Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chrześcijaństwo.

Burmistrz :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuje poraz XXX otworzyć temat o chrześcijaństwie wg mnie jest to śmieszne ten cały bóg wino w wode przemienił czy chuj tam wie i różne inne duperele, chce znać waszą opinie na temat właśnie Chrześcijaństwa....

Wg mnie jest to największa sekta jaka jest piorą ludzią mózgi ,że życie wieczne ble ble ble...

Opublikowano

Idź na msze na której są cudy (np sam z niczego, zaczynasz płakać, śmiać się, upadać) i zobaczysz bo widzę że jesteś typem który jeżeli nie zobaczy to nie uwierzy.

J7kTLRS.jpg?1
Bywalec
Opublikowano

No cóż nie każdy musi być chrześcijaninem, to jest wybór człowieka, nikt nie przymusza.

A co do religii ogólnie ludzie potrzebują w coś wierzyć, może dzięki temu nie ma jakiegoś chaosu, czy coś w tym stylu.

Każdy człowiek wierzy, w co chcę.

Opublikowano

Idź na egzorcyzm. Ja raz byłem z kolegami to trzymało mnie dwóch typków takich w czarnych garniturach i dosyć napakowanych, a ksiądz coś tam powiedział, a ja w momencie straciłem przytomność. Po wyjściu ogólnie z tych egzorcyzmów miałem bardzo dziwne uczucie, nigdy w życiu takiego nie miałem. Dziwne rzeczy tam się działy, jeden chciał na szybko samobójstwo popełnić itd.

Opublikowano

Mi sie wydaje ze mowisz o katolicyzmie a nie chrzescijanstwie, bo tak sie sklada ze to dwie rozne rzeczy.

Poza tym jestes takim klasycznym przykladem gimboateisty.

Wiara =/= milosc do boga. Czyli znow mylicie 2 rozne rzeczy

"pieski los, lizać ręce które ranią"

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Nie jestem w stanie uwierzyć w boga, jestem gimbateistą.

Nie dość, że nie jestem uwierzyć to jeszcze troszkę podśmiewam się z katolików.

shoob.png

Opublikowano

Proponuje poraz XXX otworzyć temat o chrześcijaństwie wg mnie jest to śmieszne ten cały bóg wino w wode przemienił czy chuj tam wie i różne inne duperele, chce znać waszą opinie na temat właśnie Chrześcijaństwa....

Wg mnie jest to największa sekta jaka jest piorą ludzią mózgi ,że życie wieczne ble ble ble...

dobre, nie? xD

lolol

Opublikowano

Jak nie uwierzysz to sie nie dowisz zbyt wiele, idz na msze zasniecia w duchu swietym, ksiadz bedzie sie modlil a ty usniesz i bedziesz np plakac itp, to jest cud, tak wierze w boga, nie wstydze sie Jezusa

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

W coś trzeba wierzyć.

Nie koniecznie, ja uważam, że to nie musi być takie łatwe do zrozumienia (o ile możliwe do zrozumienia), więc nie ma sensu nad tym myśleć. Co będzie to będzie, jak jest tak jest

Opublikowano

Jak nie uwierzysz to sie nie dowisz zbyt wiele, idz na msze zasniecia w duchu swietym, ksiadz bedzie sie modlil a ty usniesz i bedziesz np plakac itp, to jest cud, tak wierze w boga, nie wstydze sie Jezusa

A gdzie są takie msze?

Opublikowano

@up

hmm... Może w kościele?

@topic

Nie wiem co macie do chrześcijaństwa. A co do cudu przemiany - dosypał wiśni, cukru i drożdży.

Opublikowano

podsumuje to najkrócej jak potrafię, jak dla mnie nie ma żadnych argumentów które przekonały by mnie do wiary w jakąkolwiek religia jak i nie widzę powodów, aby w 100% wykluczać boga dlatego podchodzę do tego z dużym dystansem i robię w życiu to, co uważam za słuszne i nie zwracam uwagę na żadną religie, dopiero po śmierci się przekonamy czy jest jakiś bóg czy go nie ma, teraz co najwyżej można spekulować ale i tak nigdy się tego nie dowiemy, no chyba, że ktoś tam przeżył jakieś pseudo cudy i wierzy to jego sprawa.

Opublikowano

Sądzę że gdybanie o tak ciężkich do strawienia tematach jest bezcelowe bo nie wiadomo kto ma racje

Propo egzorcyzmów to żaden dowód..

vayne.png

Opublikowano

Nie wierzyłem, nie wierzę i wierzyć nie zamierzam. Z religii się wypisałem bo jak zadałem pytanie to ksiądz nic nie odpowiedział.. Sprawdźcie co wam odpowiedzą wasi katecheci/księża:

- Skoro Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi na świecie, to w jaki sposób ich dzieci się rozmnażały? Czyżby dzieci Adama i Ewy uprawiały kazirodztwo?

- Ksiądz milczał...

Dla mnie, to śmiech na sali ten cały kościół, od kolegów się dowiedziałem, ze nie poszli do bierzmowania bo ksiądz żądał 200 zł od osoby za to "coś" -.-

graphic.png

Opublikowano

Kurwa kolejny.

Wierzę, chodzę do kościoła, ba nawet byłem na pielgrzymce, ale mam powodu żeby wierzyć.

