram z kumplem, piszemy że idziemy mid, support etc. a takie polaczkowe ścierwo, picknie mida, bluzga wszystkich, 0 gangów, brak 'musku', kompletnie nic. Bez zerowej komunikacji a potem najczęściej nic nie gra. Dodam, że Platyna V. Imo powinni banować za takie coś, bo serio komunikacja > własne wymysły. Co wy sądzicie o tym?

he?

Opublikowano

Kiedyś pojawił się wpis, na jakimś forum nie pamiętam już jakim gdy przy starcie rankeda (start solo) wybierasz linię na którą idziesz. Znajdzie się 5 graczy każdy na inną linie o podobnej dywizji i gotowe. Ogólnie ja nigdy nie oddaje ADC, bo gdy to robię to przegrywam. Wolę instalocka jebnąć i go wyjebać na inną linię niż przegrać mecz.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Tak jak DJ D-VorT, lubię czasem zasłonić się pick orderem, jeśli widzę że ktoś kto idzie na tego mida z góry zachowuje się (już w lobby) jak pajac, albo wiem że mogę grać swoim mainem i to rozwalić. Oczywiście czasem odpuszczam, ale to często kończy się źle. Przykładowo dzisiaj grałem sobie 5 gier, normali bo normali, ale gralem. 4 gry pod rząd picknąłem sobie mida moją luv nidalką. Klol, mid wygrany, ganki, push, ostatecznie victory. W następnym, piątym meczu poszedłem na topa. bo ktoś zrobił sobie instalock mida i nie chciałem być chamski. Mid przegrał, bota nie miał kto gankować (jungler spał, a mid siedział na linii i farmił / i tak skończył z 50 farmy w 15 minucie i 0/4) i też przegrał, topa przegrałem 1/2 bo jednak nida na yoricka średnio wypada. Mecz przegrany. For fuck sake.

Generalnie w temacie:

Żyjemy w czasach chorego community, szczególnie polskiego, więc wiele osób będzie używać pick order do tego, by uniemożliwić "noobtardom" przegranie ich ulubionej linii. Ale jeśli jest tak jak mówisz (a wiem, że to prawda) i ktoś wpieprza się w ten sposób na mida kończąc z 0/10, to wybacz, ale - mimo że rzadko używam opcji report - takiej osobie go dam.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

aktualnie smurfuje na eune w silver1 z platine2 west i w kazdym meczu mam wyjebane w to co kto pisze;) biore adc na topa adc na mida adc na bota. http://www.lolking.net/summoner/eune/36934522#history w miare ok na tym wychodze. ale do platyny myśle gram swoje i sam będe te mecze wygrywał. jak już wbije platyne zaczne grać normalnie:) bo na tym poziomie najprościej wygrać mi adc, choć mój main to jungle;)

Opublikowano

Najlepszym sposobem na to, jest wyjebane na to, że pickneli. Bierzemy postać którą chcieliśmy iść. Wtedy się oduczą, faktycznie, pickorder ma znaczenie, ale nie w srebrze czy brązie nawet nie w złocie.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Szczerze, nie rozumiem was... ja zawsze biore co chce( gdy jestem 1 ), a mój team musi się dostosować do mnie i rzadko kiedy są problemy, bo zwykle jestem 1 w call orderze również, ale pisze im zawsze, żeby pickali to co potrzeba, tylko czasami ludzie nie lubią supportem iść i tylko wtedy mogą zacząć trollować, tak naprawde wazniejszy dla mnie jest mimo wszystko call order, ale jak ktos wybierze cos przede mna to mu po prostu pozwalam i ide gdzie trzeba, a czasami zdarzą sie nawet takie wyjątki, że się pytam czy mogłbym iść np. na mida, a on się zgadza... nie wiem czemu tyle osób gada o polaczkach w lolu, bo ja jakoś takiego polaczka mam 1-2 razy na 5 gier a jak ktoś ci mówi, że najlepszym sposobem jest i tak wybranie swojej postaci, to mam nadzieje, że przegracie tą gre z powodu double mida/ solo adc

