Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chrześcijaństwo.

Burmistrz :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W średniowieczu dochodziło do wielu nadużyć ze strony Watykanu. Były płatne odpusty i głupi ludzie dali się nabrać i płacili ale dzięki temu zebrano skorą sumkę na bazylike. Wierzę, że nie potrzebuje pośrednictwa w postaci religii do lepszego życia.

Każdy niech wierzy w to co uważa za słuszne byle by nie wpierdalał się do mojej wiary bez mego zezwolenia. Ja jestem niezdecydowany, więc agnostyk.

Wkurzają mnie tacy ludzie co się śmieją z ludzi a nawet nie wiedzą nic na temat ich wiary.

A jeśli chodzi o to jak pierwsi ludzie się rozmnażali to katechetka wytłumaczyła tak: Bóg mógł stworzyć więcej ludzi niż parę a w biblii jest jedynie zapis symboliczny. Wydaje mi się, że według teorii ewolucji również dochodzi do kazirodztwa.

Uważam, że wiara nie jest wymogiem to bycia lepszym człowiekiem a jedynie sposobem na nie. Jednak wielu wierzących tak naprawdę nie wiedzą w co wierzą a wielu ateistów mówi, że Boga nie ma bo nie umieją go sobie wyobrazić. Oczywiście nie mówię o wszystkich jednak najbardziej aktywne są te osoby które nie mają nic konkretnego do powiedzenia.

Zauważ, że w ewolucji nie było grzechu.

Kościół katolicki ogólnie był pod kasę i władzę, uczą tego w pierwszej klasie gimbazy.

Opublikowano

Jeżeli Bóg stworzył świat, to kto stworzył Boga :)?

A skąd wiesz, że Bóg jest na świecie ? : D

Tak samo z arką Noe'go. Jak do cholery w takich czasach miał zbudować tak wielką łódź i jeszcze wrzucić na nią wszystkie gatunki zwierząt ?

Opublikowano

Jeżeli Bóg stworzył świat, to kto stworzył Boga :)?

ludzie stworzyli boga, bo kiedys nie bylo takiej wiedzy i swiadomosci jak dzis to sobie wymyslili i ciagnie sie to juz iles tam tysiecy lat a ludzie nadal na kleczkach napierdalaja wraz z sektą smi1.png

tak samo jak bajeczki typu maryja dziewica a ma syna

woda swiecona ktora czyni cuda

ziomek ktory wjebal na statek wszystkie zwierzeta swiata

Opublikowano

Wierzę w boga ale niektóre rzeczy są dla mnie nie zrozumiałe, I nie do pojęcia.Dla mnie świat jest zbyt skomplikowany i sam nie powstał. :F

Opublikowano

A gdzie są takie msze?

W Najbliższej dla Ciebie miejscowośći, ja osobiście mieszkam na wsi( Dokładnie to przedmieście), mam 2 kilometry do miasta gdzie takie msze są co np tydzień, porozmawiaj z księdzem z Twojej parafi, lub kimś kto wie coś na ten temat.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Mówię od razu że jestem wierzący.

Najbardziej mnie śmieszą ludzie niewierzący, którzy dają chrzest swojemu dziecku, dla mnie to jest dziwne bo przecież w Boga nie wieżą to po co ten cały rytuał?

Oczywiście mają do tego prawo, ale dla mnie jest to śmieszne.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...