Nikt nic wam nie narzuca, ale mi to moralnie pomaga.

PS. Czytam Biblię :)

@Up

Mogę ci przetoczyć z 10 niewyjaśnionych przypadków z Biblii, ale ty i tak nie zrozumiesz dlaczego tak jest.

Opublikowano

Kolejny temat stworzony przez polaczkowego gimbusa ktory dla szpanu obraża boga i religie, tak daleko chłopcze nie zajdziesz. :)

a co do tematu, zwisa mi to... jak chca sobie ludzie wierzyc niech wierzą... ja to zostawiam w spokoju i zyje własnym zyciem bez żadnych religi, modlitw czy innych tego typu rzeczy, kazdy robi to co lubi :)

Opublikowano

Kurwa kolejny.

Wierzę, chodzę do kościoła, ba nawet byłem na pielgrzymce, ale mam powodu żeby wierzyć.

Nikt nic wam nie narzuca, ale mi to moralnie pomaga.

PS. Czytam Biblię :)

@Up

Mogę ci przetoczyć z 10 niewyjaśnionych przypadków z Biblii, ale ty i tak nie zrozumiesz dlaczego tak jest.

No właśnie ty też tego nie zrozumiesz napisaleś to taki jakbys był pewien jak było.Czytając Biblie nadal wierzysz że świat powstał około 3.7k p.n.e?

vayne.png

Opublikowano

Nie wierzyłem, nie wierzę i wierzyć nie zamierzam. Z religii się wypisałem bo jak zadałem pytanie to ksiądz nic nie odpowiedział.. Sprawdźcie co wam odpowiedzą wasi katecheci/księża:

- Skoro Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi na świecie, to w jaki sposób ich dzieci się rozmnażały? Czyżby dzieci Adama i Ewy uprawiały kazirodztwo?

- Ksiądz milczał...

Dla mnie, to śmiech na sali ten cały kościół, od kolegów się dowiedziałem, ze nie poszli do bierzmowania bo ksiądz żądał 200 zł od osoby za to "coś" -.-

Religia katolicka jest sprzeczna z Biblią ;).

Z Biblii wynika :

1. Spowiada się przed Bogiem, ksiądz nie musi być pośrednikiem

2. Piekło, czyściec nie istnieją (tyle zrozumiałem z tego fragmentu :F)

3. Co to w ogóle jest bierzmowanie ? Wymysł i tyle.

4. To samo tyczy się święta Wniebowstiąpienia Najświętszej Maryi Panny - święto uchwalone przez jakiegośtam papieża w XX wieku. Dlaczego akurat w ten konkretny dzień ? BO TAK !

5. Odpusty - nie wydaje wam się to naciąganiem ? Ludzie w średniowieczu się na to nabierali, ale myślę, że aktualne społeczeństwo ma nieco więcej rozumu.

6. Odmawianie zdrowasiek, ojców - Jezus dał tylko przykłąd, jak można się modlić, a tępić ma tych, którzy modlą się na pokaz.

Oczywiście są jeszcze setki tego typu niezgodności ;).

Opublikowano

Chrześcijanie są bardzo wrażliwi, jest np. msza na zewnątrz przed kościołem a wokół ludzie gdzieś chodzą to chrz. mają butthurt że poganie albo sataniści i że przeszkadza im to w modlitwie :D Co do samej religii to nie mam nic przeciwko, każda religia jest wiarygodna pod jakimś względem.

Opublikowano

1. Religie wymyślono, bo człowiek na wewnętrzną potrzebę wiary w coś lepszego.

2. Wymyśloną ją też, aby móc wyjaśnić to, czego nie wyjaśniono naukowo. (z ludzkiej głupoty i niewiedzy)

3. Wiele bzdur z biblii tłumaczy się 'przenośnym sensem'- bo to bzdury, jakoś trzeba je usprawiedliwić.

Opublikowano

W średniowieczu dochodziło do wielu nadużyć ze strony Watykanu. Były płatne odpusty i głupi ludzie dali się nabrać i płacili ale dzięki temu zebrano skorą sumkę na bazylike. Wierzę, że nie potrzebuje pośrednictwa w postaci religii do lepszego życia.

Każdy niech wierzy w to co uważa za słuszne byle by nie wpierdalał się do mojej wiary bez mego zezwolenia. Ja jestem niezdecydowany, więc agnostyk.

Wkurzają mnie tacy ludzie co się śmieją z ludzi a nawet nie wiedzą nic na temat ich wiary.

A jeśli chodzi o to jak pierwsi ludzie się rozmnażali to katechetka wytłumaczyła tak: Bóg mógł stworzyć więcej ludzi niż parę a w biblii jest jedynie zapis symboliczny. Wydaje mi się, że według teorii ewolucji również dochodzi do kazirodztwa.

Uważam, że wiara nie jest wymogiem to bycia lepszym człowiekiem a jedynie sposobem na nie. Jednak wielu wierzących tak naprawdę nie wiedzą w co wierzą a wielu ateistów mówi, że Boga nie ma bo nie umieją go sobie wyobrazić. Oczywiście nie mówię o wszystkich jednak najbardziej aktywne są te osoby które nie mają nic konkretnego do powiedzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...