Opublikowano

no ja glownie na tej wysokosci gram adc w premade z suppem zawsze placz ze premade itd... znajomi chca grac bo widza co robie i ze to nie moj poziom bo sam gry wygrywam z tym ze zazwyczaj oni maja last picki bo mam duże MMR ja mam firsta. plus czesto musza isc tego suppa to też sie uczą go grać bo wole mieć nie ogarnietą leone której powiem co i jak ma robić niż typa co bierze janne na eza albo blitza który świruje recall pod wierzą przez poł meczu i nic nie pomaga. jak wygram linie a rzadko przegrywam to wygram cały mecz. dziś miałem na ranku jarvana na midzie vs kennen jarvan 8/0 z bota zszedłem 7/0 i wygrałem to choć każdy pisał ff20... inny mecz gp vs renekton napisał że go kontruje. przyjebał z 0/5 też płacz... ale wygraliśmy. kolejny mecz master jungle 0/4 i orianna mid vs ahri 0/5 nafeedowałem sie i wygrałem to z moją leonką :) easy na tej wysokości jak ogarniasz to sam wygrasz gre. dlatego musze grać adc;) ewentualnie jak już ktoś bardzo prosi co sie czasami zdarza to zagram te jungle albo jakas vayne/twitch/corki top wtedy moj premade supp leci w ostrego tanka i prosze o very tank jungle. na topie sie też bardzo szybko adc wygrywa a i o farme prościej bo mało kto wchodzi w wymiany. zwłaszcza jak grasz vayne (dmg stun kill) albo corkim combo które niszczy.

Opublikowano

To jest śmieszne bo więkoszość to właśnie Polaczki Cebulaczki tak robią ja gram z moim kumplem DuoQ w [ DV ] on supporcik ja ADC i piszemy bot pierwsi za chwile wpierdala się Polaczek na linie i zaczyna feedowac i przegrywamy

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Najlepszym sposobem na to, jest wyjebane na to, że pickneli. Bierzemy postać którą chcieliśmy iść. Wtedy się oduczą, faktycznie, pickorder ma znaczenie, ale nie w srebrze czy brązie nawet nie w złocie.

A potem oburzone polaczki z last pickiem biorą duo mida.

Opublikowano

Generalnie lepiej jest jeżeli się dogadamy z drużyną, ale niestety pick order ma znaczenie i trzeba sie z tym pogodzić.
Denerwują mnie gracze którzy spamują z początku mid...mid itd. a stoją na końcu kolejki picka. W przeciwnej drużynie jako pierwszy pojawia się Veigar(mid). Poprawna reakcja ze strony mojej drużyny to wybór counter-picka np. Fizz.. Osoba pierwsza w kolejce wybiera Fizza i oczywiście ostatni w kolejce oburzony (i tak bierze heimerdingera).
Jak już napisałem lepiej się dogadać i tak właśnie robię, brakuje w drużynie suppa to biore suppa, jak brakuje jungle to biore jungle.
Takie coś jest charakterystyczne dla polaczków (mieć wyjebane), albo stwierdzenie nie oddam linii bo on przegra.
Taki gracz jest toksyczny i należy go usunąć. Przecież LoL polega na współpracy...

Opublikowano

Najlepszym sposobem jest właśnie wpieprzenie się im na duo mida. Dziesięć razy tak zrobisz i więcej nie będzie pick orderować. Duo mid, duo mid.... to tylko meta, że się tego nie gra. Oczywiście wtedy dzielisz się expem, farmą, blablabla. Ale jeśli duo mid jest zagrany dobrze, to przeciwnik nie podejdzie do expa / nie będzie farmić. Najlepiej picknąć najbardziej chamskie gówna na poke / harass. Za czasów ap yi lubiłem grać ap yi + ap nida duo midy, genialne. Mieliśmy boski sustain i chory poke :3 No i duo mid ma drugą zaletę - ganki tak naprawdę w early mogą dać Ci jedynie killa, bo 1v2 jungler sobie nie poradzi. Generalnie moje gadanie bije do tego, że duo mid wcale nie przegrywa gry, jeśli jesteś np. premade z adc i to adc ogarnia, mówi Ci że da radę na bocie 1v2 (wczoraj miałem taką sytuacje, gdzie poszliśmy duo top mając junglera, żeby zmiażdzyć rivenke ładnie, a kolega na skype stwierdził że da rade ezpedałkiem na solo, po linii miał 6/1), to warto, zgnoisz wrogie apc. A przy okazji nauczysz debila jak liczyć się z teamem ;)

@up Nie znasz mojego mmr na normalach. Gram aramy, na normalach mimo że potrafię, to gram ich za mało żeby sobie mmr zrobić ładne i NIGDY nie kończy się dobrze oddanie mida. W ostatnich 10 grach w których oddałem mida, jak sięgam pamięcia, talon sfeedował heimerdingera dla przykładu, robiąc mu 0/7. Także world of bronzes.

Polaczek nie myśli, robi to co mu łeb mówi. "Hui gubi picknął mida to zrobie mu na złość bo to mój mid". Normalny człowiek myśli tak "przeanalizujmy jego match history lolkingiem, zobaczmy jak się zachowuje w champ select: flejmi, toxicshit. OK, DOUBLE MID!"

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Znaczy tak, ja nigdy nie oddam linii typowym dzieciom, które płaczą, spamują i wygladają na typowych idiotów, którzy będą feedować.

Jeśli zaś ktoś ładnie da link do lolkingu, uzasadni dlaczego chce grać tu to bez problemu dam mu tam zagrać.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Jak jesteś wyżej w kolejce, to bierzesz to co chcesz, nie ma takiego czegoś jak 'fking noob i said mid idc'. Przewaznie mam fp to instalockuje np riven i mnie reszta nie obchodzi.. skoro nie ich kolej to ich problem.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Riot sam powiedział że Pick Order jest ważniejszy niż to drugie zapomniałem nazwy.Gdy ktoś picknie mid'a a ty tam chciałeś iśc nie płacz tylko do cholery jasnej picknij inną linie !

Potem są płacze że o jeju ja powiedziałem pierwszy umrzyj etc. czyli wiadomo że gra już jest przegrana.

Oduczcie się że gdy ktoś powie pierwszy a jest ostatnim pickiem bierze to co chce a nie co team potrzebuje.

Pomogłem? To dobrze.

Arcymistrz
Opublikowano

Spotkałem się z tym tylko dwa razy. Moim zdaniem jest to za bardzo chamskie i nie powinno obowiązywać, jednak mam takie same zdanie jak ProEloGamer, jak ktoś uzasadni, albo wytłumaczy dlaczego to zrobił, a nie "fakju pik ordre" to biorę to, co napisałem i tyle.

Jak jesteś wyżej w kolejce, to bierzesz to co chcesz, nie ma takiego czegoś jak 'fking noob i said mid idc'. Przewaznie mam fp to instalockuje np riven i mnie reszta nie obchodzi.. skoro nie ich kolej to ich problem.

Aha.

Opublikowano

Spotkałem się z tym tylko dwa razy. Moim zdaniem jest to za bardzo chamskie i nie powinno obowiązywać, jednak mam takie same zdanie jak ProEloGamer, jak ktoś uzasadni, albo wytłumaczy dlaczego to zrobił, a nie "fakju pik ordre" to biorę to, co napisałem i tyle.

Aha.

Po co on ma coś uzasadniać skoro to ty chcesz tak bardzo na nią iść i to ty powinienieś uzasadnić dlaczego to tobie powinien dać tą linie.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Pick order jest i był zawsze..

Na serwerze NA,OCE itd.. wszędzie jest pick order nie ma że sobie napiszesz mid czy top,nawet sobie streamy pooglądaj

Opublikowano

Ja jak zawsze gram rankedy to często dochodzą kłótnie o top'a - czasami nawet po 3 osoby się kłócą.Myślę,że last pick oraz przedostatni pick powinien iść na mid/top ,pierwszy i drugi pick supp ,jungle,zaś trzeci to ADC.Ale takiemu ogrom ludności nie wmówisz tego,więc się biją kto ma być na midzie,topie itp.a potem jak ktoś kogoś skontruje to płacz że nie ma ganków itp.

Opublikowano

Tak, Pick order w meczach trybu Draft jest mocniejszy niż twoje napisane "mid".

Już od gracza zależy czy chce oddać słabszemu zawodnikowi (z niższym mmr co może świadczyć, że jesteś słabszy) swoją ulubioną, bądź chcianą linię.

Na wyższym poziomie to nie istnieje, zabiera Ci mida to idziesz na supporta, nawet jak przegrywa linię nie możesz go wyzywać, bo skąd wiesz, że ty byś akurat wygrał?

Ten temat dyskusji nie jest potrzebny, to zwykły płacz po kilku przegranych meczach w taki sposób.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Jak dla mnie ten cały Pick order > call order to rule for bronze ... Ja zawsze gdy jestem na pierwszych miejscach to pickam adc/supp zeby mnie nie skontrowali jednak jak na ostatnich to mid/top jednak nie zawsze się tak da ze względu na małe rozgranięcie wśród graczy

Opublikowano

Dobrze jest jak jest, jesteś fp - idziesz tam gdzie chcesz lub komunikujesz się z drużyną i ustąpujesz

Jesteś last pickiem - idziesz tam gdzie cie zmuszono,chyba że ktoś ci ustąpi

Ten temat dyskusji nie jest potrzebny, to zwykły płacz po kilku przegranych meczach w taki sposób.

+1

WhatShouldIDo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...